Metalen garagepoorten

metalen garagepoort

Bij metalen garagepoorten denk je vrijwel direct aan een kantelpoort. Dat is ook logisch, want deze komen veel voor in het straatbeeld. Metaal is een industrieel product en daarom kennen deze poorten vaak ook een industriële toepassing, denk maar eens aan poorten voor magazijnen.

Metalen garagepoorten staan dan ook vooral bekend om hun duurzaamheid en sterkte, waardoor ze zeer geschikt zijn om te gebruiken als garagepoort. Toch zijn er ook rolpoorten en sectionale poorten die van metaal gemaakt zijn.

Ontvang GRATIS offertes en advies

Waar zijn metalen garagepoorten van gemaakt?

In de meeste gevallen is een metalen poort gemaakt van een vuurverzinkte staalplaat. Deze poorten hebben meestal een verticaal profiel, maar een horizontaal of een ander soort profiel is ook mogelijk. Een andere mogelijkheid is een garagepoort van aluminium.

Deze poorten zijn een stuk lichter van gewicht, maar net zo sterk als een stalen garagepoort. Het is ook mogelijk om een metalen poort te laten bekleden. Dit kan bijvoorbeeld met watervaste multiplex platen, of planchetten van hout of pvc.

garagepoorten metalen

De voordelen van metalen garagepoorten

Deze poorten kennen voordelen en deze zetten we even voor je op een rijtje:

  • Staal is een bijzonder sterk materiaal en wordt veel gebruikt in constructies. Een metalen garagepoort kan dan ook zeker tegen een stootje.
  • Een metalen poort heeft een hoge duurzaamheid en heeft weinig onderhoud nodig.
  • Stalen garagepoorten lijken zwaar van gewicht, maar het gewicht valt in de praktijk erg mee. Het metaal is eigenlijk maar een relatief dunne plaat. Je kunt er trouwens ook voor kiezen om de metalen poort te automatiseren.
  • Een metalen garagepoort is relatief goedkoop in aanschaf.

De nadelen van metalen garagepoorten

  • Metaal isoleert bijzonder slecht. Dat kan veel nadelen hebben voor de stookkosten, daarom is het verstandig om een metalen poort extra te isoleren.
  • Je hebt niet veel mogelijkheden met metaal qua uitstraling van de poort. Het blijft een plat vlak met een beetje reliëf.
voordelen nadelen garagepoort

Onderhoud van metalen garagepoorten

Deze poorten hebben gelukkig maar weinig onderhoud nodig. Het belangrijkste is dat je een metalen poort regelmatig schoonmaakt, dit kan met (lauw) water en een mild schoonmaakmiddel. Door de garagepoort regelmatig schoon te maken, houd je het vuil langer weg en blijft de poort fris en helder.

Daarnaast kun je de metalen poort ook nog behandelen, bijvoorbeeld door er een laag autowas op aan te brengen. Hiermee bescherm je de poort nog meer tegen de invloeden van buitenaf en zal de poort langer meegaan.

De prijs van een metalen garagepoort

Metalen garagepoorten zijn in het algemeen niet heel erg duur in aanschaf. Een standaard garagepoort heeft een afmeting van 150 bij 250 centimeter. Een metalen kantelpoort kost gemiddeld 700 tot 1.200 euro. Een metalen kantelpoort met elektrische bediening kost tussen de 1.000 en 1.500 euro. Deze prijzen zijn inclusief btw en exclusief plaatsing.

garagepoort metaal voordelen
Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Wat wenst u?

2. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?

3. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?

4. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.