Vleugelpoorten garage

vleugelpoorten garageDe meeste mensen geven de voorkeur aan een sectionaalpoort of een kantelpoort, maar soms is dit gewoon niet mogelijk óf zijn ze erg onpraktisch. Indien je naar een alternatief op zoek moet, is het een goed idee om een vleugelpoort te kiezen.
De naam verduidelijkt het eigenlijk al. In plaats van naar boven open te gaan, functioneren vleugelpoorten als ‘vleugels’. Je kan ze zoals deuren openen. Afhankelijk van wat het makkelijkst is naar binnen of buiten, maar voor een garagepoort is dit bijna altijd naar buiten.

Vleugelpoorten worden vaak gemonteerd als er problemen zijn met de garage. Als zijmuren bijvoorbeeld niet loodrecht op de voorgevel worden geplaatst, kan dit een probleem geven met het plaatsen van sectionaal- of kantelpoorten.
Heel vaak kiezen mensen ook  voor een garage vleugelpoort als ze de poort ook als toegangsdeur tot hun woning willen gebruiken. Zo hoef je niet telkens een zware poort boven je hoofd te tillen en verlies je veel minder energie bij het openen van de garagepoort.
Denk hierbij ook aan de garage als opbergruimte voor fietsen en tuingerei.

vleugelpoorten

Mogelijkheden vleugelpoorten

In het artikel ‘garagepoort met deur‘ kon je eigenlijk al iets meer lezen over de mogelijkheden bij vleugelpoorten. Deze zijn erg beperkt, want er moeten immers twee gelijke deuren worden gemonteerd die verticaal openen. Deze deuren bestaan uit een massief vlak en niet uit panelen, waardoor ze niet horizontaal kunnen geopend worden.

Het voordeel van een vleugelpoort is wel dat je veel meer mogelijkheden in het uitzicht hebt. Zo kan je voor massieve deuren kiezen uit vrijwel alle materialen. Bovendien kunnen deze uitstekend worden geïsoleerd waardoor minder energie wordt verspeeld bij het openen van deze poort.

Ten slotte is er uiteraard ook de mogelijkheid om deze poort te automatiseren. Bovenaan en onderaan de twee deuren wordt een scharnier gemonteerd die de deur open- en toe trekt.

Wat bij wind en sneeuw?

We kregen al enkele malen de vraag of een geautomatiseerde vleugelpoort wel sterk genoeg is om tegen wind of sneeuw te drukken. Want, toegegeven, in België kan het weer soms wel eens tegenvallen.

Eigenlijk zou dit geen problemen mogen opleveren. Zelfs bij een sterke wind zijn de motoren krachtig genoeg om de deuren open te krijgen en vast te zetten.

Heb je toch problemen hebben bij het openen van je vleugelpoort? Probeer dan om je motor iets langer te laten doorlopen. Staat de totale looptijd van de motor bvb. ingesteld op twintig seconden? Laat hem dan vijf seconden later doorlopen zodat je poort iets meer tijd krijgt om verder open te schuiven.garage vleugelpoorten

Prijs vleugelpoorten

Prijzen voor vleugelpoorten verschillen sterk van bedrijf tot bedrijf. Alles hangt af van het materiaal, de mogelijkheden, eventuele automatisatie en plaatsing.
Om een juist antwoord te krijgen op jouw vraag, kan je gebruik maken van onze gratis en vrijblijvende offertedienst. Daar krijg je meteen een exacte schatting en kan je ook extra vragen kwijt.

  • Gratis offertes ontvangen?

    Wil je graag een nieuwe garagepoort zetten? Of wil je misschien je garagepoort automatiseren? Aarzel niet, en vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvende offerte aan.

    Ga naar de offertedienst.