Kantelpoorten

kantelpoortDe kantelpoort is een van de meest gebruikte garagepoorten. Via een handmatig of elektrisch systeem wordt de garagepoort naar boten getrokken waar deze vervolgens op een metalen frame kan blijven rusten.

In principe bestaan er twee systemen kantelpoorten. De kantelpoorten waarbij de poort buiten de gevel kantelt enerzijdes, anderzijds de kantelpoorten waarbij de poort binnenshuis gekanteld wordt.

 kantelpoort

VOORDELEN EN NADELEN VAN KANTELPOORTEN

Zoals aan alles zitten er ook voordelen en nadelen an de kantelpoorten verbonden! Wat deze zijn lees je hieronder.

Voordelen:

 • Neemt heel weinig ruimte in.
 • Verkrijgbaar in alle materialen en heel veel kleuren.
 • Mogelijkheid om kantelpoorten te automatiseren.
 • Eenvoudige opbouw en daardoor relatief goedkoop.

Nadelen:

 • Kantelpoorten zijn meestal niet uitstekend geïsoleerd. Ze zijn bijgevolg niet volledig winddicht.
 • Indien geopteerd wordt voor een kantelpoort die naar buiten wijst, kan het zijn dat ze hinderlijk is voor auto’s, voetgangers, … die buiten lopen.
 • Indien geopteerd wordt voor een binnenblijvende kantelpoort, beschik je best niet over een kleine garage, aangezien deze soort via de garage zelf opengaat en bijgevolg plaats in de garage inneemt.

WERKING KANTELPOORTEN

Bij de beide kantelpoorten is de werking gelijkaardig.
De kantelpoorten worden ondersteund door een metalen frame die op het plafond van de garage wordt geïnstalleerd. Via veringen wordt de kantelpoort op zijn plaats gehouden, evenals ondersteund zodat ze zacht op en neer kunnen gaan.
Bij elektrische kantelpoorten worden de veringen vaak versterkt.

De kantelpoort die naar buiten openzwaait (foto 1), gaat bij het openen lichtjes naar buiten en schuift uiteindelijk helemaal naar binnen.
De binnenblijvende kantelpoorten (foto 2) blijven bij het opengaan de hele tijd binnen de garage.kantelpoorten

KANTELPOORTEN PRIJZEN

Een kantelpoort kost niet ongelooflijk veel geld. Reken voor een poort van circa 250 x 250 cm minstens op €650,00.
Om verschillende poorten met elkaar te vergelijken kan je altijd beroep doen op onze gratis en vrijblijvende offertedienst. Zo weet je perfect hoeveel een kantelpoort of een andere garagepoort bij jou zou kosten. Daarbovenop kom je de volledige werkwijze ook nog eens te weten!

 • Gratis offertes ontvangen?

  Wil je graag een nieuwe garagepoort zetten? Of wil je misschien je garagepoort automatiseren? Aarzel niet, en vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvende offerte aan.

  Ga naar de offertedienst.