Garagepoorten voordelen

garagepoorten voordelenOp de homepagina kon je al enkele voor- en nadelen lezen van de garagepoort. Maar hier gaan we daar toch nog wat dieper op in.

Ze zijn te belangrijk om maar vlug even te vermelden. Als je van plan bent om offertes aan te vragen of om zelf een garagepoort te plaatsen moet je immers voor- en nadelen met elkaar vergelijken. Alleen zo kan je weten of een garagepoort echt wel de juiste keuze is voor jou. Er zijn immers nog enkele andere mogelijkheden, zoals een carport.

In dit artikel proberen we om de voordelen op te sommen van garagepoorten in vergelijking met het niet hebben van een poort en in vergelijking met een carport.

Garagepoorten voordelen : Checklist

  • Garagepoorten zorgen voor veiligheid. Zeker in vergelijking met een carport of onbeschermde wagen. Garagepoorten sluiten je auto (en je volledige huis) af en zijn moeilijk open te breken. Ze zijn dus een moeilijk obstakel voor dieven om te forceren. Bovendien zijn er veel mogelijkheden om je garagepoort nog extra te beveiligen.
  • Door je garage af te sluiten heb je bovendien geen weerproblemen meer. Nu hoef je in koude maanden niet langer je auto schoon te schrapen en niet langer half bevroren achter het stuur zitten.
  • Afhankelijk van hoe isolerend je garagepoort is kan je premies krijgen. Enkele jaren geleden waren er heel wat meer premies, maar de overheid bouwt deze geleidelijk af. Meer over premies kan je hier lezen.
  • Garages hoeven niet alleen te dienen voor je auto in te verschuilen. Het dient als een opslagplaats voor allerhande artikelen. Denk maar aan grasmachines, fietsen, tuingerei, vuilzakken, …
  • Je hebt er natuurlijk ook heel wat mogelijkheden bij. Denk maar aan de vele types garagepoorten (sectionaalpoorten, kantelpoorten, rolpoorten, …) en uiteraard de automatisatie. Hierdoor hoef je jezelf nooit nog te forceren om de poort te openen of hoef je nooit meer natgeregend te worden om de auto in de garage te zetten.

voordelen garagepoorten