Garagepoort met deur: voordelen, opties en prijs 2024

Zit je er misschien aan te denken om een garagepoort met deur te kopen en wil je er wat meer over lezen? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel lees je meer over de voor- en nadelen van een garagepoort met deur, de opties voor het plaatsen van een loopdeur in de garagepoort, en de prijs van een garagepoort met deur.

Wat zijn de voordelen en nadelen van een garagepoort met een loopdeur?

Een garagepoort met een loopdeur heeft een aantal erg handige voordelen. Een van de grootste voordelen is natuurlijk het gemak waarmee je nu snel de garage kunt binnengaan om bijvoorbeeld iets te pakken. Je hoeft niet elke keer voor iets kleins de grote garagepoort open te doen, wat je behoorlijk wat tijd en moeite bespaart.

Dit is ook handig als je kinderen hebt. Ze kunnen nu gemakkelijk zelf even wat pakken uit de garage als dat nodig is en hoeven je niet telkens om hulp te vragen. Ook heeft zo’n deur op het gebied van veiligheid een groot voordeel.

Het kan namelijk in geval van brand als vluchtdeur dienen. Je wilt in geval van brand natuurlijk zo snel mogelijk naar buiten kunnen en niet eerst moeten wachten tot de hele poort opengaat.

Verder gebruikt een elektrische garagepoort met deur ook minder stroom. De poort hoeft namelijk niet elke keer gebruikt te worden om de garage binnen te komen, wat veel stroom bespaart. Bovendien zorgt een deur in de poort ook nog eens voor betere isolatie.

Er zijn verder ook nog wat nadelen. Zo zal een garagepoort met een deur erin altijd duurder zijn dan een standaard garagepoort zonder deur. Het moet dus maar net binnen je budget passen.

Daarnaast kun je niet zomaar in iedere garagepoort een deur integreren. Als je dus een deur wilt laten plaatsen in een bestaande poort, moet je eerst controleren of dit überhaupt wel mogelijk is. Hetzelfde geldt trouwens voor een nieuwe poort.

Wat zijn de opties voor het plaatsen van een loopdeur?

Er zijn verschillende soorten poorten met een loopdeur waar je uit kunt kiezen. Hieronder nemen we ze even door.

Kantelpoorten met een loopdeur

Een van de meest voorkomende garagepoorten is de kantelpoort, die te combineren is met een loopdeur. Het is ook nog eens een relatief goedkope optie voor een garagepoort met deur.

Sectionale poorten met een loopdeur

Ook een sectionale garagepoort met een loopdeur komt erg vaak voor. Hier wordt de deur verwerkt in de panelen. Dit is een goede keuze als je een smalle gevel hebt en ruimte wilt besparen.

Je kunt ook kiezen voor een zijdelingse garagepoort. Bij dit type poort heb je eigenlijk geen ingebouwde deur nodig, aangezien je deze zeer eenvoudig via de zijkanten kunt openen.

Wat kost een hörmann sectionale poort?

Een Hörmann sectionale poort vind je niet voor minder dan 1.600 euro. Je krijgt hiervoor echter wel een garagepoort van uitstekende kwaliteit.

Openslaande garagepoorten met een loopdeur

Verder heb je nog openslaande garagepoorten met een loopdeur. Bij deze poorten is het eigenlijk erg eenvoudig. Je kunt een van de twee deuren van de poort als loopdeur gebruiken. Toch kun je bij deze variant nog een extra loopdeur toevoegen die minder zwaar is en nog makkelijker opengaat.

Een witte dubbele garagepoort uitgerust met een loopdeur.

Wat is de gemiddelde prijs van een garagepoort met deur?

Een garagepoort met deur is zeker geen goedkope optie. Je betaalt er zo ongeveer tussen de 1.200 en de 3.500 euro voor. Natuurlijk kunnen de prijzen wat uit elkaar liggen. Dit heeft met verschillende factoren te maken, hieronder meer daarover.

Prijsbepalende factoren

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de prijs van een garagepoort met deur. Zo heb je bijvoorbeeld verschillende soorten. Denk aan een sectionale garagepoort of een kantelpoort.

Ook speelt het gekozen materiaal een rol. Een metalen poort is bijvoorbeeld duurder dan een kunststof poort. Verder spelen het formaat en de afmetingen nog een grote rol.

Hoe groter de poort, hoe meer materiaal er natuurlijk gebruikt moet worden en hoe duurder de poort wordt. Ook zijn poorten met speciale afmetingen duurder dan een standaard garagepoort.

Laat je adviseren door een vakman!
Vraag hier je offertes!

Kan ik zelf een garagepoort met deur plaatsen?

Sommige mensen met veel kluservaring zouden het eventueel zelf kunnen proberen. Dit kun je proberen als je doel is om er zo goedkoop mogelijk uit te komen.

Overigens is het sterk aan te raden om deze klus aan een erkend vakman over te laten. Een vakman plaatst de deur namelijk snel, erg vakkundig en tegen een correcte prijs.

Goedkoop is duurkoop, zeggen ze dan ook altijd

Als je het zelf probeert en een fout maakt, draai je zelf voor de kosten op en mag je weer opnieuw beginnen. Zo kan het nog eens een duur grapje worden. Om dit te voorkomen, is het dus zeer verstandig een erkend vakman in te schakelen.

Ook interessant voor jou:

Hieronder beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen over dit onderwerp.

Bestaan er garagepoorten met een ingebouwd raam?

+
Ja, er bestaan garagepoorten met een ingebouwd raam. Of je een raam in je garagepoort wilt, is natuurlijk een persoonlijke keuze.

Hoe groot is een garagedeur?

+
De standaard afmetingen van een garagedeur zijn 2.500 mm breed en 2.250 mm hoog.

Welke soorten elektrische garagepoorten zijn beschikbaar in België?

+
Je hebt een elektrische sectionale garagepoort, een elektrische kantelpoort en een elektrische rolpoort.

Populaire artikelen

Moderne rolpoort.
Rolpoorten garage
Wil je meer weten over rolpoorten? Ontdek hier het verschil met sectionale poorten, wat ze kosten en hoe ze werken.
Een grijze vleugelpoort aan huis.
Vleugelpoort garage
Wil je een vleugelpoort kopen? Ontdek hier de verschillende materialen, prijsklassen en de voordelen. Je leest ook wanneer ze ideaal zijn voor gebruik in garages.
Een glazen raam als deur voor de toegang naar een tuin.
Garagedeur vervangen door kozijn
Benieuwd naar de kosten om een garagedeur te vervangen door een kozijn? Lees hier over de factoren die de prijs bepalen, de voordelen en de beschikbare opties.

Garagepoort met deur kopen: vergelijk offertes en specialisten

Ben jij geïnteresseerd en wil je je graag nog wat meer laten informeren? Dan kun je hier je gegevens achterlaten om advies op maat te ontvangen van een specialist.

Ook kun je dan vrijblijvende offertes ontvangen van verschillende specialisten. Wij raden aan om de offertes van verschillende specialisten met elkaar te vergelijken. Zo kom je gegarandeerd tot de beste oplossing voor jouw persoonlijke situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?
3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.