Garagepoorten Antwerpen

garagepoorten antwerpen

Woon jij in Antwerpen en ben je op zoek naar een nieuwe garagepoort? Dan hoef je niet ver van huis te gaan, want in de regio Antwerpen zijn diverse aanbieders van garagepoorten. Het maakt helemaal niets uit of je nu een hele nieuwe garage gaat bouwen of dat je oude poort versleten is.

Via onze gratis offertedienst kom je in contact met meerdere vakmannen, zodat jij perfect uit de doeken kan doen wat je nodig hebt. In dit artikel ontdek je welke mogelijkheden er zijn, wat garagepoorten kosten en nog meer info.

Weet je al wat je wil en wil je gewoon een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen? Vul dan het onderstaande formulier in.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?

2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?

3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?

4*. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Mogelijkheden bij het kiezen van een garagepoort

Je kunt garagepoorten in allerlei soorten, maten en uitvoeringen kopen. Het is van belang dat je de poort koopt die het beste bij jouw garage past. Om een indruk te krijgen welke soorten garagepoorten er allemaal zijn, geven we hier een overzicht.

Kantelpoorten

Een kantelpoort is een garagepoort in één van de meest eenvoudige vormen. Deze poort bestaat uit een metalen blad dat je omhoog kunt schuiven om de poort te openen. Als je de poort omhoog schuift, komt het poortblad evenwijdig aan het plafond van de garage te liggen in een frame. Je kantelt de poort als het ware naar boven, vandaar de naam kantelpoort.

Er zijn twee soorten kantelpoorten: die waar het blad naar buiten schuift en de poort waar het blad naar binnen schuift. Het voordeel van deze poorten is dat ze goedkoop in aanschaf en eenvoudig te bedienen zijn. Nadeel van deze poorten is dat ze matig isoleren en dat je altijd de poort helemaal moet openen als je in of uit de garage gaat.

Rolpoorten

Zoals de naam al zegt, rolt een rolpoort omhoog of naar beneden. Daarom noemt men deze poort ook wel ‘garage rolluik’. Het poortblad bestaat uit smalle lamellen van aluminium. Als je de poort opent dan rolt deze zich, via zijgeleiders, verticaal op in een kast die aan de bovenkant van de garageopening is gemonteerd. Een rolpoort is vooral erg handig, omdat je ruimte bespaart in de garage. Het poortblad komt immers niet evenwijdig aan het plafond te liggen zoals bij een kantelpoort. Daarnaast kun je een rolpoort ook gedeeltelijk oprollen, zodat je niet de hele poort hoeft te openen als je er even snel in of uit wilt lopen. De holle ruimtes in de lamellen zijn meestal gevuld met isolerend materiaal, zodat deze poort ook een goed isolerend vermogen heeft.

Sectionale poorten

Sectionale poorten lijken bijzonder veel op rolpoorten. Het principe van een poortblad dat zich verticaal op- en afrolt, is ook hier van toepassing. Het verschil met een rolpoort is dat een sectionale poort uit grotere lamellen (ook wel cassettes, of panelen genoemd) bestaat dan de smalle aluminium lamellen van een rolpoort. Deze panelen zijn via scharnieren met elkaar verbonden. Het poortblad van een sectionale poort komt, net als bij een kantelpoort, evenwijdig aan het plafond van de garage te liggen.
Het verschil met een kantelpoort is echter dat het blad niet naar buiten of naar binnen kantelt, maar recht omhoog gaat. Evenals bij rolpoorten zijn ook de panelen van sectionale poorten voorzien van isolerend materiaal.

garagepoort west-vlaanderen

Wat kosten garagepoorten in Antwerpen?

De prijs van een garagepoort is afhankelijk van het soort poort en de opties die je neemt, alsmede de prijzen die de aannemer hanteert.
Het is dan ook onmogelijk om op deze plaats een exacte prijs te geven van de garagepoort die straks in jouw garage geplaatst wordt. We raden je dan ook aan om offertes te laten maken bij meerdere aanbieders van poorten in Antwerpen. Onze offertedienst kan je daar heel goed bij van dienst zijn en het enige wat je hoeft te doen is je gegevens achterlaten.

Wat we in de tussentijd wel kunnen doen, is richtprijzen geven. Zo krijg je een goede indruk van de prijzen waar je ongeveer aan moet denken als je een garagepoort in Antwerpen gaat kopen. De prijzen die we noemen, gaan over poorten met handmatige bediening. Daarbij zijn de genoemde prijzen inclusief btw en exclusief de montagekosten.

Prijsvoorbeelden:

 • Kantelpoorten met een standaard afmeting van 250 bij 212 centimeter kosten gemiddeld 500 tot 700 euro. Inclusief de montagekosten komt deze poort op 1000 euro.
 • Een rolpoort met een standaardafmeting van 300 bij 200 centimeter kost gemiddeld 800 tot 1000 euro. Inclusief montagekosten betaal je ongeveer 1250 tot 1500 euro
 • Sectionale poorten met een afmeting van 240 x 235 centimeter kosten 1250 tot 1500 euro. Als je de montagekosten erbij optelt, kom je ongeveer op 1750 tot 2000 euro uit.
west vlaanderen garagepoort

De materialen van garagepoorten

Garagepoorten kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen. Hieronder volgt een overzicht.

Garagepoorten van aluminium

Aluminium is een licht en sterk materiaal en daarom heel geschikt om een garagepoort van te maken. Daarbij roest aluminium niet en trekt geen algen, mossen of insecten aan, zodat je hier nagenoeg geen onderhoud aan hebt. Met name rolpoorten en sectionale poorten zijn heel geschikt om van aluminium te maken, omdat deze uit lamellen bestaan. Voor een groot oppervlak is aluminium ongeschikt, zodat kantelpoorten meestal gemaakt zijn van staal.

Garagepoorten van kunststof

Een garagepoort van kunststof kan bijvoorbeeld gemaakt zijn van PVC. Niet het totale poortblad is dan gemaakt van PVC, maar alleen de bekleding. Meestal wordt de kunststof op een stalen of aluminium vlak bevestigd. Het voordeel van een kunststof garagedeur is dat deze licht van gewicht is. Ook is kunststof goedkoop in aanschaf en heeft een goede isolerende waarde.

Garagepoorten van hout

Bij garagepoorten van hout kan het gaan om een metalen poortblad dat bekleed is met hout, of massief houten deuren. Meestal worden vleugelpoorten, ook wel openslaande poorten genoemd, gemaakt van massief hout. Je kunt hiervoor kiezen uit verschillende houtsoorten, zoals: grenen, vuren, Douglashout of hardhout. Hoe beter de kwaliteit van de houtsoort is, hoe hoger de duurzaamheid, maar ook de prijs. Een voordeel van houten garagepoorten is dat je deze geheel op maat kunt maken.
Kantelpoorten, rolpoorten en sectionaalpoorten worden meestal bekleed met hout en zijn niet van massief hout.

garagepoorten west vlaanderen

Automatische of handmatige bediening?

Met automatische bediening van je garagepoort verhoog je het gebruiksgemak aanzienlijk. Je hoeft nooit meer met je hand de poort open en dicht te doen en zeker als je wat ouder wordt, is dit een groot voordeel. Bij automatische bediening wordt het poortblad aan een elektromotor gekoppeld die vervolgens zorgt voor het open en sluiten van de poort. Er zijn verschillende manieren om een automatische poort te bedienen. De bediening kan bijvoorbeeld met een afstandsbediening, een codeklavier of een sleutelcontact. Het is zelfs mogelijk om een automatische poort te bedienen met een app op je smartphone. De meeste mensen kiezen voor deze laatste mogelijkheid of een afstandsbediening, omdat je dan niet uit je auto hoeft te stappen om de deur te openen.

Wat bij herstelling?

Bij aanbieders van garagepoorten in Antwerpen kun je niet alleen nieuwe poorten kopen. Het is ook mogelijk om bestaande poorten te laten herstellen. Met name bij automatische poorten heb je kans op defecten. In sommige gevallen kun je deze zelf oplossen, maar het kan ook gebeuren dat de vakman er aan te pas moet komen. Regelmatige voorkomende defecten van elektrische poorten zijn:

 • De afstandsbediening werkt niet goed of helemaal niet meer.
 • De garagepoort wil niet meer openen.
 • De garagepoort sluit niet meer volledig of hapert bij het openen en sluiten
 • De garagepoort maakt veel lawaai, piept of kraakt bij de bediening hiervan.

De oorzaken van deze defecten kunnen van allerlei aard zijn. Het kan bijvoorbeeld gaan om het vervangen van een batterij van de afstandsbediening, maar ook om het vervangen van de hele motor. Hoe dan ook, het is belangrijk om bij de herstelling van een garagepoort de hulp in te roepen van een vakman. Hij weet precies hoe hij het probleem aan moet pakken en op moet lossen.

Problemen met een automatische poort? Vraag hier hulp aan een vakman.

Met of zonder loopdeur?

Het kan heel erg handig zijn om een garagepoort te nemen die voorzien is van een loopdeur. Je hoeft dan niet de hele poort te openen als je de garage in of uit gaat.

Willen je kinderen buiten spelen en lopen ze steeds in en uit, of ga je met de fiets even boodschappen halen? Dan is een loopdeur ontzettend gemakkelijk.
Een loopdeur in een garagepoort heeft ongeveer dezelfde afmetingen als een deur in de woning en je kunt deze dan ook heel goed gebruiken als toegangsdeur tot het huis.
Een loopdeur kan in principe in alle soorten garagepoorten toegepast worden en wordt altijd in hetzelfde materiaal geleverd als de garagepoort zelf.

west vlaanderen garagepoorten

Voordelen van garagepoorten

 • Garagepoorten zijn eenvoudig te bedienen, omdat ze gemakkelijk geleiden via de rails. Met elektrische bediening vergroot je het bedieningsgemak nog meer.
 • Garagepoorten zijn er voor ieders budget. Je koopt al een handmatige bedienbare kantelpoort voor 500 euro, maar je kunt ook een geautomatiseerde sectionaalpoort kopen voor 3500 euro.
 • Rolpoorten en sectionale poorten isoleren heel goed. Dit is zeker een voordeel als je een inpandige garage hebt. Zo blijft de warmte beter in de woning.
 • Garagepoorten hebben in principe weinig onderhoud nodig. Het enige wat je moet doen is deze regelmatig schoonmaken en kijken of de rubbers en rollen nog goed functioneren. Als je een elektrische garagepoort hebt, is het aan te raden deze regelmatig even na te laten kijken door de vakman.
 • Garagepoorten gaan bij goed onderhoud erg lang mee. In de regel zijn garagepoorten gemaakt van hoogwaardige materialen als aluminium en kunststof. Dit maakt garagepoorten erg duurzaam. Daarbij zijn de materialen ook weer goed recyclebaar.
 • Als je tegenwoordig een garagepoort koopt, is deze door de goede materialen voor inbrekers erg moeilijk open te breken. De sloten, bijvoorbeeld, hebben bijna allemaal een keurmerk. Er zijn ook garagepoorten te koop met een ophefbeveiliging.
 • Garagepoorten zijn tegenwoordig ook goed beveiligd en de kans dat er (kinder) handen tussen de bewegende delen komen is nihil. Er zijn namelijk poorten met vingerklembeveiliging en je kunt ook allerlei beschermkappen en lijsten aanbrengen. Daarnaast heb je automatische poorten die stoppen met rollen als ze weerstand voelen.
 • Er zijn veel leveranciers van poorten in Antwerpen en omgeving. Het is aan te raden om meerdere offertes op te laten stellen. Je kunt deze opvragen via onze gratis offertedienst.

Nadelen van garagepoorten

 • Voor een kwalitatief goede en duurzame garagepoort met automatische bediening zal je in het algemeen toch een behoorlijk bedrag moeten betalen. Deze poorten gaan ook weer langer mee. Als je het bedrag per jaar bekijkt, ben je eigenlijk heel goedkoop uit.
 • Garagepoorten met elektrische bediening zijn gevoelig voor technische storingen. Op zich zullen deze niet heel veel voorkomen, maar met handmatige bediening heb je hier zeker geen last van.
 • Het plaatsen van een garagepoort is geen eenvoudig karwei en het is zeker niet aan te raden om dit zelf te doen. Voor het plaatsen van automatische garagepoorten moet je zeker een vakman laten komen.
 • Zeker als je ouder wordt, kan handmatige bediening erg zwaar zijn, omdat het poortblad vaak groot en zwaar is.

Gratis en vrijblijvende prijsoffertes

Als je van plan bent om een garagepoort aan te schaffen, is het aan te raden om meerdere offertes te laten opstellen. De prijzen kunnen namelijk behoorlijk verschillen en hier kun je je voordeel meedoen. Een offerte laten maken, is vrijblijvend en kosteloos en je krijgt een goed inzicht in de prijsopbouw. In veel gevallen kan dit soms zomaar dertig tot veertig procent schelen in de aanschafkosten. Onze gratis en vrijblijvende offertedienst kan je hierbij van dienst zijn en je snel offertes sturen van aanbieders van garagepoorten bij jou in de buurt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?

2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?

3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?

4*. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.