Garagepoorten West-Vlaanderen

garagepoorten west-vlaanderen

Ben jij op zoek naar een nieuwe garagepoort in West-Vlaanderen? Natuurlijk wil je een poort die functioneel is, maar de veiligheid, isolatie, kleur en uitstraling zijn minstens even belangrijk.

Het is dus noodzakelijk dat je een zorgvuldige keuze maakt, want een garagepoort moet zeker een hele tijd mee kunnen gaan en ook bij de woning passen. Er zijn veel aanbieders van garagepoorten in West-Vlaanderen. Zij kunnen je heel goed helpen met de keuze voor een goede garagepoort. In dit artikel ontdek je onder meer welke soorten garagepoorten er zijn, wat ze kosten, van welke materialen ze gemaakt zijn en welke voor- en nadelen ze hebben.

Hieronder kan je alvast een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen voor een garagepoort in West-Vlaanderen of elders in Vlaanderen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Wat wenst u?

2. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?

3. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?

4. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.
garagepoorten west-vlaanderen

Welke soorten garagepoorten zijn er?

Er zijn diverse verschillende soorten garagepoorten met allemaal hun eigen kenmerken en voor- en nadelen. We bespreken hieronder de meest populaire soorten garagepoorten.

Sectionale poorten

Sectionale poorten (of sectionaalpoorten) werken volgens hetzelfde principe als rolpoorten: je rolt ze verticaal op.

Een verschil met rolpoorten is dat het poortblad wel evenwijdig aan het plafond van de garage komt te liggen. Mocht dit problematisch zijn in jouw situatie dan kun je ook kiezen voor een zijdelings opengaande sectionale poort.

Een ander verschil is dat het poortblad niet bestaat uit lamellen, maar uit panelen. Deze panelen verdelen het blad als het ware in secties, vandaar de naam: sectionale poort.

Net als een rolpoort is ook een sectionale poort zeer geschikt voor grotere oppervlakken. Daarbij komt dat ook deze poorten voorzien van isolatiemateriaal, waardoor de isolerende waarde uitstekend is.

Ze zijn ook als dubbelwandige poorten te koop, wat de isolerende waarde nog hoger maakt.

Kantelpoorten

Een kantelpoort bestaat uit één groot poortblad dat meestal gemaakt is van metaal. Je opent een kantelpoort door deze omhoog te schuiven. Tijdens het openen kantelt de poort dan naar buiten of naar binnen. Beide opties zijn mogelijk, maar het meest gangbaar is een kantelpoort die naar buiten kantelt. Vervolgens komt het poortblad in een frame te liggen dat onder het plafond van de garage is gemonteerd.

Nadeel van dit naar buiten kantelen is wel, dat als je weinig ruimte hebt richting de straat, je uit moet kijken dat je niet iemand raakt bij het openen van de poort.
Voordeel van kantelpoorten is dat ze goedkoop in aanschaf zijn en eenvoudig te monteren.

Andere nadelen van kantelpoorten zijn dat ze nauwelijks isoleren en dat ze veel lawaai maken bij het openen en sluiten van de poort.

Ontvang GRATIS advies en offertes

Rolpoorten

Rolpoorten (ook wel garage rolluiken genoemd) bestaan uit een vlak dat is opgebouwd uit smalle aluminium lamellen. Deze zijn in elkaar gehaakt en zo is het mogelijk dat de rolpoort zich verticaal op kan rollen.
Dat oprollen gebeurt in een omkasting die boven de deuropening van de garage is gemonteerd.

Het voordeel hiervan is dat je ruimte bespaart in de garage, aangezien het poortblad niet onder het plafond komt te liggen zoals bij een kantelpoort. Daarbij komt dat een rolpoort heel geschikt is voor grotere oppervlakken. De standaardbreedte van een garage rolluik is bijvoorbeeld al drie meter.

Rolpoorten zijn voorzien van isolerend materiaal (meestal PUR-schuim), waardoor deze poorten een hele goede isolerende waarde hebben.

rolpoorten west-vlaanderen

Voordelen van garagepoorten

Garagepoorten hebben absoluut veel voordelen. We zetten de belangrijkste voor je op een rijtje.

  • Garagepoorten hebben een stevige constructie en zijn daardoor lastig te forceren door inbrekers. Ook zijn er poorten te koop met een ophefbeveiliging, zodat de poort niet van onderaf open te breken is. Natuurlijk kan je ook altijd extra sloten en beveiliging aanbrengen.

  • In principe is er voor ieder budget wel een garagepoort te koop. Je hebt al een kantelpoort voor 500 euro. Natuurlijk zijn er ook andere en duurdere uitvoeringen.
    Wil je meer standaardprijzen zien? Lees dan het artikel over de kostprijs van een garagepoort.

  • Garagepoorten van tegenwoordig zijn veilig in gebruik. Je kunt bijvoorbeeld een vingerklembeveiliging kopen of beschermkappen om bewegende delen af te dekken. Lees hier meer daarover.

  • Garagepoorten zijn er in allerlei uitvoeringen en kleuren. Je kunt ze in allerlei RAL-kleuren bestellen en panelen kiezen met bijvoorbeeld een houtlook. Zo krijg je altijd een garagepoort die qua uitstraling uitstekend bij jouw garage en woning past.

  • Rolpoorten en sectionale poorten hebben een goede isolerende waarde. Zeker als je een inpandige garage hebt, scheelt dit in de stookkosten.

Nadelen van garagepoorten

Garagepoorten hebben veel voordelen, maar toch zijn er ook enige nadelen. Welke dat zijn, lees je hieronder.

  • Ondanks dat garagepoorten soepel en licht bewegen, zijn ze wel zwaar qua gewicht. Vooral als je fysieke problemen hebt of wat ouder wordt, kan dit problemen opleveren. Dit is eenvoudig op te lossen door een automatische poort te nemen.

  • Als je een garagepoort in één keer opent, is alle warmte uit de garage verdwenen. De isolerende waarde is dan niet heel erg hoog. Het is daarom verstandig om een garagepoort met loopdeur te nemen, want dan heb je veel minder warmteverlies.

  • De bewegende delen van een garagepoort kunnen onveilig zijn. Vooral als je kleine kinderen hebt, is het uitkijken geblazen. Met een vingerklembeveiliging en beschermkappen los je al een deel van het probleem op, maar dit heeft wel een meerprijs.

  • De meeste mensen kiezen logischerwijs voor een kwalitatief goede garagepoort met automatische bediening. Dit is simpelweg een forse investering en dat geld moet je wel hebben. Het is echter wel een investering waar je niet snel spijt van zult krijgen.
garagedeuren west-vlaanderen

Welke materialen?

Er worden diverse materialen gebruikt om een garagepoort van te maken. We vertellen je hieronder meer over de meest gebruikte materialen.

Houten poorten

Als je een massief houten garagepoort wilt, kun je het beste een openslaande poort nemen (ook wel vleugelpoort genoemd). Deze poort bestaat uit twee deuren die je tegelijk kunt openen en sluiten. Hiervoor zijn allerlei houtsoorten geschikt, zoals hardhout, douglashout en vuren- of grenenhout.

Hoe beter de kwaliteit van de houtsoort is, hoe duurder de poort uit zal vallen en hoe langer hij meegaat. Er zijn ook rolpoorten, kantelpoorten en sectionale poorten van hout te koop.

Bij deze poorten is het blad van staal en deze is voorzien van een laag hout. Het gaat bij deze poorten meer om de uitstraling dan om de functionaliteit. Ook hier kun je weer kiezen voor verschillende soorten hout.

Ontvang GRATIS advies en offertes

Kunststof poorten

In de meeste gevallen wordt PVC gebruikt voor kunststof garagepoorten. PVC is een kunststof dat al heel lang gebruikt wordt in allerlei toepassingen. Het voordeel van kunststof is dat het zeer licht, heel sterk en goedkoop is.

Het is niet mogelijk om een hele garagepoort van kunststof te maken. In de meeste gevallen wordt kunststof gebruikt als bekleding van een stalen vlak. Bij sectionale deuren, bijvoorbeeld, kunnen de panelen gemaakt zijn van staal en bekleed met kunststof.

Voordelen van kunststof garagepoorten zijn dat deze nagenoeg onderhoudsvrij zijn en heel lang mee gaan. Daarbij hebben ze een uitstekende isolerende waarde.

Aluminium poorten

Aluminium is een sterk en licht materiaal en daarom heel geschikt voor rolpoorten en sectionale poorten. De lamellen en panelen bij deze poorten worden van dit materiaal gemaakt.

Je kunt geen grote vlakken aluminium gebruiken voor een heel poortblad. Vandaar dat kantelpoorten meestal gemaakt zijn van staal.

Aluminium is wel iets duurder in aanschaf dan staal, maar het gaat veel langer mee. Daarbij komt dat aluminium niet roest en nauwelijks onderhoud nodig heeft. De levensduur van een aluminium garagepoort is dan ook zeker 20 tot 25 jaar.

west-vlaanderen garagepoorten

Automatische poorten

Wil je echt genieten van een hoog bedieningsgemak? Kies dan voor een automatische poort. Deze poorten zijn voorzien van een elektromotor die ervoor zorgt dat de poort opent en gesloten wordt. De bediening van een dergelijke poort kan bijvoorbeeld plaatsvinden middels: een handzender, een codeklavier of een wandschakelaar. Het is tegenwoordig ook mogelijk om een automatische poort te openen via een app op je smartphone. Je kunt deze dan zelfs openen voor iemand anders zonder dat je thuis bent.

Er zijn verschillende garagepoort motoren te koop voor automatische poorten die qua vermogen moeten passen bij het gewicht van de poort. De prijzen van deze motoren lopen uiteen van 400 tot 1.000 euro (inclusief btw en exclusief montage).

Ontvang GRATIS advies en offertes

Wat kosten garagepoorten in West-Vlaanderen?

De exacte prijs van een garagepoort is afhankelijk van diverse factoren. Materiaalkeuze, de soort poort, automatische bediening en montagekosten van aannemers zijn allemaal van invloed op de prijs. We kunnen dan ook alleen maar richtprijzen geven (zie het overzicht hieronder).
Deze geven een goed beeld van de kosten waar je ongeveer aan moet denken bij de aanschaf van een garagepoort.

Wil je wel een exacte prijs weten van een garagepoort? Neem dan contact op met onze offertedienst. Zij kunnen je vrijblijvend meerdere offertes sturen van aanbieders van garagepoorten in West-Vlaanderen.

  • Een kantelpoort kost ongeveer 500 tot 800 euro. Wil je een kantelpoort met automatische bediening? Hier betaal je gemiddeld 1.500 tot 2.000 euro voor.
  • Een rolpoort koop je voor 1.000 tot 1.500 euro. Met elektrische bediening kost deze 1.500 tot 2.000 euro.
  • Een sectionale poort kost ongeveer 1.600 tot 2.000 euro. De automatische sectionale poort kost ongeveer 2.500 tot 3.000 euro.

Let op: Alle prijzen de we hier geven, zijn inclusief btw en exclusief de montage van de poort.

garagepoort west-vlaanderen

Garagepoort zelf plaatsen of laten doen?

De kosten voor het laten plaatsen van een garagepoort verschillen per aanbieder en zijn ook nog zeer afhankelijk van het type poort dat je neemt en of deze geautomatiseerd is of niet.

De gemiddelde kosten voor plaatsing van een garagepoort bedragen 500 tot 1.000 euro. Je kunt je deze kosten besparen door een garagepoort zelf te plaatsen, maar echt aan te raden is dit niet.

Een beetje handige klusser weet een eenvoudige kantelpoort nog wel te monteren, maar voor andere poorten is het veel verstandiger om een vakman in te schakelen. Dit geldt zeker als je een elektrisch bedienbare poort neemt, want deze moet ook goed afgesteld worden.

De vakman weet precies hoe hij een poort snel en op de juiste manier moet plaatsen en daarbij krijg je ook nog eens garantie op de plaatsing. Bij eventuele problemen kun je altijd op hem terugvallen en dat is wel een prettig gevoel.

Offertes voor garagepoorten in West-Vlaanderen

Je bent op zoek bent naar een garagepoort en je weet inmiddels welke het moet worden. Nu is de tijd gekomen om op zoek te gaan naar een geschikte aanbieder.

Het is aan te raden om niet te kiezen voor de eerste de beste aanbieder die je Googelt of vaag kent, maar meerdere offertes op te laten stellen.

Er zijn voldoende aanbieders van garagepoorten in West-Vlaanderen en onze offertedienst zal je maximaal vier offertes van hen opsturen. Deze zijn volledig vrijblijvend en gratis.

Je bent trouwens helemaal vrij om wel of niet te kiezen voor een aanbieder. Door offertes met elkaar te vergelijken, krijg je een goed inzicht in de prijsopbouw. Je moet dan ook niet verbaasd zijn dat je zomaar dertig tot veertig procent kunt besparen op de aanschaf van een garagepoort.

Ontvang GRATIS advies en offertes