Zijdelingse sectionaalpoort

zijdelingse sectionaalpoort

Vind jij het ook zo vervelend dat je altijd de hele garagedeur moet openen terwijl je alleen snel iets wil nemen? Dat is verleden tijd als je een zijdelingse sectionaalpoort laat plaatsen.

Ga voor een zijdelingse sectionaalpoort van hout voor een landelijke look of pas de deur aan jouw moderne interieur aan met een stalen uitvoering. In dit artikel lees je meer over de karakteristieken, de opties en de voordelen van dit type garagedeur.

Ontvang GRATIS advies en offertes

Wat is de prijs van een zijdelingse sectionaalpoort?

Het is niet eenvoudig om een duidelijke prijs zijdelingse sectionaalpoort te geven. De uiteindelijke prijs hangt namelijk sterk af van de karakteristieken die je de deur hebt toegekend. De afmetingen, het soort panelen, de bediening en de kwaliteit van de diverse mechanische onderdelen hebben invloed op de eindprijs. Als je een zijdelingse sectionaalpoort met deur laat plaatsen komen er uiteraard extra kosten aan te pas. Toch verschilt die niet zodanig van de prijs van een traditionele sectionaalpoort. We proberen je hier een idee te geven van de gemiddelde prijs die je kan verwachten. Houd er rekening mee dat bij deze voorbeelden de plaatsingskosten niet zijn meegerekend.

Een standaard mechanisch bedienbare zijdelingse sectionaalpoort van ongeveer 2,5 meter bij 2,5 meter met een eenvoudig of een vlak motief, kost je al gauw duizend euro. Wil je graag een meer luxe of een dubbelwandige poort, dan mag je die prijs wel verdubbelen. Als je voor een grotere garagedeur of voor verschillende technologische snufjes kiest, dan loopt de prijs natuurlijk op.

Wil jij graag een duidelijker beeld krijgen van de prijs die jij zal moeten betalen afhankelijk van jouw keuzes? Vraag dan geheel gratis en vrijblijvend een offerte aan bij verschillende leveranciers. Je krijgt dan een concrete prijsopgave en kunt de leveranciers met elkaar vergelijken om tot de beste prijs-kwaliteitverhouding te komen.

Wat is een zijdelingse sectionaalpoort?

Een zijdelingse sectionaalpoort is een type garagepoort die naar de zijkant opent. De deur bestaat uit meerdere panelen die langs een rail naar binnen glijden. In tegenstelling tot een gebruikelijke sectionaalpoort gaat het hier om verticale panelen. De panelen schuiven naar links of naar rechts, afhankelijk van de positie die jij bij plaatsing kiest, in plaats van naar boven.

Wat zijn de voordelen van een zijdelingse sectionaalpoort?

Het is niet zonder reden dat steeds meer mensen een zijdelingse sectionaalpoort in hun garage laten bouwen. Deze garagedeuren hebben namelijk heel wat voordelen ten opzichte van traditionele poorten.

  • Het grootste voordeel van zijdelingse sectionale garagedeuren is dat je de garageruimte optimaal kunt benutten. De deur op zichzelf neemt geen ruimte in. Vooral als je aan het plafond dingen wil ophangen, bijvoorbeeld een surfplank of een ladder, dan komt dit goed uit.
  • Ook in een garage met een schuin dak of een dak waaronder afvoerleidingen lopen biedt een zijdelingse poort uitkomst. Een naar boven kerende deur zou in een garage met een schuin dak niet geplaatst kunnen worden. Vanzelfsprekend neemt de poort ook aan de buitenkant geen extra ruimte in, waardoor je je oprit volledig naar jouw zin kunt benutten en de deur het aanzicht van de gevel niet ontsiert.
  • Een ander voordeel is dat je de deur niet volledig hoeft open te schuiven om de garage te voet te betreden. Je kunt de deur slechts een stukje openen en door de opening glippen. Dit is makkelijker dan bij een traditionele garagepoort waarbij je moet bukken om er onderdoor te kunnen.
  • Het gevolg van het bovengenoemde voordeel is dat je ook minder last hebt van warmteverlies. Een traditionele sectionaalpoort moet volledig geopend worden om even snel je fiets binnen te zetten of om te checken of je niets vergeten bent. Bij een zijdelingse poort open je de deur slechts een stukje, waardoor je minder warmte verliest en uiteindelijk kosten bespaart, zeker als de garage aan het woonhuis vast gebouwd is.

Ontvang GRATIS offertes

zijdelingse sectionale poort

Wat zijn de nadelen van een zijdelingse sectionaalpoort?

Ondanks de vele voordelen heeft een zijwaartse garagepoort ook enkele negatieve kanten. Je houdt dan wel extra ruimte over aan het plafond en op de oprit, er gaat natuurlijk wel een klein beetje ruimte verloren aan de zijwand. De deur schuift immers langs de muur naar binnen, waardoor je aan die muur geen kasten of accessoires kunt bevestigen. Kijk ook uit dat je je fiets of je gereedschap niet per ongeluk tegen die wand aan plaatst. Dat zou erg lelijke schade kunnen veroorzaken.

Zijn zijdelingse sectionale poorten veilig?

Misschien heb je nog wat twijfels over de zijwaartse sectionaalpoort op het gebied van de veiligheid, zeker als je kleine kinderen hebt. Fabrikanten doen er echter alles aan om de veiligheid te garanderen. Daarom worden de meeste sectionaalpoorten van vingerklembeveiliging voorzien, zodat je niet met je vingers klem komt te zitten. Je kunt een zijwaartse garagepoort ook laten uitrusten met een weerstandsdetector. Als er een persoon, een voertuig of een object in de weg staat, zal de sectionaalpoort automatisch stoppen.

Lees hier meer: Veiligheid bij garagepoorten.

Hoe kan ik een zijdelingse sectionaalpoort aan mijn smaak aanpassen?

Zijdelingse sectionaalpoorten zijn in principe in dezelfde uitvoeringen beschikbaar als de traditionele poorten.

Allereerst kies je het materiaal van de panelen. Meestal bestaan deze uit metaal, hout of pvc. Je kunt kiezen voor een strakke uitstraling met vlakke panelen, of voor een trendy look met panelen met een motief of een profiel. Helemaal hip zijn de vlakke stalen panelen in een omlijsting van aluminium. Voor een meer landelijke uitstraling kies je een zijdelingse sectionaalpoort van hout met een klassiek motief.

Naast het materiaal en het design kies je ook zelf de kleur van de poort uit. Er zijn heel wat basiskleuren waar je uit kunt kiezen. Als je een bijzondere kleur wenst, dan moet je rekenen op een meerprijs.

Krijg advies van experts

Hoe groot is een zijdelingse sectionaalpoort gemiddeld?

Meestal wordt er uitgegaan van standaard afmetingen bij garagepoorten. De minimale breedte is anderhalve meter. De maximale breedte ligt tussen de vijf en zes meter, afhankelijk van de bedieningssoort. De maximale hoogte van dit type garagepoort is drie meter. Je kunt de zijdelingse sectionaalpoort natuurlijk ook speciaal op maat laten maken, maar daar hangt wel een extra prijskaartje aan.

Hoe kan ik een zijdelingse sectionaalpoort isoleren?

Een zijwaartse sectionaalpoort in de garage is van nature beter geïsoleerd dan een traditionele garagepoort. Je hoeft de deur immers niet altijd volledig te openen, dus behoud je meer warmte binnen in de winter en houd je de garage goed koel tijdens de warme zomerdagen.

Als je de sectionaalpoort alsnog extra wil isoleren, kun je een dubbelwandige sectionaalpoort aanschaffen. Deze aanschaf is redelijk aan de prijs, maar dit verdien je na verloop van tijd wel terug in de energiekosten. Een dubbelwandige poort wordt opgevuld met PUR-schuim. Dit materiaal isoleert en houdt warmte vast.

De panelen van de poort worden afgedicht met neopreen. Dit is een synthetische rubbersoort die maximaal isoleert en lang meegaat. Een extra voordeel van een dubbelwandige vouwpoort in je garage is dat het ook geluiddempend werkt. Dit is fijn als jij bijvoorbeeld graag in de garage aan het klussen bent en daarmee de buren of je familie niet tot last wil zijn.

Kan ik een zijdelingse sectionaalpoort automatiseren?

Je kunt de zijdelingse sectionaalpoort laten automatiseren. Je kunt dan lekker in je auto blijven zitten terwijl je de garagedeur opent. Ook is dit een uitkomst wanneer je je armen vol spullen of boodschappen hebt of als je niet veel kracht in je armen hebt.

De sectionaalpoort wordt voorzien van een garagepoort motor die aan de muur wordt gemonteerd. De motor is verbonden met de garagedeur door middel van een aandrijfas. Je kunt een handzender gebruiken of voor een motor kiezen die verbonden is met een app op je smartphone. Zo kun je zelfs op afstand in de gaten houden of je nieuwe garagepoort wel gesloten is, bijvoorbeeld tijdens je vakantie.

Vergelijk prijzen

Welke opties kan ik toevoegen aan een zijdelingse sectionaalpoort?

Naast het automatiseren van de opening van de sectionaalpoort, kun je de garagedeur ook uitrusten met een vingerafdruklezer of een handlezer. Zo heb je zelfs geen zender meer nodig en maak je de garagedeur nog veiliger.

Een zijwaartse nieuwe garagepoort is al heel handig om even snel in en uit te kunnen lopen, maar je kunt dit nog makkelijker maken door een zijdelingse sectionaalpoort met deur te laten plaatsen. Dan ga je pas echt eenvoudig naar binnen en buiten.

Een andere optie om aan de garagedeur toe te voegen is verlichting. Meestal wordt er voor ledlampen gekozen. Je kunt ook de voorkeur geven aan verlichting met een bewegingssensor, zodat het licht automatisch aan gaat als je de garage binnenkomt.

Tot slot kun je in de sectionaalpoort een venster laten plaatsen.

zijdelingse sectionaalpoorten

Kan ik een zijdelingse sectionaalpoort zelf plaatsen?

Meestal wordt een zijdelingse sectionaalpoort als kant-en-klare set geleverd. Daardoor lijkt het je misschien een goed idee om de deur zelf te plaatsen. Hiervoor heb je wel veel kennis en ervaring nodig, om nog maar niet te spreken van de benodigde gereedschappen en materialen. Je kiest er misschien beter voor om de hulp van gespecialiseerde vakmannen in te schakelen. Zo ben je er zeker van dat de deur juist geplaatst wordt en kan je terugvallen op je garantie mocht er onverhoopt een probleem ontstaan.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Wat wenst u?

2. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?

3. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?

4. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.