Garagepoorten Oost-Vlaanderen: mogelijkheden, prijzen en offertes

garagepoorten oost-vlaanderen

Bij een garage hoort uiteraard een mooie garagepoort. Het kan zijn dat je een nieuwe garage gaat bouwen, maar het kan natuurlijk ook het geval zijn dat je oude garagepoort aan vervanging toe is. In Oost-Vlaanderen zijn veel aanbieders gevestigd die garagepoorten verkopen, dus het is zeker mogelijk om een mooie, degelijke en duurzame poort te kopen in deze regio. Om je alvast wat te helpen met de keuze voor een garagepoort krijg je in dit artikel de nodige informatie hierover. Wie weet is jouw garage straks uitgerust met een prachtige garagepoort.

  Soort garagepoort?

  Manuele of elektrische bediening?

  Extra opmerkingen?

  De persoonlijke gegevens die je deelt worden door Garagepoorteninfo.be doorgestuurd naar externe bedrijven die jouw offerte zullen behandelen. Jouw persoonlijke gegevens zullen nooit voor andere doeleinden worden gebruikt. Wil je je aanvraag aanpassen, verwijderen of heb je vragen? Contacteer ons dan via Offerte@garagepoorteninfo.be. Lees hier meer over ons privacy beleid en onze gebruikersvoorwaarden.

  Garagepoorten Oost-Vlaanderen: de voordelen

  Garagepoorten zijn er in allerlei soorten, maten en uitvoeringen, maar ze hebben allemaal heel veel voordelen. Welke dat zijn, zetten we hieronder voor je op een rijtje:

  • Zoals we al aangaven, kun je garagepoorten in allerlei uitvoeringen, materialen, maten en kleuren krijgen. Ze zijn er met panelen of met lamellen, van echt hout of met houtlook. Er is naar ieders smaak wel een garagepoort te krijgen.
  • Garagepoorten zijn er voor ieders budget. Je koopt al een kantelpoort voor 500 euro. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook sectionale poorten kopen die een veelvoud hiervan kosten.
  • Garagepoorten zijn duurzaam. Er worden hoogwaardige materialen gebruikt om garagepoorten te fabriceren, waardoor deze erg lang mee gaan. Daarbij zijn deze materialen (bijvoorbeeld aluminium of pvc) ook weer heel goed te recyclen.
  • Een garagepoort bevat veel bewegende onderdelen en daar kun je heel gemakkelijk met je (kinder) vingers tussen komen. Je kunt dit echter voorkomen door de poort van een vingerklembeveiling te voorzien en beschermkappen of lijsten te bevestigen.
  • Door de hoogwaardige materialen wordt het voor inbrekers steeds lastiger om een garagepoort van tegenwoordig open te breken. Je hebt poorten die voorzien zijn van een ophefbeveiliging, waardoor deze niet van onder open te duwen zijn. Een cilinderslot op de poort dat voorzien is van het SKG- keurmerk is eveneens lastig te forceren.
  • Rolpoorten en sectionale poorten zijn voorzien van isolatiemateriaal en hebben een goede isolerende waarde. Bij een inpandige garage behoud je de warmte in de woning en dit vermindert weer je stookkosten.
  • Er zijn veel leveranciers van hekken en poorten in Oost-Vlaanderen. Het is aan te raden om meerdere offertes op te vragen bij deze, zodat je een goed prijsinzicht krijgt. Onze offertedienst stuurt je vrijblijvend meerdere offertes die precies op jouw situatie van toepassing zijn.

  Garagepoorten Oost-Vlaanderen: de nadelen

  Waar voordelen zijn, heb je meestal ook te maken met nadelen. Op zich is dat geen probleem, want door de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen kun je een goede keuze maken als het gaat om de aanschaf van een garagepoort. Garagepoorten kennen gelukkig weinig nadelen. De belangrijkste noemen we hieronder:

  • Een degelijke en duurzame garagepoort is simpelweg een forse investering. Daar staat tegenover dat je er natuurlijk jarenlang plezier van hebt. Het is absoluut ook een goede investering.
  • Het isolerend effect van de garagepoort is grotendeels verdwenen als je de poort helemaal opent. Alle warmte verdwijnt direct via de opening van de garagedeur naar buiten. Dit kun je heel gemakkelijk oplossen door een garagepoort met loopdeur te nemen, waardoor het warmteverlies veel minder is.
  • Een garagepoort heeft veel bewegende delen en deze kunnen gevaar opleveren. Je kunt hiervoor gelukkig beveiligingsmaatregelen toepassen (zie ook de voordelen van garagepoorten).
  • Rolpoorten en sectionale poorten zijn behoorlijk zwaar van gewicht. Hierdoor kan handmatige bediening een probleem zijn en kun je beter een elektrisch bedienbare poort nemen. Dit heeft natuurlijk wel een meerprijs.

  Prijzen van garagepoorten in Oost-Vlaanderen

  Om een goed overzicht van de prijzen te kunnen geven, doen we dit per soort garagepoort. We kunnen niet direct een exacte prijs geven, omdat deze afhankelijk is zaken als: materiaalkeuze, prijzen van aannemers en de oppervlakte van de poort. Daarom geven we hier gemiddelde prijzen. We kunnen ons voorstellen dat je graag een exacte prijs wilt weten van de garagepoort die jij op het oog hebt. Dat is geen enkel probleem, want wij kunnen je gratis meer offertes sturen van aanbieders van poorten in Oost-Vlaanderen. Het enige wat je hoeft te doen, is je gegevens invullen en de offertes komen naar je toe. Alle prijzen die we hier noemen zijn inclusief btw.

  • Prijs kantelpoorten Oost-Vlaanderen

  Zoek je een eenvoudige, maar degelijke garagepoort? Dan zit je helemaal goed als je een kantelpoort neemt. Deze bestaat uit een groot stalen poortblad dat je omhoog schuift om de poort te openen. Vervolgens komt de poort onder het plafond van de garage te liggen in een frame. Kantelpoorten zijn zeer betaalbaar en een handmatig bedienbaar exemplaar heb je al voor 500 tot 800 euro. Wil je liever een kantelpoort met automatische bediening? Tel er dan ongeveer 500 euro bij op. Ook voor de montage moet je ongeveer op dit bedrag rekenen. Al met al komt een elektrisch bedienbare kantelpoort, inclusief montage, op 1500 tot 1800 euro en dat is een hele redelijke prijs voor een goed product.

  • Prijs rolpoorten Oost-Vlaanderen

  Zoals de naam al zegt, rolt een rolpoort zich op als je deze opent. De poort komt in een kast te liggen die boven de opening van de garage is gemonteerd. Hierdoor bespaar je ruimte in de garage, omdat het poortblad niet onder het plafond komt te liggen zoals bij een kantelpoort. De prijs van een rolpoort van drie meter breed ligt tussen 1000 en 1500 euro (handmatige bediening). Bij elektrische bediening kom je qua prijs uit op 1500 tot 2000 euro. Bij elektrische poorten is het zeker verstandig om deze te laten monteren. Inclusief montage kom je dan op een totaalprijs voor een rolpoort die ligt tussen 2000 en 2500 euro. Als je kiest voor extra opties, bijvoorbeeld een andere kleur, grotere oppervlakte of andere uitvoering kan dit bedrag uiteraard nog oplopen. We hebben het hier echt over basisprijzen.

  • Prijs sectionale poorten Oost-Vlaanderen

  Met de aanschaf van een sectionale poort zit je altijd goed. Deze poort is: gemakkelijk bedienbaar, degelijk uitgevoerd, zeer veilig en goed isolerend. Het poortblad van een sectionale poort bestaat uit panelen die met scharnieren aan elkaar verbonden zijn. Dit zijn de secties, vandaar de naam ‘sectionale’ poort. Sectionale poorten van drie meter breed zijn in de regel iets duurder dan rolpoorten. Voor een handmatig bedienbare sectionale poort betaal je eveneens 1000 tot 1500 euro. Vaak heb je een zwaardere elektrische motor nodig en die kost 500 tot 1000 euro. De prijs van een elektrisch bedienbare sectionale poort komt daarmee op 1500 tot 2500 euro. Inclusief montage betaal je dan voor een sectionale poort 2000 tot 3000 euro.

  Loopdeur of niet?

  Kies je voor de aanschaf van een garagepoort? Overweeg dan eens om een poort met een loopdeur te nemen. Een loopdeur wordt in het poortblad geplaatst en heeft de afmetingen van een ‘gewone’ deur die je in woningen vindt. Voordeel van een loopdeur is dat je niet de hele garagepoort hoeft te openen als je bijvoorbeeld alleen even in en uit de garage wilt lopen. Een loopdeur is ook gemakkelijk als je met de fiets door de garage moet of met tuingereedschap. Er zijn echt situaties genoeg te bedenken, waarin een loopdeur handig is. Natuurlijk heeft een garagepoort met een loopdeur wel een meerprijs, maar je krijgt er een behoorlijk stuk bedieningsgemak voor terug. Daarbij komt ook nog dat je bij het openen van een loopdeur veel minder warmte verliest uit de garage dan bij het openen van de hele poort.

  Zelf plaatsen of laten doen?

  Om de montagekosten te besparen, kun je ervoor kiezen om de montage van een garagepoort zelf uit te voeren. Als je een beetje handige klusser bent, zal dit je bij een handmatige bedienbare kantelpoort nog wel lukken. Bij andere garagepoorten gaat dit echt een probleem worden. Je moet namelijk wel over de juiste vakkennis, ervaring en gereedschap beschikken om een garagepoort zelf te monteren. Het plaatsen van een automatische garagepoort moet sowieso door de vakman uitgevoerd worden, aangezien dit een ingewikkeld karwei is. Aarzel daarom niet en neem een specialist in de arm voor het plaatsen van jouw garagepoort. Je betaalt er wel iets voor, maar je weet zeker dat de poort op een vakkundige manier geplaatst wordt. Bovendien krijg je garantie op de montage, zodat je altijd terug kunt vallen op de vakman mocht er onverhoopt iets verkeerd gaan.

  Offertes laten opstellen, bespaart je geld

  Ben jij van plan om een garagepoort aan te schaffen? De meeste mensen kiezen vaak voor de eerste de beste aanbieder. Het is echter zeker aan te raden om offertes van meerdere leveranciers op te laten stellen. Een offerte is altijd vrijblijvend en kosteloos en je krijgt hiermee een goed inzicht in de prijsopbouw. Door offertes met elkaar te vergelijken kun je soms wel dertig tot veertig procent besparen op de kosten van een garagepoort. Door het invullen van je gegevens sturen wij je maximaal vier offertes van aanbieders van poorten in Oost-Vlaanderen. Je kiest natuurlijk zelf of je wel of niet met een aanbieder in zee gaat. Je zit helemaal nergens aan vas