Garagepoorten prijzen

garagepoort prijsAangezien er een heel groot keuze assortiment is in garagepoorten, is er ook een aanzienlijk verschil in garagepoorten prijzen. Een grote invloedsfactor op de prijs, is of je kiest voor een manuele of automatische poort.

Ben jij benieuwd wat een garagepoort nu precies kost? Laten we kijken hoe de garagepoorten prijzen tot stand komen, en waar je op moet letten als je verschillende leveranciers vergelijkt.

 

Welke zaken zijn van invloed op de prijs?

Wat zijn, naast de bedieningstechniek, nog meer factoren die van invloed zijn op de prijzen?

1. Het type poort
Aan elke garagepoort hangt een ander prijskaartje. Kies je voor een kantelpoort, een sectionaalpoort, of een garagepoort die je helemaal zelf bouwt? En als je dan hebt gekozen voor jouw favoriete uitvoering, kies je dan voor handbediening of elektrische bediening op afstand? Dat soort keuzes komen als eerst aan bod.

2. Materiaal van de poort
Garagepoorten prijzen zijn tevens beïnvloed door het gebruikte materiaal. Er zijn poorten in aluminium, hout, PVC en stalen toegangspoorten. In de houtsoorten zijn ook weer prijsvariaties. Hoe duurzamer het materiaal, hoe langer de levensduur maar ook de prijs zal dan hoger zijn. Houten garagedeuren worden geleverd in standaard kleuren. Mocht jij willen afwijken van die standaard kleuren, dan kan dat zeker. Maar als een houten garagepoort geverfd wordt in een afwijkende kleur, dan zal ook dat voor een meerprijs zorgen.

3. Poortgewicht en motor type
Bij geautomatiseerde garagepoorten, zal een zware stalen garagepoort meer vermogen vergen van een aandrijfmotor, dan een houten garagepoort. Het type poort en het gewicht daarvan zal van invloed zijn op de prijs van de benodigde motor. Hoe groter het vermogen dat geleverd moet worden, hoe hoger de prijs.

4. Afmetingen van de poort
Een poort met grotere afmetingen, dan standaard gebruikelijk is, bestaat uit meer materiaal. Meer materiaal betekent ook een toename in de prijs garagepoort. Daarnaast zijn garagedeuren prijzen in standaard afmetingen, ook voordeliger in prijs dan op maat gemaakte deuren. Waarom is dat? Omdat een op gemaakte garagedeur meer aandacht en dus tijd vergt van de vakman voor het inmeten, ontwerpen en produceren van de materialen. Dit geldt uiteraard ook voor stalen toegangspoorten, hoe breder de poort, hoe hoger de prijs.garagepoort prijs

5. Montagekosten
Elke installatie brengt tijd en dus kosten met zich mee. Er zijn garagepoorten die snel te monteren zijn, maar ook poorten die meer tijd in beslag nemen. Is er sprake van nieuwbouw van een garagedeur, of vervanging van bestaande garagedeur? In het laatste geval zijn er meestal aanvullende aanpassingen die gedaan moeten worden. Dat zal dus ook een rol spelen in het tijdsbestek.

6. Isolatie
Wanneer een garage rechtstreeks aan het huis verbonden is, kan het raadzaam zijn de garagedeur te isoleren. Per deur moet bekeken worden of de isolatiekosten opwegen tegen de besparingskosten op energieverbruik.

7. Toegangstechniek
Een volledig geautomatiseerde garagepoort met afstandsbediening is altijd duurder dan een manuele poort. Er zijn wel vele voordelen te behalen, dit zal je persoonlijk moeten afwegen tegen de kosten.

Naast deze meest voorkomende punten die van invloed zijn op de prijs garagepoort, kunnen we ook nog noemen: veiligheidssysteem tegen inbraak, aanleg extra elektra voorzieningen, afwijkende kleuren, overige accessoires.garagepoorten prijzen

Je garagepoort later alsnog automatiseren?

Je hebt overwogen om een automatische garagedeur te laten installeren, maar hebt dat vanwege de kosten toch maar niet gedaan. Dat is in feite geen probleem, manuele bediening werkt altijd, maar kost wellicht meer inspanning. In principe is het altijd mogelijk om, in een later stadium, jouw bestaande garagedeur of toegangspoort alsnog te laten automatiseren.

Ook reeds geïnstalleerde kantelpoorten, kunnen nog worden voorzien van een motor, waardoor bediening op afstand mogelijk is. Dat is wel zo handig als je aan komt rijden of vertrekt met de auto, je hoeft de auto eigenlijk niet meer uit. Een prijsindicatie voor het laten automatiseren van jouw bestaande garagepoort, is rond de 200 tot 500 euro. Een handzender, smartphone of schakelaar kan dienst doen als afstandsbediening.

Voorbeeldoffertes van garagedeuren

Om in het grote keuzeassortiment van garagedeuren prijzen, een indicatie te geven welke prijzen je kan verwachten, hebben wij onderstaande offertes voor je vermeld. Dit zijn richtprijzen, inclusief montage.

Garagepoorten Hout manuele bediening
Houtsoort Afzelia: € 4.200,00 p/stuk
Houtsoort Meranti: € 2.995,00 p/stuk
Garagepoorten Aluminium manuele bediening
Aluminium met veer: € 782,00 p/stuk
Aluminium met tegengewicht: € 1.655,00 p/stuk
Garagepoorten PVC manuele bediening
PVC met veer: € 986,00 p/stuk
PVC met tegengewicht: € 2002,00 p/stuk
Garagepoorten verbetering naar automatische bediening
Aandrijfmotor: € 872,00 p/stuk
Afstandsbediening: € 692,00 p/stukprijs garagepoorten

Prijsindicaties sectionaalpoorten

Stalen automatische bedienbare sectionaalpoort:
Afmetingen: 2410 mm x 2355 mm
Inclusief aandrijfmotor en twee handzenders
Constructie in dubbelwand staalplaat met isolatie
Indien van toepassing, inclusief demontage bestaande garagepoort
Prijsindicatie: € 2700,00 p/stuk

Stalen manuele sectionaalpoort:
Afmetingen: 2410 mm x 2355 mm
Constructie in dubbelwand staalplaat met isolatie
Prijsindicatie: € 1600,00 p/stuk

In het vergelijken van de prijs garagepoort, kom je snel tot de ontdekking welke prijsklasse geschikt is voor jouw budget. Voor een meerprijs is in principe elke garagepoort te automatiseren. De juiste prijs garagepoort vinden, is een kwestie van het naast elkaar leggen van offertes. Het is beter daar wat tijd in te steken, zodat je een investering doet waar je nog lang profijt van zal hebben. Laat je adviseren door de deskundigen op dit gebied, bekijk de mogelijkheden, weeg ze tegen elkaar af en kies voor jouw persoonlijke garagepoort.

  • Gratis offertes ontvangen?

    Wil je graag een nieuwe garagepoort zetten? Of wil je misschien je garagepoort automatiseren? Aarzel niet, en vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvende offerte aan.

    Ga naar de offertedienst.