Industriële sectionaalpoort: prijs, voordelen en aandachtspunten

Ben je de eigenaar van een grotere garage of een groot magazijn? Dan staan veiligheid en bruikbaarheid voorop als het om de garagedeur gaat. Als je hiernaar op zoek bent, kun je in dit artikel meer lezen. We bespreken namelijk wat een industriële sectionaalpoort is, de belangrijkste voordelen en de bijbehorende kosten. Ook bespreken we waar je op moet letten bij het aanschaffen van zo’n poort.

Wat is een industriële sectionaalpoort precies?

Een industriële sectionaalpoort bestaat uit poortpanelen die je opzij of omhoog kunt schuiven. Hierbij zwenken de panelen niet uit. Als de poort geopend is, hangt deze ofwel tegen het plafond aan of langs de muur.

Maar wat is dan echt het verschil met een standaard sectionaalpoort? Industriële sectionaalpoorten zijn beter bestand tegen inbraakrisico, steviger en zelfs duurzamer. Dit is dus de ideale poort voor je magazijn of bedrijfshal.

Ontvang gratis offertes voor industriële sectionaalpoorten
Wil je de prijzen van verschillende industriële sectionaalpoorten vergelijken? Ontvang gratis offertes van specialisten.
arrow Vergelijk prijzen

Waarom kiezen voor een industriële sectionaalpoort?

Een industriële sectionaalpoort heeft veel voordelen. Een van de belangrijkste voordelen is de kwaliteit van de beveiliging. Zo hebben deze poorten onder andere vingerklembeveiliging.

Dit is niet alleen handig als er kinderen in de buurt zijn, maar zeker ook voor volwassenen. Het is erg prettig om te weten dat als je even niet oplet, je geen vervelende blessures aan je hand oploopt.

Ook zijn deze poorten voorzien van veeren kabelbreukbeveiliging. Deze poorten zijn verder ook nog eens een stuk beter bestand tegen inbraak, zoals al eerder vermeld.

Daarnaast gaan deze poorten behoorlijk lang mee. Ze zijn zeer stevig gebouwd en gemaakt voor intensief gebruik. Bovendien is het bij deze poorten altijd mogelijk om ze op maat te laten maken. Aangezien vrijwel iedereen iets anders nodig heeft, is dit natuurlijk een erg handig voordeel.

Grijze garagepoort van metaal.

Industriële sectionaalpoort met deur

Het is zeker mogelijk om een deur in je industriële sectionaalpoort te laten plaatsen. Dit is een afweging die iedereen zelf moet maken. Biedt dit een meerwaarde voor jouw magazijn of garagehal? Dan is dit zeker een handige toevoeging die het geld waard is.

Specialist nodig?
Vraag nu hier je offertes aan!

Wat is de prijs van een industriële sectionaalpoort?

De prijs van een industriële sectionaalpoort hangt van een paar factoren af, zoals het formaat van de poort, het materiaal en de wijze waarop de poort bediend wordt. Een normale sectionaalpoort kost meestal ergens tussen de 2.000 en 3.000 euro.

Aangezien industriële sectionaalpoorten vrijwel altijd groter en steviger zijn, kun je zeker ook een hogere prijs verwachten dan bij een normale sectionaalpoort.

Waarop letten bij het kopen van een industriële sectionale poort?

Er zijn enkele punten waar je goed op moet letten bij het aanschaffen van een industriële sectionaalpoort. Denk bijvoorbeeld aan een loopdeur, zoals al eerder in dit artikel genoemd.

Lopen jij of je werknemers vaak in en uit de garage of het magazijn? Dan kan een loopdeur zeker van toegevoegde waarde zijn.

Ook heb je de keuze om ramen in je poort te plaatsen. Dit creëert een mooi ruimtelijk effect door het natuurlijke licht dat dan naar binnen valt.

Daarnaast moet je goed bedenken welke soort bediening je voor je poort wilt. Kies je voor een handmatige of een elektrische bediening? Vooral bij industriële sectionaalpoorten is elektrische bediening een goede toevoeging.

Deze deuren zijn namelijk meestal zwaarder en moeten vaker open en dicht gemaakt worden aangezien er meestal gewerkt wordt op zulke plekken. Ook kan het vaak voorkomen dat er op deze locaties zware dingen naar binnen en naar buiten getild worden.

Het is dus verstandig om deze aandachtspunten goed in je achterhoofd te houden voordat je een industriële sectionaalpoort aanschaft.

Industriële sectionaalpoort.

Op zoek naar industriële sectionale poorten voor je magazijn of bedrijf? Vul het formulier in en ontvang offertes op maat

Wil je meer te weten komen over de voordelen, prijzen en installatie van industriële sectionale poorten? Dat kan! Laat hieronder je gegevens achter om advies op maat van specialisten te ontvangen.

Ook kun je gratis vrijblijvende offertes ontvangen van meerdere specialisten. We raden aan om de offertes van meerdere specialisten met elkaar te vergelijken. Op deze manier kom je gegarandeerd tot de beste oplossing voor jouw persoonlijke situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?
3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.