Garagepoorten premie

premies garagepoortenEnkele jaren geleden kon je er niet om heen. De Vlaamse overheid gooide gretig met premies in het rond. Zo ook voor garagepoorten die milieuvriendelijk en energiebesparend waren. Natuurlijk kon deze vrijgevigheid niet blijven duren en bouwen de verschillende Vlaamse overheden dit nu stilletjes aan af…
Afbouwen is natuurlijk niet stopzetten. Want ook dit jaar zijn er nog steeds bepaalde premies te krijgen voor het zetten van garagepoorten.
In feite wordt de enige overgebleven garagepoorten premie (E-peil premie) niet gegeven door de overheid, maar wel door de verschillende netbeheerders uit jouw regio.
Belastingsverminderingen en BTW-vrije ecocheques worden wel nog door de overheid cadeau gedaan.

premie garagepoorten

E-peil garagepoorten premie

E-peil staat voor energieprestatiepeil. Deze premie wordt nog steeds gegeven voor garagepoorten, maar ook voor rolluiken en zonwering.
De regel is eenvoudig: hoe lager jouw e-peil, hoe hoger de beloning.

De wet regelt dat er minimum e-peilen moeten zijn die door de leveranciers worden gegarandeerd. Indien de consument echter kiest om (vaak iets duurder) een product te kopen met een nog lager E-peil, dan wordt die laatste daarvoor beloont.
Je wint in feite twee keer. Enerzijds krijg je geld terug van de netbeheerder en anderzijds bespaar je geld doordat de garagepoort energiezuiniger is.

Om deze garagepoorten premie te krijgen zijn de volgende voorwaarden wel noodzakelijk…

  • Deze premie is alleen toepasbaar bij personen met een nieuwbouw woning of appartement.
  • Het E-peil mag maximum E-30 bedragen in 2015 en E-20 in 2016.
  • Eens de garagepoort (of rolluiken/zonwering) is geplaatst heb je tot 12 maanden de tijd om aanvraag te doen bij je netbeheerder.

Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan kan je kans maken op:

  • Vanaf 01/01/15 tot 31/12/15: 1800 euro + 50 euro per E-peil punt minder dan E-30.
  • Vanaf 01/01/16 tot 31/12/16: 1800 euro + 50 euro per E-peil punt minder dan E-20.

BTW-vermindering

Niet echt een premie, maar wel een forse kostenvermindering. Bij werken die worden uitgevoerd door een geregistreerd aannemer hoef je maar 6% BTW te betalen in plaats van de gebruikelijke 21% BTW.
Dit is een verbeteringspremie en wil zeggen dat de woning minstens 5 jaar oud moet zijn en dat deze verbeteringswerken moeten worden toegepast bij een privé woning.

In contact komen met geregistreerde aannemers? Kijk hier.garagepoorten premies

Ecocheques

De Vlaamse overheid geeft nog steeds ecocheques uit via bedrijven. Op deze cheques hoeven geen belastingen te worden betaald en zij steunen de aankoop van milieuvriendelijke en energiebesparende producten.
De winkels of producten die ecocheques als betaling aanvaarden zijn meestal voorzien van een label.

 

  • Gratis offertes ontvangen?

    Wil je graag een nieuwe garagepoort zetten? Of wil je misschien je garagepoort automatiseren? Aarzel niet, en vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvende offerte aan.

    Ga naar de offertedienst.