Garagepoorten Antwerpen

garagepoorten antwerpen

Ben jij op zoek naar nieuwe garagepoorten in Antwerpen? Dan hoef je niet ver van huis te gaan, want in de regio Antwerpen zijn diverse aanbieders van garagepoorten. Het maakt helemaal niets uit of je nu een hele nieuwe garage gaat bouwen of dat je oude poort versleten is.

Via onze gratis offertedienst kom je in contact met meerdere vakmannen, zodat jij perfect uit de doeken kan doen wat je nodig hebt. In dit artikel ontdek je welke mogelijkheden er zijn, wat garagepoorten kosten en nog meer info.

Weet je al wat je wil en wil je gewoon een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen? Vul dan het onderstaande formulier in.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?

2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?

3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?

4*. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Mogelijkheden bij het kiezen van een garagepoort

Je kunt garagepoorten in allerlei soorten, maten en uitvoeringen kopen. Het is van belang dat je de poort koopt die het beste bij jouw garage past. Om een indruk te krijgen welke soorten garagepoorten er allemaal zijn, geven we hier een overzicht.

Kantelpoorten

Een kantelpoort is een garagepoort in één van de meest eenvoudige vormen. Deze poort bestaat uit een metalen blad dat je omhoog kunt schuiven om de poort te openen. Als je de poort omhoog schuift, komt het poortblad evenwijdig aan het plafond van de garage te liggen in een frame. Je kantelt de poort als het ware naar boven, vandaar de naam kantelpoort.

Er zijn twee soorten kantelpoorten: die waar het blad naar buiten schuift en de poort waar het blad naar binnen schuift. Het voordeel van deze poorten is dat ze goedkoop in aanschaf en eenvoudig te bedienen zijn. Nadeel van deze poorten is dat ze matig isoleren en dat je altijd de poort helemaal moet openen als je in of uit de garage gaat.

garagepoort west-vlaanderen

Rolpoorten

Zoals de naam al zegt, rolt een rolpoort omhoog of naar beneden. Daarom noemt men deze poort ook wel ‘garage rolluik’. Het poortblad bestaat uit smalle lamellen van aluminium. Als je de poort opent dan rolt deze zich, via zijgeleiders, verticaal op in een kast die aan de bovenkant van de garageopening is gemonteerd. Een rolpoort is vooral erg handig, omdat je ruimte bespaart in de garage.

Het poortblad komt immers niet evenwijdig aan het plafond te liggen zoals bij een kantelpoort. Daarnaast kun je een rolpoort ook gedeeltelijk oprollen, zodat je niet de hele poort hoeft te openen als je er even snel in of uit wilt lopen. De holle ruimtes in de lamellen zijn meestal gevuld met isolerend materiaal, zodat deze poort ook een goed isolerend vermogen heeft.

Sectionale poorten

Sectionale poorten lijken bijzonder veel op rolpoorten. Het principe van een poortblad dat zich verticaal op- en afrolt, is ook hier van toepassing. Het verschil met een rolpoort is dat een sectionale poort uit grotere lamellen (ook wel cassettes, of panelen genoemd) bestaat dan de smalle aluminium lamellen van een rolpoort. Deze panelen zijn via scharnieren met elkaar verbonden.

Het poortblad van een sectionale poort komt, net als bij een kantelpoort, evenwijdig aan het plafond van de garage te liggen. Het verschil met een kantelpoort is echter dat het blad niet naar buiten of naar binnen kantelt, maar recht omhoog gaat. Evenals bij rolpoorten zijn ook de panelen van sectionale poorten voorzien van isolerend materiaal.

garagepoorten west vlaanderen

Automatische of handmatige bediening?

Met automatische bediening van je garagepoort verhoog je het gebruiksgemak aanzienlijk. Je hoeft nooit meer met je hand de poort open en dicht te doen en zeker als je wat ouder wordt, is dit een groot voordeel. Bij automatische bediening wordt het poortblad aan een elektromotor gekoppeld die vervolgens zorgt voor het open en sluiten van de poort.

Er zijn verschillende manieren om een automatische poort te bedienen. De bediening kan bijvoorbeeld met een afstandsbediening, een codeklavier of een sleutelcontact. Het is zelfs mogelijk om een automatische poort te bedienen met een app op je smartphone.

De meeste mensen kiezen voor deze laatste mogelijkheid of een afstandsbediening, omdat je dan niet uit je auto hoeft te stappen om de deur te openen.

Met of zonder loopdeur?

Het kan heel erg handig zijn om een garagepoort te nemen die voorzien is van een loopdeur. Je hoeft dan niet de hele poort te openen als je de garage in of uit gaat.

Willen je kinderen buiten spelen en lopen ze steeds in en uit, of ga je met de fiets even boodschappen halen? Dan is een loopdeur ontzettend gemakkelijk.
Een loopdeur in een garagepoort heeft ongeveer dezelfde afmetingen als een deur in de woning en je kunt deze dan ook heel goed gebruiken als toegangsdeur tot het huis.
Een loopdeur kan in principe in alle soorten garagepoorten toegepast worden en wordt altijd in hetzelfde materiaal geleverd als de garagepoort zelf.

west vlaanderen garagepoorten

Voordelen van garagepoorten

  • Eenvoudig te bedienen: ze geleiden gemakkelijk via de rails. Met elektrische bediening vergroot je het bedieningsgemak nog meer.

  • Voor ieders budget. Je koopt al een handmatige bedienbare kantelpoort voor 500 euro, maar je kunt ook een geautomatiseerde sectionaalpoort kopen voor 3.500 euro.

  • Goed isolatie: dit is zeker een voordeel als je een inpandige garage hebt. Zo blijft de warmte beter in de woning.

  • Weinig onderhoud nodig: het enige wat je moet doen is deze regelmatig schoonmaken en kijken of de rubbers en rollen nog goed functioneren. Als je een elektrische garagepoort hebt, is het aan te raden deze regelmatig even na te laten kijken door de vakman.

  • Duurzaamheid: poorten kunnen tegen verscheidene weersomstandigheden.

  • Er zijn veel leveranciers van poorten in Antwerpen en omgeving. Het is aan te raden om meerdere offertes op te laten stellen. Je kunt deze opvragen via onze gratis offertedienst.

Gratis en vrijblijvende prijsoffertes

Als je van plan bent om een garagepoort aan te schaffen, is het aan te raden om meerdere offertes te laten opstellen. De prijzen kunnen namelijk behoorlijk verschillen en hier kun je je voordeel meedoen. Een offerte laten maken, is vrijblijvend en kosteloos en je krijgt een goed inzicht in de prijsopbouw.

In veel gevallen kan dit soms zomaar dertig tot veertig procent schelen in de aanschafkosten. Onze gratis en vrijblijvende offertedienst kan je hierbij van dienst zijn en je snel offertes sturen van aanbieders van garagepoorten bij jou in de buurt.

Ontvang GRATIS advies en offertes