PVC garagepoort

pvc garagepoort

Ga voor een pvc garagepoort en profiteer van de vele voordelen die kunststof heeft. Pvc garagepoorten zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende vormen, maten, kleuren en stijlen. Welke soorten garagepoorten je kunt kiezen, welke eigenschappen ze hebben, wat de prijzen van kunststof garagedeuren zijn en wat de kostenbepalers zijn, ontdek je in dit artikel.

Wat is een pvc garagepoort?

Zoals je zeer waarschijnlijk wel weet, is pvc een soort kunststof. Door de steeds maar doorgaande ontwikkelingen in de techniek, heeft pvc zich de laatste jaren ontwikkeld tot een zeer sterk en goed ogend materiaal.

Daarom zijn er tegenwoordig veel pvc garagepoorten op de markt. Kunststof garagedeuren bestaan doorgaans voor een deel uit pvc en voor een deel uit staal (voor de stevigheid). De meeste kunststof garagedeuren (bijvoorbeeld sectionale deuren) zijn opgebouwd uit stalen panelen en hebben een kunststof bekleding.

pvc garagepoorten

Toepassingen van pvc garagepoorten

Alle soorten garagedeuren kunnen in principe ook in kunststof uitgevoerd worden. We bedoelen hiermee:

Daarnaast is het ook mogelijk om in een garagedeur een kunststof loopdeur te maken. Dit is handig als je alleen even iets uit de garage wilt pakken, bijvoorbeeld je fiets of tuingereedschap.

kunststof garagepoort

Voordelen van pvc garagepoorten

Pvc garagepoorten hebben veel voordelen. We zetten ze even voor je op een rijtje:

 • Pvc garagepoorten zijn nagenoeg onderhoudsvrij. Je hoeft kunststof garagedeuren alleen maar af en toe te wassen om ze mooi te houden.
 • Deze soort garagepoorten hebben een uitstekende isolerende werking. Ze houden de warmte in de garage goed vast en ze zijn tochtdicht. Met een inpandige garage is dit zeker een voordeel.
 • Pvc is een relatief goedkoop materiaal, waardoor de prijs lager ligt dan bijvoorbeeld de prijs van een garagedeur van staal.
 • Kunststof is een licht materiaal. PVC garagedeuren met elektrische bediening zijn daardoor zeer energiezuinig.
 • Pvc garagepoorten zijn verkrijgbaar in veel soorten en uitvoeringen. Je vindt altijd wel een kunststof garagedeur in de kleur en uitvoering die goed bij je woning past.
 • Pvc garagepoorten hebben een lange levensduur.

Nadelen van pvc garagepoorten

Pvc garagepoorten hebben niet zo heel veel nadelen, maar toch is het goed om ook hier even naar te kijken. We zetten daarom ook de nadelen even op een rijtje. Als je meer voordelen dan nadelen ziet, overweeg dan zeker om een kunststof garagedeur aan te schaffen.

 • Pvc garagepoorten hebben niet echt een natuurlijke uitstraling, zoals bijvoorbeeld garagedeuren van hout.
 • Kunststof garagedeuren zijn soms wat minder kleurvast dan garagedeuren van materialen als hout of aluminium.
 • Vergeleken met hout en metaal wordt kunststof soms gezien als een minderwaardig en goedkoop aandoend materiaal. Door de ontwikkeling van de technieken de laatste jaren, is deze denkwijze inmiddels behoorlijk achterhaald.
kunststof garagedeuren

Moet je pvc garagepoorten schilderen?

Een garagepoort van pvc schilderen, is in principe niet nodig. Kunststof garagedeuren vanuit de fabriek voorzien van een gekleurde coating. Je kunt hierbij trouwens uit allerlei kleuren kiezen. Pvc garagepoorten hoef je alleen maar af en toe te wassen om ze mooi te houden.

Daarbij komt dat de meeste fabrikanten ook garantie geven op deze garagepoorten. Mocht er binnen de garantieperiode toch iets gebeuren met de kleurlaag dan kun je hier altijd op terugvallen.

Pvc garagepoorten schilderen

Toch is het niet onmogelijk om pvc garagepoorten te schilderen. Na verloop van tijd kan de kleurlaag toch wat mat en verweerd worden. Als de garantie toch al voorbij is, kun je overwegen de pvc garagepoort te schilderen.

Door kunststof garagepoorten te schilderen, krijg je weer een helemaal frisse deur. Natuurlijk kun je pvc garagepoorten ook schilderen als je genoeg hent van de oorspronkelijk kleur.

Stappenplan pvc garagepoorten schilderen

1. Reinig de garagepoort van pvc met een water en ammoniak- oplossing.

2.Gebruik waterproof schuurpapier met een korrel van 180 of 240. Is het schuurpapier te grof, dan krijg je mogelijk in de toplaag van de kunststof garagedeur (te) veel krassen.

3.Was het te schilderen oppervlak vervolgens nog eens na met schoon water, zodat de ondergrond vuil- en vetvrij wordt en laat deze voldoende drogen.

4.Nu kun je de garagepoort van pvc schilderen. Daarvoor breng je een laag grondverf of hechtprimer aan die geschikt is voor kunststof. Gebruik hiervoor een primer van goede kwaliteit. Zeker bij een kunststof ondergrond is het belangrijk een goede basis aan te brengen om met de opbouw van de volgende verflagen geen problemen te krijgen.

5.Schilder de garagepoort van pvc nu in de gewenste kleur met een lakverf: dit noemen we de voorlaag.

6.Schilder nu de garagepoort van pvc nogmaals in de gewenste kleur: dit noemen we de toplaag.

7.Een goede kwaliteit verf heeft zeker enkele weken nodig om goed door te drogen en uit te harden. Houd hier rekening mee met het schoonmaken van de garagepoort van pvc.

PVC garagepoorten schilderen

Factoren die de prijzen van kunststof garagedeuren beïnvloeden

De prijzen van kunststof garagedeuren zijn afhankelijk van een aantal factoren. We zetten ze even op een rijtje voor je:

 • Het merk kunststof: alle merken hebben eigen prijzen en voor- en nadelen.
 • De afmetingen: hoe groter de kunststof garagedeuren zijn, hoe duurder ze worden. Als kunststof garagedeuren speciaal op maat gemaakt moet worden, ben je nog duurder uit.
 • Het type garagepoort van pvc: hoe geavanceerder de kunststof garagedeuren zijn, hoe duurder ze worden.
 • Extra opties: wil je een (saaie) vlakke deur, of wil je een mooi design? Wil je ramen of een deur in poort laten plaatsen? Moet de kunststof garagedeur ook geïsoleerd zijn? Iedere extra optie heeft een meerprijs.
 • Montagekosten: het bedrag dat je betaalt aan montage heeft te maken met onder andere: inmeten, eventueel breekwerk, eventueel verwijderen van de oude garagepoort en het uurloon van de aannemer.

Wat zijn de prijzen van kunststof garagedeuren?

We kunnen hier eigenlijk geen nauwkeurige richtprijzen geven, omdat er heel veel (lees: te veel) factoren van invloed zijn op de prijzen van kunststof garagedeuren. We geven toch een indicatie van de prijzen van kunststof garagedeuren. Deze liggen ongeveer tussen de vijfhonderd en duizendvijfhonderd euro.

De hier genoemde prijzen zijn inclusief btw. Ook gaat het hier om richtprijzen. De actuele prijzen kunnen anders liggen. Voor de werkelijke prijzen van kunststof garagedeuren kun je het beste advies inwinnen bij een vakman. Hij kan precies berekenen wat pvc garagepoorten kosten die helemaal aan jouw eigen wensen en eisen voldoen.

pvc garagedeuren

Vergelijken van prijzen van kunststof garagepoorten loont

Zoals je al hebt kunnen lezen, is het geven van exacte prijzen lastig, omdat het maken en plaatsen van een garagedeur van pvc echt maatwerk is.
Wil je toch graag een exacte prijs weten van de garagedeur die jij in gedachten hebt? Onze offertedienst kan je vrijblijvend en helemaal gratis meerdere offertes sturen van betrouwbare aanbieders bij jou in de buurt.

Je kunt dan zelf kiezen of je met een aanbieder in zee gaat of niet: je zit nergens aan vast. Als je de offertes naast elkaar legt, krijg je een goed inzicht in de prijsopbouw. Daardoor kan het vergelijken van offertes je veel geld besparen. Dit kan oplopen tot meer dan dertig procent.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Wat wenst u?

2. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?

3. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?

4. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.