Garagepoorten hout: soorten, voordelen en prijzen

Je hebt verschillende soorten garagepoorten. Deze kunnen van verschillende materialen worden gemaakt zoals hout, aluminium of kunststof. In dit artikel gaan we dieper in op houten garagepoorten. Je leest welke soorten houten garagepoorten er bestaan, wat de voordelen en de nadelen van houten garagepoorten zijn en wat een garagepoort van hout kost. Daarnaast kom je te weten hoe je een houten garagepoort kunt behandelen, hoe je zo’n poort schildert en welke extra opties er beschikbaar zijn voor je houten poort.

Welke soorten houten garagepoorten bestaan er?

Je hebt verschillende soorten houten garagepoorten. Hieronder nemen we 3 verschillende soorten even door.

1. Dubbele poort

Een dubbele poort is een poort die uit twee aparte deuren bestaat. Ze zijn verticaal en je kunt ze beide naar buiten toe openen.

2. Kantelpoort

De kantelpoort is eigenlijk de klassieke garage zoals we hem kennen. Deze poorten bestaan uit één groot stuk en draaien op een horizontale as omhoog naar het plafond toe als je de garage opent.

3. Sectionale garagepoort

Een sectionale garagepoort is een poort die via een rails tegen het plafond aankomt als je hem opent. De rails is dus een belangrijk onderdeel van deze poort.

Wat zijn de voordelen en nadelen van houten garagepoorten?

Houten garagepoorten hebben zowel voordelen als een aantal nadelen. Hieronder bespreken we beide. 

Voordelen

Houten garagepoorten hebben een aantal waardevolle voordelen. Zo is hout bijvoorbeeld erg geluiddempend en zijn ze goed in het weren van wind en water.

Daarnaast roesten houten poorten ook niet en past hout bij elke woning. Dit laatste hangt verder natuurlijk ook af van je persoonlijke smaak.

Verder geeft hout een warme en natuurlijke uitstraling. Het is het ideale materiaal voor garagepoorten in landelijke stijl. Ook is het materiaal erg duurzaam.

Je kunt kiezen uit verschillende houtsoorten, waarbij poorten van tropisch hardhout bijzonder duurzaam zijn. Zolang het hout goed geverfd is of gelakt, is het uitstekend bestendig tegen de invloed van het weer.

Nadelen

Er zijn ook een aantal nadelen van houten garagepoorten waar je zeker rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan het regelmatige onderhoud dat dit soort poorten nodig hebben. Verder zijn houten poorten behoorlijk kostbaar. Vooral vergeleken met andere materialen voor garagepoorten.

Luxe garagepoort uit hout.

Wat kost een houten garagepoort?

Voor een houten garagepoort betaal je ongeveer tussen de 500 en de 3.000 euro. Dit varieert behoorlijk. Hieronder leggen we je uit waar dit aan ligt.

De prijs hangt af van verschillende factoren

De prijs kan dus van verschillende factoren afhangen. De belangrijkste factor is het type hout dat je gebruikt. Voor poorten van een goedkopere houtsoort, zoals bijvoorbeeld vurenhout, betaal je dus eerder rond de 500 tot 1.250 euro en voor poorten van een duurdere houtsoort, zoals massief hout, betaal je eerder tussen de 2.000 en de 3.000 euro.

Verder speelt ook het formaat van de deur een rol. Gaat het om een enorme poort? Dan is er natuurlijk een stuk meer hout nodig waardoor je dus ook meer betaalt. 

Ook het type deur speelt een rol. Een dubbele poort is duurder dan bijvoorbeeld een kantelpoort. Maar denk bijvoorbeeld ook aan een poort die op maat gemaakt moet worden.

Dit is doorgaans duurder dan een standaard deur. Ten slotte speelt het natuurlijk nog een rol of de poort handmatig gaat worden of met elektrische bediening.

Wil je een exacte prijs kennen?
Krijg prijsvoorstellen op maat van specialisten in jouw regio.
arrow Ontvang offertes

Hoe kun je een houten garagepoort behandelen?

Een houten garagepoort heeft onderhoud nodig. Schuur het hout zeker om de zoveel tijd eens en geef het hout dan ook een nieuwe laklaag. Zo zorg je ervoor dat het hout zo lang mogelijk meegaat.

Moderne garagepoort uit hout.

Hoe schilder je een houten garagepoort?

Als je het hout van de garagepoort wilt beschilderen, volg dan deze stappen. Als voorbereiding moet je het hout eerst even ontvetten. Zorg ervoor dat het oppervlak goed opgedroogd is, waarna je het reinigt met een schone lap.

Als dit is gedaan, breng je vervolgens een laag primer aan. Hierna schuur je de poort lichtjes en breng je vervolgens de verflaag aan. De kleur bepaal je natuurlijk zelf.

Op zoek naar een specialist?
Kom gratis in contact met meerdere specialisten.

Extra opties bij een houten garagepoort

Je kunt natuurlijk ook bij een houten garagepoort extra opties toevoegen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor poortautomatisatie. Dit is handig als je het vervelend vindt om de poort steeds handmatig te moeten openen.

Verder kan je nog diverse veiligheidsopties toevoegen, zoals verlichting van buiten en een uitschakelautomaat. De uitschakelautomaat zorgt ervoor dat de poort automatisch stopt als er een object voor wordt gedetecteerd.

Houten garagepoort bij een woning.

Kies je voor een moderne uitstraling of een landelijke stijl?

Hout is erg divers. Er zijn talloze mogelijkheden mee. Een houten poort past zowel bij een woning in landelijke als moderne stijl. Dus ongeacht het type woning, is een houten garagepoort altijd goed te combineren.

Zijn er ook andere materialen voor mijn garagepoort beschikbaar?

Hout is een fantastische keuze als je een landelijke stijl wilt, maar er zijn ook andere materialen beschikbaar. Je kunt kiezen voor een pvc, metalen of aluminium garagepoort. De mogelijkheden zijn eindeloos. Raadpleeg een specialist om het beste materiaal voor jouw situatie te vinden.

Houten garagepoort plaatsen? Vul het formulier in en ontvang offertes op maat

Wil je meer te weten komen over de opties voor houten garagepoorten? Laat hier je gegevens achter om deskundig advies te ontvangen en offertes van verschillende vakmannen te vergelijken. Door deze offertes te vergelijken, vind je zeker de beste oplossing die aansluit bij jouw specifieke behoeften.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?
3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.