Garagepoort met deur

garagepoort met deur

Een garagepoort met deur is makkelijk als er een speciale loopdeur in de garagepoort geplaatst wordt. Dan hoef je niet de grote poort telkens met al je kracht te openen.

In dit artikel lees je meer over alle mogelijkheden voor garagepoorten met een deur. We leggen je uit wat de voordelen en de nadelen ervan zijn, wat de opties zijn en welk kostenplaatje je kunt verwachten.

Ontvang GRATIS offertes en advies

Wat zijn de voordelen van een garagepoort met een loopdeur?

Een garagepoort met deur heeft talloze voordelen. Allereerst hoef je niet telkens de grote zware poort te openen als je even snel iets uit de garage wil pakken of via de garage het huis wil betreden. Dit bespaart je tijd en moeite. Voor kinderen is dit ook een fijnere optie, zo kunnen ze zelf in en uit lopen en hebben ze niet de hele tijd jouw hulp nodig.

Garagepoorten met een loopdeur zijn beschikbaar in talloze varianten. Ook de keuzes op het visuele gebied zijn eindeloos. Een kleine opening in de garagepoort zorgt ervoor dat zand en stof zoveel mogelijk buiten blijft. En wist jij al dat een garagepoort met een deur inbraakveiliger is? Er wordt dan een robuust slot op de geplaatst en de grote poort blijft niet voortdurend uit gemak open staan.

In bedrijven wordt een loopdeur vaak als vluchtdeur gebruikt. In geval van nood kunnen de werknemers door deze deur naar buiten en kan het gevaar, bijvoorbeeld brand, zoveel mogelijk buiten gehouden worden. Tot slot zorgt een loopdeur in een garagedeur voor een betere isolatie.

Als je niet telkens een grote poort hoeft te openen, dan gaat er minder kou uit het huis verloren. Op de lange termijn bespaar je hierdoor op de energiekosten.

Daarnaast gebruik je bij een elektrische garagepoort met deur minder elektriciteit als je niet keer op keer de poort hoeft te openen en gewoon de loopdeur handmatig openmaakt.

Wat zijn de nadelen van een garagepoort met een loopdeur?

Ondanks de vele voordelen heeft een garagepoort met een loopdeur ook enkele negatieve kanten. Om een weloverwogen keuze te maken, moet je de voordelen en de nadelen tegen elkaar afwegen.

Een eerste nadeel is dat de loopdeur niet zomaar in iedere garagepoort kan worden geïntegreerd. Bekijk dus eerst of dit wel mogelijk is in jouw bestaande deur of in de deur die je zou willen laten plaatsen.

Een ander nadeel is dat een garagepoort met deur altijd duurder is dan een traditionele garagepoort.

garagepoorten met deur

Wat zijn de opties voor het plaatsen van een loopdeur?

In principe kan een loopdeur in bijna alle garagepoorten gemonteerd worden. Hieronder lees je de opties per type deur. Ook het materiaal speelt hierin geen rol. Zowel een metalen, pvc als houten garagepoort met deur behoort tot de mogelijkheden. De verschillende materialen hebben natuurlijk wel uiteenlopende kostprijzen.

Een loopdeur kan doorgaans in zowel geautomatiseerde als handmatige garagepoorten geplaatst worden.

Je kunt zelfs een garagepoort met deur en venster laten plaatsen. Dit is ideaal als je de garage ook als werkruimte gebruikt en er veel tijd in doorbrengt. Vraag de leverancier naar keuze om de mogelijkheden voor jouw bestaande garagedeur of bekijk de opties in een showroom.

Ontvang gratis offertes

Kantelpoorten met een loopdeur

Eén van de meest gekozen garagedeuren is de kantelpoort. Een kantelpoort is een garagedeur met een inschuivend poortblad van metaal. Deze kun je combineren met een loopdeur.
Een kantelpoort met een loopdeur is relatief goedkoop en is eenvoudig te installeren.

Een nadeel van een kantelpoort met een loopdeur is dat een kantelpoort een minder goede isolatie is, waardoor het positieve effect van de loopdeur in het niet valt. Het is dan dus aan te raden om de kantelpoort beter te laten isoleren.

Sectionale garagepoorten met een loopdeur

Ook de sectionale garagepoort met deur is erg populair.

Bij een sectionaalpoort wordt de loopdeur in de panelen verwerkt. Dit kan een metalen of houten garagepoort met deur worden. De sectionaalpoort heeft een goede isolatie, heeft een uitstekende tochtwerende werking en bespaart ruimte in de garage en op het garagepad. Dit is een goede keuze als je een smalle gevel hebt.

Een zijdelingse sectionaalpoort heeft op zich geen loopdeur nodig. Je kan dit type poort namelijk zo ver openen als je zelf wil, waardoor je er snel even door kan lopen. Het voordeel van een zijdelingse sectionale garagepoort met deur is dat het minder moeite kost om de deur te openen en je na verloop van tijd op de elektriciteit van de automatische garagepoort met deur bespaart.

De loopdeur kan ofwel in het midden van de poort geplaatst worden, ofwel meer aan de linker- of rechterkant van de garagedeur.

Openslaande garagepoorten met een loopdeur

Bij openslaande garagedeuren kan je één van de twee deuren als loopdeur gebruiken. Soms kiest men er toch voor om nog een extra loopdeur te laten plaatsen. Die is immers minder groot en zwaar dan de garagepoort.

garagepoort met loopdeur

Kan ik zelf een garagepoort met deur plaatsen?

Als je een ervaren klusser bent en de juiste materialen in huis hebt, dan kan je de garagepoort met deur misschien zelf installeren. Doorgaans wordt het geheel als kant en klaar bouwpakket geleverd. Maar het is zeker geen eenvoudig werkje. Daarom is het wellicht slim om terug te vallen op de hulp van een professional.

Een vakman plaatst de garagepoort in een handomdraai en beschikt over de juiste kennis en ervaring. Zo weet je zeker dat de deur goed geplaatst wordt. Bovendien geniet je dan van garantie bij de plaatsing. Daardoor kan je op een later moment als er onverhoopt een gebrek ontstaat, terugvallen op de leverancier.

Benieuwd geworden naar het totale kostenplaatje? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan via deze pagina.

Welke factoren hebben invloed op de garagepoort met deur prijs?

Allereerst hangt de garagepoort met deur prijs af van het materiaal dat gebruikt wordt.
Een kantelpoort van metaal is bijvoorbeeld minder duur dan de gemiddelde sectionaalpoort.

Ook de afmetingen van de garagepoort zijn van belang. Meestal worden de garagepoorten met loopdeur als kant en klare deur met standaardmaten geleverd. Als jij liever andere afmetingen ziet, bijvoorbeeld omdat je ook door de loopdeur wil kunnen met een brede rolstoel of kinderwagen, dan kan je de poort speciaal op maat laten maken. Natuurlijk heeft dat wel een nadelig effect op de eindprijs.

Een garagepoort met deur en venster is vanzelfsprekend ook weer duurder. Bereken ook de verplaatsingskosten van de leverancier en de plaatsingskosten. Bekijk van tevoren goed of deze kosten al zijn meegerekend als je een aanbod te zien krijgt.

sectionale garagepoort met deur

Wat is de gemiddelde kostprijs van een garagepoort met deur?

Het is lastig om een gemiddelde prijs te geven voor een garagedeur met inloopdeur. De uiteindelijke prijs hangt namelijk af van de karakteristieken van de garagepoort zoals je hierboven hebt kunnen lezen. Wel kunnen we een indicatie geven van de kostprijs van het creëren van een loopdeur.

Bij deze schatting gaan we uit van een loopdeur met standaardafmetingen. Doorgaans is een inloopdeur ongeveer 2,5 bij 3 meter. Deze kost gemiddeld zo’n zeshonderd tot negenhonderdvijftig euro. Deze prijs komt dus bovenop de kostprijs van de garagepoort. Vergeet niet dat er ook nog montagekosten bovenop komen.

Als je graag wil weten waar je aan toe bent en een duidelijk kostenplaatje wil zien voor de garagepoort van jouw dromen, dan kun je geheel gratis en vrijblijvend offertes opvragen bij diverse leveranciers.

Vergelijk de verschillende prijsopgaven om een goed overzicht te krijgen van hoe de prijzen van de garagepoorten tot stand komen. Bekijk welke leverancier de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt. Op kwaliteit wil je immers niet besparen.

Bedenk je dat de goedkoopste optie niet altijd de beste is. Wel kan je na het opvragen van de verschillende offertes de leveranciers nog tegen elkaar uitspelen om de prijs nog iets omlaag te krijgen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Wat wenst u?

2. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?

3. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?

4. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.