Aluminium garagepoorten

aluminium garagepoortAluminium wordt tegenwoordig meer en meer gebruikt en is daardoor de grootste ‘concurrent’ voor de houten garagepoort. Doordat dit materiaal niet veel weegt, kan het worden gebruikt voor bijna alle soorten garagepoorten. Dit, en het erg beperkte onderhoud maakt aluminium tot een van de beste materialen om een garagepoort uit aan te schaffen.

Voordelen en nadelen van aluminium

De voor- en nadelen van een garagepoort uit aluminium lijken sterk op die van metalen garagepoorten. Toch zijn er wel enkele verschillen.
Weeg altijd alle voor- en nadelen goed tegenover elkaar af voor je overgaat tot een definitieve beslissing.

Voordelen

 • Aluminium is ongelooflijk sterk en duurzaam. Een garagepoort krijgt heel wat te verduren, en dus is het zeker geen slecht idee om voor een duurzaam materiaal zoals aluminium te kiezen. Het moet immers tegen een stootje kunnen en niet gauw tekenen van gebruik vertonen.
 • Het blijft een licht materiaal. Dit is van belang bij het ergonomische gebruik van je garagepoort. Voor een manuele garagepoort moet je zo niet te veel gewicht boven je hoofd tillen. Bij automatische garagepoorten moet je bij lichtere materialen ook minder zware motoren aanschaffen, wat je weer een hele hoop geld bespaart.
 • Het onderhoud aan aluminium beperkt zich tot een absoluut minimum. Het aluminium dat wordt gebruikt voor garagepoorten is volledig waterbestendig en kan eenvoudig worden schoongeveegd of schoongeborsteld.
 • De lange levensduur van aluminium is uiteraard ook een groot voordeel! Met makkelijk dertig jaar op zijn teller, zou het best kunnen dat een garagepoort uit aluminium jouw leven overleeft!
 • Ten slotte krijg je bijna onbeperkt veel mogelijkheden bij de aanschaf van een alu poort. Soms is dat misschien zelfs een nadeel, omdat je gewoon niet kan kiezen…
  Bovendien kan je aluminium ook combineren met een ander materiaal, zoals glas of hout. Zo’n combinatiedeuren zijn erg uniek en sowieso een eye catcher!

Nadelen

 • Een garagepoort uit aluminium zal nooit uit één volledig vlak bestaan. Er wordt altijd gewerkt met panelen, omdat een enkel vlak vervaardigen te veel kost en ook niet praktisch is. Vaak moet er worden gewerkt met verschillende panelen, waardoor je geen volledig vlak kan creëren. Ook dunne latjes zijn moeilijk.
 • In vergelijking met andere materialen is aluminium nogal prijzig.aluminium garagepoorten

Aluminium garagepoort schilderen

Wil je je aluminium poort graag opfrissen? In plaats van meteen aan een volledig nieuwe poort te denken, kan je ze ook gewoon overschilderen! Om aluminium te verven moet je wel de juiste verf gebruiken. Want niet alle verf is geschikt om metaal buitenshuis te schilderen.

Vooraleer je begint met het schilderen raden we je aan om je garagepoort grondig schoon te maken en te ontvetten. Spoel alles daarna nog eens goed af met proper water om er zeker van te zijn dat al het stof en vet weg is.

Laat de garagepoort goed drogen en begin dan met een primer (grondverf) op je garagepoort aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat de uiteindelijke verf beter aan de garagepoort wordt gehecht, zodat je garagepoort langer zijn kleurtje behoudt en niet begint af te bladderen.
Na het aanbrengen van twee à drie lagen kan je de kleur die je uiteindelijk wenst aanbrengen.
Lees hier meer.aluminium garagepoort

Kostprijs van aluminium garagepoorten

Spijtig genoeg kunnen we geen exacte prijs meegeven, aangezien we niet weten waar je naar op zoek bent.
Om er zeker van te zijn dat je niet voor verrassingen komt te staan kan je gebruik maken van onze gratis offertedienst voor garagepoorten.

De gemiddelde kostprijs van een aluminium garagepoort hangt af van vele verschillende zaken: het design van de garagepoort, de afmetingen, de plaatsingskost, het merk, op maat gemaakt of in grote oplage gefabriceerd, de extra’s, …
Een standaard aluminium garagepoort van 2,5 meter op 2 meter kost gemiddeld tussen €800 en €1700 exclusief BTW. Voor automatisatie betaal je al snel 850 euro of meer extra.

 • Gratis offertes ontvangen?

  Wil je graag een nieuwe garagepoort zetten? Of wil je misschien je garagepoort automatiseren? Aarzel niet, en vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvende offerte aan.

  Ga naar de offertedienst.