Tuinpoorten

tuinpoortenHeel wat mensen vinden een garage plaatsverspilling en kiezen liever voor een carport. Een andere reden om niet voor garages te kiezen is het inefficiënte energieverbruik.

De auto gewoon buiten zetten is wellicht ook niet ideaal. Daar wordt hij immers zomaar blootgesteld aan allerlei natuurlijke factoren. Denk daarbij aan hevige regenval, hagel en natuurlijk ook vriestemperaturen die je ochtendhumeur behoorlijk naar beneden kunnen trekken.

Wellicht de belangrijkste reden om je auto toch een beetje beter te beschermen zijn dieven.
Door niet voor een garage te kiezen geef je de dieven immers vrije toegang om je auto, met carport of niet, te komen inspecteren.

Tuinpoorten kunnen hier al een groot afschrik manoeuvre in zijn. Deze verhinderen immers de toegang voor ongewensten en laten je met een geruster hart slapen.

Beveiliging van een tuinpoort

Er zijn veel varianten verkrijgbaar. Welke je kiest ligt natuurlijk volledig bij jou. Wel moet je jezelf de vraag stellen waarvoor de tuinpoort zal gaan dienen. Dient de tuinpoort meer als een sierobject om je tuin te vervolledigen? Of gaat het jou écht om de beveiliging van je tuin, huis en auto?

Wij gaan hier vooral dieper in op het beveiligingsaspect van je tuinpoort.

Er zijn als het ware twee mogelijkheden omtrent de beveiliging. De primaire beveiliging en de automatische beveiliging.
Met de primaire beveiliging bedoelen we de afschrik mechanismes die de tuinpoort heeft die eigen aan de poort zijn. Voorbeelden daarvan zijn pinnen, ribben ofspijlen. Vooral bij ijzeren of metalen tuinpoorten wordt dit reeds geïntegreerd. Maar ook bij houten poorten kan dit als sierelement worden bijgevoegd.
Je hoeft niet meteen aan een klassiek ogende tuinpoort denken bij deze vorm van beveiliging. Ook bij erg sobere, moderne poorten kan dit perfect worden toegevoegd.

Hou je niet heel veel van deze afschrikwekkende marteltuigen op je poort? Dan is automatische beveiliging een beter idee. Sowieso is een combinatie van beiden de beste keuze.

Met behulp van (warmte)sensoren, een toegangscode, een vingerafdruk scanner, een afstandsbediening, … is het ook mogelijk om je tuinpoort te openen of de beveiliging uit te schakelen. Zo ben je zeker dat onbevoegden niet langs komen op jouw privé terrein.tuinpoort