Houten garagepoorten prijzen

houten garagepoorten prijzenIn het artikel over houten garagepoorten kon je al meer vinden over de voordelen en nadelen van de houten garagepoorten, evenals gemiddelde prijzen van de houten garagepoorten. Hier willen we toch nog even dieper op in gaan aangezien er verschillende factoren zijn die deze prijzen beïnvloeden.
Houten garagepoorten prijzen zijn afhankelijk van meer dan alleen het type hout. Het type garagepoort speelt een even grote rol bij de eindprijs, net zoals de plaatsingkosten.

Voor exacte prijsweergaven raden we je aan om gebruik te maken van de offerte service. Daarbij kan je verschillende garagepoorten bij verschillende leveranciers vergelijken en zo zelf de beslissing maken waar je je garagepoort al dan niet wil door laten zetten. Uiteraard is dit geen verplichting. Offertes aanvragen kan hier of onderaan het artikel.

prijs houten garagepoort

Houten garagepoorten prijzen: invloeden?

Wat beïnvloedt de prijs van houten garagepoorten, of met andere woorden: wat maakt de houten garagepoort prijs?
Er zijn verschillende zaken en enkele daarvan benoemden we hierboven reeds.

De grootste (en belangrijkste) factor is het hout.
Poorten uit massief hout zullen je pakken meer kosten dan garagepoorten waar werd gewerkt met fineerhout. Fineerhout is immers slecht een dun laagje die bovenop een ander materiaal werd geplakt, maar waardoor wel de uitstraling werd gecreëerd dat de volledige poort uit hout bestaat?
Bedenk wel dat fineer na verloop van tijd begint krom te trekken door de constante blootstelling aan vocht.

Kies je voor een massieve houten poort? Kies dan meteen voor een goede houtsoort met een goede duurzaamheid. Weet ook dat massieve houten poorten erg zwaar wegen en daardoor ook een zwaardere (en dus duurdere) motor zullen nodig hebben om omhoog te worden gehesen.

Daarbij komen we mooi aan bij een eventuele automatisatiekost. Alles hangt af van je vakman, maar de meerkost is toch al gauw 500 euro. Hoe zwaarder de motor, hoe duurder uiteraard.

Als je geen ervaring hebt met plaatsing van garagepoorten is het aangeraden om al het werk te laten uitvoeren door een deskundig vakman. Voor dat werk vragen zij natuurlijk ook wel een mooie som geld.

Kleine kosten kunnen ook oplopen. Bedenk dus vooraf goed of ze echt nodig zijn. Handvaten en sloten zijn misschien wel een goede investering, maar zijn die kleine raampjes in je garagepoort echt nodig?garagepoort hout prijs

Gemiddelde prijs en offertes

Exacte prijzen kunnen we je uiteraard niet geven voor garagepoorten op maat. Als je even googelt naar kan-en-klare garagepoorten, vind je meteen duizenden resultaten.
Reken 650 euro voor de goedkoopste garagepoort. Vaak zijn ze wel vierdubbel zo duur als je ze op maat laat maken.

Hieronder heb je de mogelijkheid om een offerte aan te vragen bij vakmannen uit jouw regio.