Garagepoorten Limburg

garagepoorten limburg

Ben je van plan om binnenkort een garagepoort te kopen? Er zijn heel veel mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Wil je een kantelpoort of een sectionaalpoort? Wil je een klassieke of moderne uitvoering? Wil je een houten of een kunststof poort? De mogelijkheden zijn wat dat betreft eindeloos en daarom gaan we daar in dit artikel meer over vertellen.

Als je graag een gratis en vrijblijvende offerte ontvangt voor een garagepoort uit regio Limburg, dan kan je die aanvragen door het onderstaande formulier in te vullen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?
3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Welke soorten garagepoorten zijn er?

Er zijn diverse soorten garagepoorten verkrijgbaar. We noemen hieronder de meest gangbare soorten.

Kantelpoorten

Zoals de naam al aangeeft, open je deze poort door hem te kantelen. Meest gangbaar is een poort die buiten de garageopening kantelt, maar er zijn ook kantelpoorten die naar binnen kantelen.

Deze garagedeur bestaat uit een groot poortblad dat meestal gemaakt is van staal. Dit blad komt onder het plafond van de garage te liggen in een frame. Deze ruimte kun je dus niet benutten in de garage. Kantelpoorten zijn goedkoop in aanschaf en eenvoudig te bedienen.

Ook zijn ze betrekkelijk eenvoudig te monteren. Nadeel van deze poort is dat deze nauwelijks een isolerende waarde heeft en dat het openen en sluiten gepaard gaat met veel lawaai.

Sectionaalpoorten

Een sectionaalpoort bestaat uit verschillende panelen die door middel van scharnieren met elkaar verbonden zijn. Deze panelen (ook wel cassettes genoemd) kunnen horizontaal of verticaal gemonteerd zijn. Een sectionale poort schuif je net als een rolpoort omhoog, maar het poortblad komt onder het plafond van de garage te liggen en rolt zich niet op in een omkasting.

Voor een garage met een laag plafond of weinig ruimte onder het plafond is er ook de mogelijkheid om voor een zijdelings schuivende sectionaalpoort te kiezen.
Sectionale poorten hebben ook een goed isolerend vermogen en dit kun je nog verhogen door een dubbelwandige poort te nemen.

sectionaalpoorten Limburg

Rolpoorten

Een rolpoort bedien je door deze omhoog te schuiven. Het poortblad schuift dan via zijgeleiders soepel omhoog in een omkasting die boven de garagedeuropening gemonteerd is. Op deze manier verlies je dus geen ruimte in de garage, zoals bij een kantelpoort wel het geval is.

Ook blijft het poortblad binnen de deuropening, zodat je hier ook geen extra ruimte voor nodig bent. Een rolpoort bestaat uit smalle lamellen die gemaakt zijn van aluminium.

De holle ruimten van de lamellen zijn gevuld met isolatiemateriaal (meestal PUR-schuim), waardoor deze deur een goede isolerende waarde heeft. Rolpoorten hebben een hele stevige constructie en kunnen jarenlang mee.

Ontvang GRATIS advies en offertes

Elektrische garagepoorten

Elektrische poorten openen en sluiten zich automatisch en dit is een groot voordeel in vergelijking met handmatig bedienbare deuren. Het gebruiksgemak van een elektrische garagepoort is simpelweg veel hoger. Je kunt deze op verschillende manieren bedienen.

De meeste mensen kiezen voor een afstandsbediening, zodat je ook de auto niet meer uit hoeft als je de deur wilt openen.

Het is tegenwoordig ook al mogelijk om automatische poorten te bedienen met een speciale app op je smartphone. Deze poorten zijn voorzien van een elektromotor en deze heeft natuurlijk een meerprijs.

Dit weegt echter nauwelijks op tegen het grote bedieningsgemak dat je ervoor terugkrijgt. Elektrische poorten zijn ook beter beveiligd tegen inbraak, omdat ze veel moeilijker te openen zijn. Ook kun je automatische poorten kopen die voorzien zijn van een ophefbeveiliging.

Garagepoorten met loopdeur

Het is heel verstandig om een garagepoort te nemen met een geïntegreerde loopdeur. Deze deur heeft ongeveer dezelfde afmetingen als een ‘normale’ deur bij je thuis. De loopdeur is ook gemaakt van hetzelfde materiaal als de garagepoort en heeft ook precies dezelfde uitvoering. Een garagepoort met deur heeft de volgende voordelen:

 • Je hoeft niet de hele garagepoort te openen als je bijvoorbeeld even de garage in en uit wilt lopen als je in de tuin bezig bent of als je met de fiets weggaat.

 • Als je de loopdeur gebruikt in plaats van de hele poort, dan heb je veel minder warmteverlies.
 • Bij een elektrische poort bespaar je in de stroomkosten. Je hoeft namelijk niet de hele garagedeur (automatisch) te openen, maar gebruikt gewoon de loopdeur die je handmatig opent en sluit.

 • Handmatig bedienbare garagepoorten zijn vaak zwaar van gewicht en het optillen kan dan ook moeizaam gaan. Met een loopdeur hoef je veel minder vaak de hele deur op te tillen en dus minder inspanning te leveren. Zeker voor oudere mensen is dit een voordeel.

 • Loopdeuren zijn precies van hetzelfde materiaal gemaakt als de hele garagepoort en zij hebben dus ook dezelfde isolerende waarde.
garagepoorten met loopdeur Limburg

Garagepoorten in Limburg kopen

Het geven van een exacte prijs van een garagepoort is afhankelijk van meerdere factoren. Je hebt bijvoorbeeld te maken met: de soort deur, het materiaal waar deze van gemaakt is, de montagekosten en de uitvoering. Je snapt het al: het kopen van een garagepoort is echt maatwerk.

Wil je graag de exacte prijs weten van de garagepoort die jij op het oog hebt? Ons advies is dan om bij meerdere leveranciers van garagedeuren in Limburg offertes op te laten stellen.

Door deze naast elkaar te leggen, krijg je een goed inzicht in de prijs en de opbouw hiervan. Door je gegevens achter te laten, kan onze offertedienst je vrijblijvend meerdere offertes van aanbieders in jouw regio sturen. Wie weet is jouw garage binnenkort voorzien een mooie en degelijke garagepoort.

Prijzen van garagepoorten in Limburg

We kunnen wel gemiddelde prijzen geven van garagedeuren in Limburg. Deze prijzen geven een goed beeld aan welk bedrag je ongeveer moet denken als je een bepaald soort garagepoort aan wilt schaffen. In het onderstaand overzicht kun je deze prijzen vinden.

Alle prijzen die we hier noemen, zijn inclusief btw, maar de montagekosten zijn niet meegenomen (zie hierover elders in dit artikel).


We zijn hierbij uitgegaan van de standaardmaten van de onderstaande poorten. De standaardmaat van een kantelpoort is 2,5 x 2,125 meter. De standaardmaat van een rolpoort en een sectionale poort is 2 x 3 meter.

 • Kantelpoorten zijn te koop voor een bedrag dat ligt tussen 500 en 800 euro. Een automatische kantelpoort kost ongeveer 1.000 tot 1.500 euro.

 • Rolpoorten zijn iets duurder in aanschaf dan kantelpoorten. De gemiddelde prijs ligt tussen 1.000 en 1500 euro. Voor elektrische bediening kun je er ongeveer 1.000 euro bijtellen.

 • Sectionale poorten verschillen in prijs niet veel van rolpoorten, meestal zijn ze iets duurder en kost een sectionaalpoort 1.500 tot 2.000 euro. Een automatische sectionale poort kost gemiddeld 2.500 tot 3.000 euro.

Ontvang GRATIS advies en offertes

garagepoort Limburg

Garagepoorten Limburg: zelf plaatsen of laten doen?

Je kunt ervoor kiezen om een garagepoort zelf te monteren. Hiermee bespaar je de kosten die een aannemer rekent voor het plaatsen van een poort.

Je moet echter wel kennis van zaken hebben van het plaatsen van een garagepoort, want dit is geen eenvoudige klus. Vooral automatische poorten zijn voor een leek bijzonder lastig te monteren.

Het is dan ook aangeraden om bij de montage van een garagedeur een vakman onder de arm te nemen. Deze beschikt over de benodigde kennis, ervaring en vakmanschap, waardoor de deur op een vakkundige manier geplaatst zal worden.

Een garagepoort is vrijwel altijd binnen een dag geplaatst en je krijgt garantie op de plaatsing. Een vakman zal hiervoor gemiddeld 500 tot 1.000 euro rekenen, afhankelijk van het soort deur en de moeilijkheidsgraad van het plaatsen.

Benieuwd naar een exacte totaalprijs? Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan via onze offertedienst.

Voordelen van garagepoorten

Garagepoorten hebben absoluut veel voordelen. We noemen hieronder de belangrijkste.

 • Garagepoorten zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende kleuren. Tegenwoordig kun je kiezen uit vrijwel alle RAL-kleuren. Zo kun je altijd een deur nemen die goed bij de woning past. Ben je de kleur beu? Overschilder je poort dan gewoon!

 • De meeste garagepoorten zijn nagenoeg onderhoudsvrij. Je hoeft ze bijvoorbeeld niet te schilderen of te behandelen met een wax. Het enige onderhoud dat je eraan hebt, is een regelmatige schoonmaakbeurt. Alleen houten garagepoorten hebben regelmatig onderhoud nodig.

 • Rolpoorten en sectionale poorten hebben een uitstekend isolerend vermogen. Bij een inpandige garage is dit ook veel voordeliger voor de stookkosten van de woning.

 • Een garagepoort is tegenwoordig uitstekend bestand tegen inbraak. Je kunt ze voorzien van een cilinderslot dat nauwelijks te forceren is. Ook kun je een poort kopen met ophefbeveiliging. Een goed beveiligde loopdeur kun je gewoon als toegangsdeur voor de woning gebruiken.

 • Vooral als je kleine kinderen hebt, is het verstandig om vingerklembeveiliging te nemen, of beschermkappen te plaatsen over de bewegende delen van de poort. Deze zaken zijn tegenwoordig allemaal als extra optie te koop.

Nadelen van garagepoorten

Er zijn ook enkele nadelen verbonden aan garagepoorten, maar dit zijn er niet zo veel. Door de nadelen en voordelen goed tegen elkaar af te wegen, kun je een evenwichtige keuze maken voor een garagepoort. Daarom vind je hieronder ook de belangrijkste nadelen van garagepoorten.

 • Automatische garagepoorten zijn voorzien van een elektromotor en daardoor heb je te maken met een technisch onderdeel. Dit is nu eenmaal gevoeliger voor storingen dan handmatig bedienbare garagepoorten. Gelukkig zijn de meeste motoren van een goede kwaliteit, zodat storingen weinig voorkomen.

 • Niet alle garagepoorten zijn even kleurvast. Het kan voorkomen dat je garagepoort een groot deel van de dag in de zon staat. Dit kan op den duur de kleur aantasten (deze wordt doffer), maar dit gebeurt pas na verloop van een aantal jaren.

 • De bewegende onderdelen van een garagepoort zorgen toch voor een bepaald risico. Het is niet prettig als je er een hand tussen krijgt of iets dergelijks. Je kunt beschermingsmiddelen kopen, maar deze hebben wel een (kleine) meerprijs.
Limburg garagepoorten

Zelfbouw of op maat gemaakt?

Het is mogelijk om een garagepoort als een bouwpakket te kopen. Met behulp van een uitgebreide montagehandleiding of een instructiefilmpje op internet is het mogelijk om deze zelf te plaatsen. Een zelfbouw garagepoort is in grote aantallen gemaakt volgens vaste maten en in dezelfde uitvoeringen.

Hierdoor is de prijs van een dergelijke garagepoort wat lager dan een op maat gemaakte.
Nadeel van een zelfbouw garagepoort is dat deze natuurlijk wel in je garage moet passen en vaak is dit een probleem.

Eigenlijk kun je alleen bij een nieuw te bouwen garage voor een zelfbouw poort kiezen, omdat je de maten van de garage dan aan kunt passen aan de maten van de poort. Het voordeel van een op maat gemaakte garagedeur is dat deze altijd past en helemaal volgens je eigen wensen is uitgevoerd.

Gratis prijsoffertes voor garagepoorten in Limburg

Als je van plan bent om een garagepoort te kopen, moet je nog op zoek gaan naar een geschikte aannemer.
Het is natuurlijk het best dat je een betrouwbare leverancier vindt uit jouw eigen regio die ook nog eens een goede prijs- kwaliteitsverhouding hanteert. Deze kun je vinden via onze offertedienst.

Bij ons kun je gratis en geheel vrijblijvend een offerteaanvraag doen. Wij sturen je dan verschillende gegevens door van professionele leveranciers van garagedeuren in Limburg.

Op deze manier bespaar je niet alleen veel tijd en moeite, maar je kunt ook nog flink besparen op de kosten van een garagepoort. Door offertes met elkaar te vergelijken, kan je tot wel veertig procent besparen. Je kunt de offertes rustig bestuderen en je bepaalt zelf of je met een aanbieder in zee gaat of niet.

Ontvang GRATIS advies en offertes