Carport

carportVaak gaat de keuze ofwel uit naar een garage ofwel naar een carport.
Carports worden voornamelijk gekozen bij woningen waarbij er bij de bouwwerken niet aan een garage werd gedacht, of als men binnenshuis geen plaats wilt verliezen door een garage te plaatsen.
Tegenwoordig kan een carport in feite een volledig bijgebouw zijn (hier meer info), dat volledig is afgeschermd. Je kan hierin vervolgens ook een garagepoort plaatsen.
Kijk ook eens op carportinfo.be.

 

MOGELIJKHEDEN CARPORTS

Er zijn in principe twee veelgebruikte types carports.

De overkappingen zijn voornamelijk bedoelt als afdak tegen guur weer. Vaak gaat het hierbij om een dak uit hout, aluminium of PVC dat rust op 4 steunpalen, of 2 steunpalen en de gevel van de woning.
Deze carport overkappingen zijn goedkoper aangezien er minder materialen mee gemoeid zijn. Een carport overkapping kan je ook vaak terugvinden in doe-het-zelf paketten. En deze besparen je uiteraard ook wel wat geld.

De bijgebouwen zijn in feite garages die pas later aan de woonst gebouwd.
Je hebt de keuze om de stijl van de woning door te zetten, maar je kan ook kiezen voor hout, aluminium, PVC, … om je carport bijgebouw uit op te trekken. Afhankelijk van je wensen, zal deze carport vrij duur uitvallen.carport garagepoort

VOORDELEN EN NADELEN CARPORTS

Er zijn zeker enkele voordelen op te noemen bij sectionale poorten! Toch is het belangrijk dat je, indien je zo’n poort wilt plaatsen, altijd alle voordelen en nadelen met elkaar afweegt.

Voordelen:

  • Het grootste voordeel is dat de kostprijs van een carport in de meeste gevallen heel wat lager ligt dan een garage. Garages worden immers voorzien van beglazing, garagepoorten, isolatie, betegeling, … Bij een carport is dit allemaal niet nodig, tenzij je gaat voor een bijgebouw.
  • Ruimtebesparend. Door te opteren voor een carport heb je meer woonruimte. Je moet immers geen woonruimte gebruiken om dienst te doen als garage.
  • Een carport heeft heel wat mogelijkheden en is vaak erg mooi.

Nadelen:

  • Geen ideale afsluiting van je auto. Je auto is dan wel perfect bestand tegen weer en wind, maar dieven kunnen (indien de carport niet volledig is afgesloten) nog steeds aan je auto.

carports

CARPORTS PRIJZEN

De prijs van een carport is gelijkaardig aan die van een garagepoort.
Toch zal de totaalprijs van een garage de prijs van een carport zeker en vast overstijgen.
Carports beginnen in een prijsklasse van om en bij 1000 euro. Dit zijn vaak de doe-het-zelfpaketten waarover we het eerder hadden.

Afhankelijk van je wensen, kan de prijs uiteraard toenemen.

Overkappingen zullen altijd het goedkoopst zijn. Bijgebouwen als carport gebruiken zal je minstens 5000 euro kosten.

  • Gratis offertes ontvangen?

    Wil je graag een nieuwe garagepoort zetten? Of wil je misschien je garagepoort automatiseren? Aarzel niet, en vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvende offerte aan.

    Ga naar de offertedienst.