Garagepoort met deur

garagepoort met deur

Veel mensen gebruiken hun garagepoort niet alleen voor de auto, maar ook als toegangsdeur voor de woning. Het kan dan erg lastig zijn om steeds die grote poort open en dicht te doen. Het kan veel gemakkelijker en sneller door een deur in de garagepoort te laten maken. In dit artikel gaan we het hebben over een garagepoort met een deur. We bespreken onder andere de voor- en nadelen, de mogelijkheden en de prijzen.

Wat is een garagedeur met loopdeur?

In iedere garage zit uiteraard ook een garagepoort. Deze poort open en sluit je om de auto in en uit te rijden.
Het is echter ook mogelijk om in de garagepoort een kleinere deur te maken. Een dergelijke deur heeft ongeveer dezelfde afmetingen als een toegangsdeur tot een woning. Deze deur noemen we dus de loopdeur van de garagepoort. Je kunt de loopdeur apart open- en dichtdoen zonder dat je de garagepoort zelf open- en dicht hoeft te doen. Een loopdeur kan dan ook uitstekend fungeren als toegangsdeur tot de woning.

Garagepoort met deur: de voordelen

 • Je hoeft geen (zware) inspanning te leveren om de grote garagedeur open en dicht te doen.
 • In geval van een deur in een elektrische garagepoort verbruik je minder elektriciteit, omdat je minder vaak de garagepoort opent en sluit.
 • Bij het openen en sluiten van de garagepoort verlies je in een keer veel warmte. Bij een garagepoort die aan de woning is gebouwd, zal dit extra energie kosten.
 • Even de fiets binnenzetten, of de grasmaaier halen, kan nu veel gemakkelijk via de loopdeur. Een deur is in het gebruik veel handiger en sneller.
 • Een loopdeur bestaat altijd uit hetzelfde materiaal als de garagepoort en heeft dus ook dezelfde isolerende waarde.

Garagepoort met deur: nadelen

Om tot een goede beslissing te komen of een (elektrische) garagedeur met loopdeur ook iets voor je is, kun je het beste de voor- en nadelen goed tegen elkaar afwegen. Daarom noemen we hier ook de nadelen.

 • Ondanks dat een loopdeur minder oppervlakte heeft dan een garagepoort, is er toch altijd nog wel sprake van warmteverlies.
 • Garagepoorten met een loopdeur zijn altijd duurder dan een gewone garagepoort.
 • Een loopdeur kan niet bij iedere soort garagepoort worden geïntegreerd.

garagepoorten met deur

Garagepoort met deur: de mogelijkheden

Vrijwel ieder type garagepoort kan geleverd worden met een loopdeur, maar toch zijn er enkele uitzonderingen. Het kan trouwens ook zijn dat het onmogelijk is om een loopdeur in de garagepoort te plaatsen.
In dit geval kun je ervoor kiezen om een loopdeur naast de garagepoort te laten plaatsen. We bespreken per type garagepoort welke mogelijkheden er zijn om een loopdeur te plaatsen.

Kantelpoort met loopdeur

Een kantelpoort met een loopdeur is een zeer interessante optie. Deze zijn namelijk relatief goedkoop en eenvoudig te plaatsen. Een kantelpoort bestaat uit een metalen poortblad en deze is zeer solide. Deze eigenschap geldt eveneens voor de loopdeur. De isolerende waarde van een kantelpoort is iets minder, maar er zijn wel mogelijkheden om deze te isoleren.

Sectionaalpoort met loopdeur

Bij een sectionaalpoort is de loopdeur weggewerkt in de panelen, waar de hele poort uit bestaat. De loopdeur bestaat uit hetzelfde materiaal. Je behoudt dus de voordelen van de sectionaaldeur, namelijk dat deze een hoge isolatiewaarde heeft, tochtwerend en ruimtebesparend is. Bij een zijdelingse sectionaalpoort heb je in principe geen loopdeur nodig. Je kunt de poort namelijk ook een klein stukje opzij laten schuiven, zodat je automatisch al een soort van loopdeur creëert.

Garageroldeur met loopdeur

Ook rolpoorten zijn uitstekend te voorzien van een loopdeur. Net als bij de sectionaaldeur wordt de loopdeur in de lamellen weggewerkt. Of je nu voor een elektrische of een handmatige garagepoort kiest, een loopdeur is altijd mogelijk. Ook hier geldt dat de eigenschappen van de garageroldeur ook gelden voor de loopdeur.

Openslaande garagedeuren met loopdeur

Bij openslaande garagedeuren kun je natuurlijk een van de twee deuren gebruiken als loopdeur. Toch is deze deur nog behoorlijk groot, breed en zwaar. Daarom komt het ook vaak voor dat in openslaande garagedeuren ook nog een loopdeur gemaakt wordt. Het is gewoon handiger en gemakkelijker om toch een loopdeur te monteren.

garagepoort met loopdeur

Garagedeur met loopdeur: factoren die de prijs beïnvloeden

De prijs van een loopdeur is afhankelijk van een aantal factoren. Een zeer belangrijke factor is het materiaal waar de deur van gemaakt is. Een metalen kantelpoort is bijvoorbeeld goedkoper dan een sectionaalpoort. Een andere bepalende factor is de afmeting van de deur. Garagedeuren met loopdeur zijn in standaardmaten leverbaar. Als je garage afwijkende maten heeft, moet de garagedeur met loopdeur apart gemaakt worden en dit is duurder dan een standaard garagepoort met loopdeur. Ten slotte heb je nog te maken met de arbeidskosten. Deze verschillen in de regel per aannemer.
Voor een exacte prijs (plaatsing + kostprijs van de garagepoort) kan je altijd gratis offertes aanvragen.

Garagepoort met deur: prijzen

Voor het gemak gaan we uit van de standaardafmetingen van een garagepoort: dat is 2,5 op 3 meter.
Daarbij zijn de gegeven prijzen exclusief montage en inclusief btw. We hebben te maken met richtprijzen, de actuele prijzen kunnen anders liggen.

Gemiddeld genomen mag je er vanuit gaan dat een loopdeur een meerprijs heeft van 600 tot 1000 euro bovenop de prijs van de garagepoort. Natuurlijk zal het altijd goedkoper of duurder. In ons voorbeeld gaan we uit van een kwalitatief goede garagedeur met loopdeur, waar je vele jaren plezier van hebt.

Wil je graag een exacte (totaal)prijs krijgen? Vraag dan gratis offertes aan via onze vrijblijvende offertedienst.

Garagepoort met loopdeur: zelf doen of de vakman laten komen?

Het installeren van een garagedeur met loopdeur is geen eenvoudige klus. Zeker als het een elektrische garagedeur met loopdeur betreft, komt hier nog heel wat bij kijken. Ook al ben je een handige klusser, toch moet je over het nodige vakmanschap, kennis en ervaring beschikken om een garagepoort met loopdeur op een juiste manier te plaatsen.
Daarom kun je het beste een vakman in de arm nemen. Deze kan de garagedeur met loopdeur snel, handig en op de juiste wijze installeren. Daarnaast krijg je ook garantie op de plaatsing, waardoor je bij eventuele gebreken op hem terug kunt vallen.

Garagepoort met loopdeur kopen

Een garagedeur met loopdeur kopen is niet iets wat je dagelijks doet. Het is dan ook verstandig om je vooraf goed te oriënteren op de mogelijkheden en prijzen. Het is raadzaam om bij meerdere (minstens drie) aanbieders een offerte te laten maken. Door deze offertes naast elkaar te leggen, krijg je een goed overzicht van hoe de prijs van een garagedeur met loopdeur tot stand komt. Meestal is het verstandig om niet direct voor de goedkoopste offerte te kiezen, maar te kijken naar de beste prijs- kwaliteit- verhouding. Door offertes te vergelijken kun je soms wel 30 tot 40 procent op de aanschafprijs besparen.

 • Gratis offertes ontvangen?

  Wil je graag een nieuwe garagepoort zetten? Of wil je misschien je garagepoort automatiseren? Aarzel niet, en vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvende offerte aan.

  Ga naar de offertedienst.