Zijdelingse sectionaalpoort

zijdelingse sectionaalpoortZoals je hier kan lezen is een sectionaalpoort een garagepoort die uit verschillende panelen bestaat. Het voordeel daarvan is dat ze plaatsbesparend zijn en geen hoek moeten maken als ze open of dicht worden geschoven.
In sommige gevallen is deze plaatsbesparing echter nog niet genoeg, omdat het plafond gewoon te laag is of omdat er aan het plafond al bepaalde zaken zijn gemonteerd. Denk daarbij aan uitstekende verlichting, snowboards of skilatten, kano’s, …

Nog een reden waarom een sectionaalpoort niet altijd geïnstalleerd kan worden is door de vorm van het dak. De garage kan bijvoorbeeld een schuin dak hebben en dan is een normale garagepoort onmogelijk te installeren.

Een zijdelingse sectionaalpoort bestaat dus ook uit meerdere panelen en wordt naar links of rechts geschoven en komt naast de muur te zitten.
De panelen bestaan uit hout, pvc of aluminium of een ander metaal.

Het is tegenwoordig standaard dat er een deur zit in zo’n zijdelingse garagepoort. Dat vergemakkelijkt de toegang tot de garage. Tevens wordt de garage zo ook makkelijker als ingangspunt tot jouw woning omgetoverd.zijdelingse sectionale poort

Voordelen zijdelingse garagepoort

Er zijn enkele voordelen aan zijdelingse garagepoorten die je bij kantelpoorten, normale sectionaalpoorten en rolpoorten niet meteen hebt.

  • De garagepoort is veel vlotter te openen dan eender welke andere garagepoort. Daarnaast kan je ze ook op een kiertje zetten om zo snel binnen te stappen of een fiets binnen te zetten.
  • Tegenwoordig is het standaard dat er vingerklembeveliging op deze garagepoorten zit. Jij of je kinderen hoeven dus niet te vrezen voor gekneusde vingers.
  • In de meeste gevallen sluit een zijdelingse garagepoort veel beter dan een kantelbare poort. Er is met andere woorden een veel betere isolatie.

zijdelingse sectionaalpoorten

Werking zijdelingse garagepoort

De sandwichpanelen worden aan dubbele looprollen geplaatst. Vergelijkbaar met moderne schuifdeursystemen voor binnenshuis.
Deze looprollen worden bovenaan de poort geplaatst en leiden de poort naar de juiste richting.
Onderaan worden de panelen in een vloerrail geleid. Door deze vloerrail is er meer isolatie dan bij andere garagepoorten.

De panelen worden naar de zijkant van de garage geleid, waar ze tijdelijk vaststaan tot de garagepoort weer wordt toegeschoven.

Dit alles is manueel te bedienen, maar ook eenvouig mechanisch te maken. Met een simpele druk op de knop of met een afstandsbediening worden de panelen open geschoven.
Dit kan gedeeltelijk of volledig.
Als extra beveiliging kan je ook kiezen om de sectionaalpoort te voorzien van sensoren. Zij voelen dan automatisch aan of er iets of iemand in de weg staat. Vangen zij iets op? Dan stoppen zij automatisch met de poort dicht/open te schuiven.

  • Gratis offertes ontvangen?

    Wil je graag een nieuwe garagepoort zetten? Of wil je misschien je garagepoort automatiseren? Aarzel niet, en vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvende offerte aan.

    Ga naar de offertedienst.