Garagepoorten afmetingen

garagepoort afmetingenOm een garage van een garagepoort te voorzien is het belangrijk dat je voldoende plaats laat om een garagepoort te installeren. De afmetingen van een garagepoort hangen af van wat je wenst. Er is een verschil tussen de afmetingen van sectionaalpoorten en kantelpoorten. Hou ook rekening met het aantal voertuigen die je in de garage wilt kunnen plaatsen.

 garagepoorten afmetingen

AFMETINGEN VOOR EEN KANTELPOORT

Een kantelpoort is een garagepoort die naar buiten wordt getrokken als ze wordt opgengedaan. Vervolgens wordt ze in een metalen frame geplaatst waar de garagepoort in rust tot ze weer toe wordt gekantelt.

De breedte van een kantelpoort zou moeten liggen tussen 2,25 meter voor één personenwagen en 5 meter voor twee auto’s in een garage te kunnen plaatsen.

De hoogte is afhankelijk van de hoogte van de auto. Minstens 1,85 meter, tot zo’n 2,75 meter wordt aangeraden.
Kies geen te lage poort. Auto’s worden geregeld verandert, waardoor de hoogte weleens zou kunnen verschillen van de auto waarover je nu beschikt.
Hou zeker 10 cm extra over aan zowel de zij- als bovenkant om de poort te kunnen installeren zonder enige moeilijkheden.

Lees hier meer over kantelpoorten.

AFMETINGEN VOOR EEN SECTIONAALPOORT

Een sectionaalpoort bestaat uit panelen die omhoog worden getrokken en meteen in een frame worden geplaatst om daarin te rusten tot de poort weer toe wordt geschoven.
Als breedte kies je bij een sectionaalpoort best tussen 2,25 en 6 meter. Hoogte tussen 1,85 en 3 meter.
Let ook bij de sectionale poort op voor een inbouwruimte. Laat hierbij ongeveer 20 cm vrij in de hoogte om ze mooi en eenvoudig te kunnen installeren.

Lees hier meer over sectionaalpoorten.afmetingen garagepoort

AFMETINGEN GARAGE

Indien de garage nog moet worden (bij)gebouwd, hou dan zeker rekening met de maten van jouw wagen. Monovolume, tereinwagens of camionettes nemen uitereaard meer plaats in dan personenwagens. Hou hiermee dus zeker rekening! Eventueel kan je deze grotere wagens ook onderbrengen onder een caport.

Voor personenwagens kan je de volgende afmetingen als gemiddeldes nemen:
Een garage voor een enkele personenwagen:
Hoogte: minstens 2,15 meter.
Diepte: minstens. 5,50 meter.
Breedte: minstens 2,5 meter.

Een garage voor twee personenwagens:
Hoogte: minstens 2,15 meter.
Diepte: minstens 5,50 meter.
Breedte: minimaal 5 meter.

  • Gratis offertes ontvangen?

    Wil je graag een nieuwe garagepoort zetten? Of wil je misschien je garagepoort automatiseren? Aarzel niet, en vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvende offerte aan.

    Ga naar de offertedienst.