Rolpoorten

rolpoortenRolpoorten zijn minder populair onder particulieren, maar des te meer bij bedrijven of voor grotere garages. Ze worden immers vaak gebruikt voor grotere oppervlaktes of industriële toepassingen af te schermen.
Het makkelijke onderhoud en het comfort heeft zich ondertussen ook al een weg gezocht binnenin de Vlaamse huiskamer. Want meer en meer particulieren kiezen nu ook voor rolpoorten.

Een rolpoort lijkt eigenlijk een beetje op een rolluik. Tal van dunne lamellen (uit aluminium of kunststof) worden boven elkaar geplaatst. Wanneer ze op worden gerold kunnen ze zonder problemen ombuigen en op elkaar gestapeld worden. Een enorme plaatsbesparing dus! Rolpoorten zijn zowel mechanisch als manueel te bedienen.

Aangezien deze website gaat over garagepoorten, gaan wij hier dieper in op de toepassing van een rolpoort als garagepoort. Echter worden rolpoorten ook vaak gebruik om grote raamoppverlaktes en zelfs deuren van zonwering/inbraakwering te voorzien.

 rolpoorten garage

VOORDELEN EN NADELEN VAN ROLPOORTEN

VOORDELEN

 • Een rolpoort is erg energiezuinig. Doordat ze erg licht zijn, moet er bij automatisatie geen zware motor worden voorzien. Dat bespaart twee maal geld: een goedkopere motor en minder elektriciteitsverbruik.
  Anderzijds zorgen ze ook voor een uitstekende isolatie, waardoor er geen warmte of koelte verloren gaat.
 • Een rolpoort werkt ruimtebesparend. Er is geen extra ruimte nodig die sommige poorten nodig hebben om te kantelen.
 • Ze zijn te krijgen in heel wat kleuren. De aluminium variant in grijskleuren, maar met de kunsstof rolpoort kan je ook kiezen tussen heel wat vrolijke kleuren!
 • Rolpoorten zorgen voor uitstekende inbraakwering en zonwering. Bij automatisering ervan zijn ze nog beter bestand tegen inbraken.
 • Een rolpoort hoeft niet volledig op- of afgelaten te worden. Als je dus gewoon even langs de garage wilt binnenstappen, of er iets in/uitnemen, kan je de poort half open schuiven.
 • Je hebt verrassend veel leuke opties bij rolpoorten. Gebruik je een rolpoort voor je deur of als garage? Laat dan een brievenbusgat zetten! Meerdere opties zoals automatisering, automatisch stop-systeem, domoticasysteem, thermische beveiliging, ophefbeveiliging, … zijn uiteraard ook mogelijk.

NADELEN

 • Het is altijd mogelijk dat er een technische of elektrische storing is, maar om je gerust te stellen: dit gebeurt zelden.
 • Schoonmaken kan een tijdrovend werkje zijn. Als je regelmatig met een nat doek over de poort gaat, kan er geen hardnekkig vuil vastzitten. Doe dit dus regelmatig.
 • Mechanisering of andere opties kunnen prijzig worden.

EIGENSCHAPPEN

Een rolpoort bestaat uit fijne lamellen. Vrijwel alle lamellen worden uit een sterk PVC gemaakt. Allen zijn ook uitstekend in het bieden van zonwering, isolatie en geluidswering. Hoe dikker de lamellen zijn, hoe beter deze functies tot hun recht komen, maar ook hoe duurder je rolpoort zal uitvallen.garagepoorten rolpoorten

ROLPOORTEN PRIJZEN

Afhankelijk van de vakmannen, afmetingen, kwaliteit, opties, kleur, en verdere specificaties komt de kostprijs van een rolpoort op enkele honderden euro’s.
Reken zeker op 700 à 900 euro. Dit bedrag is uiteraard voor een basismodel.
Wil je saaie poort en mag er wel een kleurtje op? Reken zeker op 150 tot 250 euro extra.
Automatisering hangt sterk af van welke motor je nodig hebt. Maar dit zal je al snel enkele honderden euro’s extra kosten.
Daarbij werd de montage nog niet gerekend. Afhankelijk van het bedrijf kost dat toch 300 of 400 euro.

Kies meteen voor comfort. Een elektrische poort bespaart je rugklachten, zijn uitstekende inbraakwering én voorkomen ongelukken.

Bovenstaande bedragen zijn natuurlijk slechts voorbeelden. Wil jij weten hoeveel een rolpoort die volledig aan jouw eisen en wensen voldoet kost?
Vraag dan een gratis offerte aan via deze gratis offertedienst.

 • Gratis offertes ontvangen?

  Wil je graag een nieuwe garagepoort zetten? Of wil je misschien je garagepoort automatiseren? Aarzel niet, en vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvende offerte aan.

  Ga naar de offertedienst.