Garagepoorten nadelen

garagepoorten nadelenOp deze pagina kon je alle voordelen van garagepoorten al terugvinden. In dit artikel zullen we op gelijke wijze dieper ingaan op alle nadelen van garagepoorten.
Het is immers belangrijk om beiden met elkaar te vergelijken. Zeker als je ook echt van plan bent om een garagepoort aan te schaffen. Er zijn immers enkele alternatieven voor garages die misschien ook niet oninteressant zijn.
Pas als je meer voordelen dan nadelen ziet in de aankoop is het een goede keuze om voor een garagepoort te gaan.

Garagepoorten nadelen: checklist

  • Welke garagepoort je ook kiest, je zal altijd problemen hebben met de isolatie ervan. Hoewel bedrijven garagepoorten zo goed mogelijk isoleren, en daar al forse verbeteringen in zijn gemaakt, is het onmogelijk om een garagepoort ook echt goed te laten isoleren. Enerzijds zijn er gaten nodig bij de garagepoort, want het gaat immers om een vlak die nog open en toe moet kunnen. Anderzijds is het ook gewoon een soort deur. Telkens wanneer je binnen of buiten moet, zal de poort open gedaan moeten worden. Hierdoor ben je natuurlijk heel wat energie kwijt.
    Een mogelijke oplossing is om vooral te kijken naar de deur die de garagepoort van de eigenlijke woning afsluit. Als die goed is geïsoleerd merk je al een pak minder van de slecht isolerende garagepoort. In feite kan je ook zelf je garagepoort extra isoleren (lees hier meer), maar of dat echt nut heeft betwijfelen we.
  • Manuele garagepoorten zijn zwaar. Houd dit zeker in je achterhoofd voor wanneer je ouder wordt. Mechanisatie is uiteraard mogelijk, maar dat kost je ook meteen een pak meer.
  • Garagepoorten kunnen mogelijke gevaren opleveren voor kinderen en dieren. Zeker als ze niet voorzien zijn van een sensor die die garagepoort doet stoppen.
  • Een nadeel dat misschien niet met de garagepoort zelf, maar eerder met de volledige garage, te maken heeft is de dure prijs. In vergelijking met een carport bijvoorbeeld.
    Doordat de garage aan het huis wordt aangebouwd moet veel meer worden geïsoleerd en moet de volledige ruimte gewoon ook constructief sterker zijn. Een garagebox is goedkoper maar nog steeds niet goedkoop.
  • Nog zo’n nadeel van de eigenlijke garage is dat er geen uitbreidingsmogelijkheden zijn. Eens de garage is gezet, is het erg moeilijk om je garage te voorzien van andere afmetingen. Hoewel dit zeker niet eenvoudig is bij een carport of garagebox, hoef je toch een pak minder rekening te houden met het uitzicht van de woning en de structuur ervan.

nadelen garagepoorten