Aluminium garagepoorten

aluminium garagepoort

Ben jij ook op zoek naar een nieuwe garagepoort? Meestal kom je dan poorten tegen die gemaakt zijn van hout, staal of kunststof. Het is echter helemaal geen slecht idee om eens naar een aluminium garagepoort te kijken. Aluminium wordt namelijk steeds populairder en dat is niet voor niets, want het metaal biedt veel voordelen. Welke deze zijn, de prijzen van aluminium poorten en hoe je deze zo laag mogelijk kunt houden, lees je in dit artikel.

Aluminium garagepoorten: factoren die de prijs beïnvloeden

Het is lastig om te zeggen wat een aluminium garagepoort exact kost. Dit komt omdat er nogal wat factoren zijn die prijzen van aluminium poorten beïnvloeden. Een eerste bepalende factor is de afmeting: hoe groter de poort wordt, hoe hoger de prijs ook is. Ten tweede is het soort garagepoort van belang. Een kantelpoort is bijvoorbeeld goedkoper dan een sectionaalpoort. Ten derde heb je ook nog te maken met de extra opties. Wil je de garagepoort bijvoorbeeld geautomatiseerd hebben dan ben je een stuk duurder uit. Er zijn nog meer opties die prijs bepalen, zoals: het merk, de plaatsingskosten of dat de poort op maat gemaakt is of niet.

Aluminium garagepoorten: prijzen

Om een goede richtprijs te kunnen geven, gaan we uit van de standaardafmetingen van een aluminium garagepoort: deze zijn 2 bij 2,5 meter. Afhankelijk van de bovenstaande factoren die de prijs beïnvloeden, kost een aluminium garagepoort gemiddeld tussen de 800 en 1800 euro. Als je de poort geautomatiseerd wilt hebben, komt er gemiddeld genomen nog 800 euro bij. We benadrukken dat het hier om richtprijzen gaat. De actuele prijzen kunnen anders liggen. Het gaat hier om prijzen inclusief btw en exclusief montage.

Wil je graag exacte prijzen weten voor een (aluminium) garagepoort bij jou thuis? Vraag ze gratis en vrijblijvend aan via onze online offertedienst.

Aluminium garagepoorten: besparen op de prijs.

Er zijn verschillende manieren waarmee je kunt besparen op de prijs van een aluminium garagepoort en dit is altijd weer mooi meegenomen.
Je kunt bijvoorbeeld de oude garagepoort als tweedehands verkopen. Zeker als deze nog in goede staat is, kun je hier een mooi bedrag voor krijgen. Daarnaast is het altijd verstandig om een lokale aanbieder te kiezen. Deze bieden vaak een goede service om hun naam in de regio hoog te houden en je bent minder geld kwijt aan allerlei andere kosten.
Ten slotte kun je, als je besluit om de poort te laten plaatsen, een deel van het werk zelf doen (bijvoorbeeld het verwijderen van de oude deur). Hiermee bespaar je weer geld op de montagekosten.

aluminium garagepoorten

Aluminium garagepoort: de voordelen

 • Aluminium is een zeer sterk materiaal. Dit betekent dat een aluminium garagepoort goed tegen een stootje kan.
 • Aluminium is ook een licht materiaal. Een aluminium garagepoort is gemakkelijk handmatig open en dicht te doen. Als je kiest voor een geautomatiseerde poort, is een zware motor zeker niet nodig.
 • Aluminium heeft, behalve een regelmatige schoonmaakbeurt, geen onderhoud nodig. Het metaal roest niet en is niet gevoelig voor schimmel, algen of insecten.
 • Aluminium heeft een lange levensduur. Je kunt zeker 25 jaar genieten van een aluminium garagepoort. Ook de kleuren zullen nauwelijks vervagen of verslechteren. Desnoods kan je de poort ook gewoon overschilderen.
 • Aluminium is goed te combineren met materialen als glas of hout. Hierdoor krijgt je aluminium garagepoort een unieke en hele mooie uitstraling.

Aluminium garagepoort: de nadelen

 • Aluminium is een relatief duur materiaal. Kunststof en staal zijn bijvoorbeeld een stuk goedkoper. Daar staat tegenover dat aluminium een stuk langer meegaat, maar je moet de investering in een aluminium garagepoort natuurlijk wel in een keer kunnen doen.
 • Qua uiterlijk en ontwerp is er weinig variatie in aluminium garagepoorten. Meestal heeft een aluminium garagepoort strakke lijnen en bestaat het poortblad uit panelen.
 • Een aluminium garagepoort zal niet uit een geheel bestaan. Een dergelijke poort uit een heel vlak maken is namelijk erg onpraktisch en ook erg duur. Daarom wordt er vrijwel altijd gewerkt met panelen bij het fabriceren van aluminium garagepoorten.

aluminium garagepoort

Aluminium garagepoorten: de soorten

Er zijn verschillende soorten aluminium garagepoorten.
De bekendste en meest populaire poort is de sectionaalpoort. Deze garagepoort komt aan zijn naam, omdat hij bestaat uit meerdere aluminium panelen (secties). Een sectionaalpoort rolt (meestal elektrisch) op, waardoor je veel ruimte bespaart in de garage. Daarnaast hebben sectionaalpoorten een hoge isolerende waarde. Ook zijn ze erg stevig en degelijk, waardoor het voor inbrekers lastig wordt om deze poort zomaar open te breken.

Er zijn echter nog meer soorten aluminium garagepoorten, zoals: kantelpoorten, rolpoorten en openslaande poorten.

Aluminium garagepoorten: de bediening

Je kan aluminium poorten op twee manieren bedienen: handmatig of elektrisch. Elektrische bediening heeft veel voordelen qua gebruiksgemak. Zo hoef je je auto niet meer uit om de poort te openen en als je bediening met een smartphone hebt, hoef je zelfs niet eens thuis te zijn om de poort te bedienen.

Het voordeel van handmatige bediening is dat het een stuk goedkoper is dan elektrische. Daarnaast mis je bij handmatige bediening wel een stuk gebruiksgemak. Zeker als je lichamelijk niet zo sterk bent (of een dagje ouder wordt), kan dit een groot nadeel zijn. Het is trouwens altijd mogelijk om een garagepoort achteraf (als deze geplaatst is) alsnog te laten automatiseren.

Aluminium garagepoorten: zelf plaatsen of laten doen?

Het plaatsen van een aluminium garagepoort is in de meeste gevallen een lastig en nauwkeurig karwei. Om een dergelijke poort op de juiste manier te plaatsen moet je zeker beschikken over de ervaring, kennis en vakmanschap. Vooral bij het automatiseren van de poort komt wel het nodige technisch inzicht van pas. Ook al ben je dus een handige klusser, je kunt het plaatsen van een aluminium garagepoort beter overlaten aan een specialist. Op deze manier ben je er zeker van dat de poort op een goede manier geplaatst wordt. Ook krijg je garantie op de plaatsing, zodat je bij eventueel ongemak altijd op de vakman terug kunt vallen.

Aluminium garagepoorten: laat offertes maken

Je hakt de knoop door en besluit om een aluminium garagepoort te kopen. Om een goede indruk te krijgen van de prijzen van aluminium poorten is het zeer verstandig om meerdere offertes te laten maken. Door deze offertes naast elkaar te leggen, krijg je een goed inzicht over hoe de prijs tot stand is gekomen. Deze manier van vergelijken, kan je dan ook zomaar vele euro’s voordeel opleveren. De besparing bedraagt soms wel dertig tot veertig procent. Een offerte is altijd zonder enige verplichting en zo kun je een goede beslissing maken over welke aluminium garagepoort jij aan gaat schaffen.

Via deze website kan je gratis en vrijblijvende offertes aanvragen bij meerdere vakmannen uit jouw regio.

 • Gratis offertes ontvangen?

  Wil je graag een nieuwe garagepoort zetten? Of wil je misschien je garagepoort automatiseren? Aarzel niet, en vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvende offerte aan.

  Ga naar de offertedienst.