Automatische garagepoorten prijzen

automatische garagepoorten prijzenTegenwoordig wordt alles geautomatiseerd voor ons gebruikscomfort te vergroten. Dat is natuurlijk niet anders bij garagepoorten. Het bespaart je veel hef en sleurwerk, het is eenvoudig en het stopt allerlei kleine ergernissen. Bovendien zorgt het ook voor extra beveiliging. Meer dan genoeg redenen om voor een automatische garagepoort te gaan, dus!

Een garagepoort automatiseren brengt initieel wel een meerprijs met zich mee. Zeker als je een poort die er al staat op een later moment laat automatiseren. Als je de mogelijkheid hebt om meteen voor een automatische garagepoort te betalen, dan raden wij dat ook sterk aan. Je bespaart zo makkelijk honderden euro’s en je geniet meteen van alle voordelen van een elektrische garagepoort.

Oudere garagepoorten zijn vaak zwaar en hebben een betere motor nodig. Garagepoorten uit lichtere materialen zijn makkelijk op en neer te trekken en hebben een minder zware motor nodig en kosten bijgevolg ook minder.

prijs automatische garagepoort

Garagepoort later laten automatiseren

Als je al een garagepoort hebt en die wilt laten automatiseren, dan kan dat natuurlijk.

Vaak wordt pas op een later tijdstip besloten om de garagepoort te laten automatiseren. Een elektrische poort neemt immers een fikse hap extra uit je budget.
Na even sparen -of wanneer duidelijk wordt dat een elektrische poort geen overbodige luxe is- beslissen mensen vaak om toch voor die elektrische poort te gaan.

Bedenk daarbij wel dat een garagepoort op een later tijdstip automatiseren meer kost dan wanneer je dat tegelijkertijd met de plaatsing van een nieuwe poort doet. Deze extra aanrekening is het gevolg van:

 • Extra werkuren. Of je nu hetzelfde bedrijf kiest dat je garagepoort heeft geplaatst, of een ander; dat doet er niet zo veel toe. De vakmannen moeten worden betaald, en jij betaalt vanaf het moment dat zij naar jou vertrekken. Logisch ook, want dit kost het bedrijf ook tijd en geld. En dit wordt gewoon doorgerekend aan de consument.
 • Automatische garagepoorten worden vrijwel altijd in pakketten verkocht. Een manuele garagepoort is meestal niet afgesteld op bepaalde motoren, en dus komt er heel wat extra werk bij kijken.
 • Bij niet-elektrische poorten werd vaak geen rekening gehouden met het gewicht die de motor kan dragen, de soepelheid van de poort, … Hierdoor moet er (meestal) een zwaardere motor worden aangeschaft en kruipen er veel meer werkuren in de installatie.

Gemiddeld kost het automatiseren van een bestaande garagepoort tweehonderd tot vijfhonderd euro.
Hierbij zit natuurlijk wel de installatiekosten, het klavier en/of de afstandsbediening inbegrepen.automatische poorten prijs

Waarom kiezen voor automatisering?

Een automatische garagepoort brengt natuurlijk heel wat comfort met zich mee. Gebruiksgemak en ergonomie zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Hieronder de voornaamste redenen om jezelf te verwennen met een elektrische poort:

 • Een enorm gebruiksgemak. Gedaan met het tillen van zware garagepoorten.
 • Een elektrische garagepoorten is vele malen veiliger. Met behulp van allerlei sensoren en veiligheidsstops worden ongevallen vermeden en wordt het voor dieven stukken moeilijker om binnen te breken.
 • Je moet bij slecht weer niet langer uit de auto stappen om je poort te openen.
 • Denk aan je oude dag! Naarmate je ouder wordt, word een garagepoort openen nog moeilijker. Spaar uit op dokterskosten en ga meteen voor automatisatie van je garagepoort.

automatisatie garagepoort prijs

Automatische garagepoorten prijzen

Of het nu gaat om een sectionaalpoort, kantelpoort, rolpoort, garage met openslaande deuren, … alle garagedeuren of poorten zijn te automatiseren.

Hierboven las je al dat het tussen tweehonderd en vijfhonderd euro kost om een reeds geplaatste manuele poort te automatiseren. Als je meteen een nieuwe geautomatiseerde poort laat plaatsen, is deze kost aanzienlijk goedkoper.

De prijs hangt af van vele verschillende factoren zoals de motor, extra’s en opties, het materiaal van de garagepoort, …

Wil je liever niet gissen en exacte prijsvoorbeelden ontvangen? Stel je vraag dan aan een professionele vakman via onze online offertedienst (of via het formulier hieronder).
Vraag gerust voor een offerte met en zonder automatisatie.
Je aanvraag wordt doorgestuurd naar verschillende bedrijven, waardoor jij meteen meerdere antwoorden terugkrijgt.
Natuurlijk zijn alle aanvragen volledig gratis en vrijblijvend.

  Soort garagepoort?

  Manuele of elektrische bediening?

  Extra opmerkingen?

  De persoonlijke gegevens die je deelt worden door Garagepoorteninfo.be doorgestuurd naar externe bedrijven die jouw offerte zullen behandelen. Jouw persoonlijke gegevens zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je je aanvraag aanpassen, verwijderen of heb je vragen? Contacteer ons dan via Offerte@garagepoorteninfo.be. Lees hier meer over ons privacy beleid en onze gebruikersvoorwaarden.