Metalen garagepoorten

metalen garagepoortMetalen staan bekend voor hun duuzaamheid en sterkte. Het is dan ook ideaal te gebruiken als garagepoorten.
De typische look van een metalen garagepoort is die van een volledig vlak met daarin horizontale of verticale lijntjes. In bijna alle gevallen gaat het om kantelpoorten. Toch zijn er ook mogelijkheden voor rolpoorten en sectionaalpoorten uit metaal te vinden.

Metaal is en blijft een industrieel materiaal en dus wordt het ook in de meeste gevallen toegepast voor industriële toepassingen, zoals poorten voor magazijnen.

 

VOORDELEN EN NADELEN VAN METALEN GARAGEPOORTEN

Voordelen

 • Metalen worden veel gebruikt in constructies omdat ze zo sterk zijn. Je mag er dus zeker van zijn dat je garagepoort uit metaal tegen meer dan een stootje kan.
 • Je zou denken dat een metalen poort zwaar is, maar niets is minder waar. Het metaal wordt uit een vrij dunne laag gemaakt, waardoor ze eenvoudig (manueel en automatisch) op en neer te laten is.
 • Metaal zal een van de langste levensduren hebben.

Nadelen

 • De mogelijkheden met metaal zijn erg beperkt. Een eenvoudig vlak, of een vlak met daarin lijnen zijn zowat de enige mogelijkheden.
 • Metaal blijft een vrij duur materiaal.
 • Vrij slecht geïsoleerd. Na-isolatie zal zeker nodig zijn.metalen garagepoorten

Alternatief voor metalen garagepoorten

Een alternatief dat in feite zelf een volwaardige vervanging is, is een aluminium garagepoort.
Het gaat hierbij eigenlijk om een metaal dat door menselijke ingreep sterk in gewicht is vermindert.
Meer over een aluminium garagepoort kan je in dit artikel vinden.

Metalen garagepoorten voor de industrie

 • Gratis offertes ontvangen?

  Wil je graag een nieuwe garagepoort zetten? Of wil je misschien je garagepoort automatiseren? Aarzel niet, en vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvende offerte aan.

  Ga naar de offertedienst.