Garagepoorten premie

premies garagepoorten

Garagepoorten premie? Enkele jaren geleden kon je er niet om heen. De Vlaamse overheid gooide gretig met premies in het rond. Zo ook voor garagepoorten die milieuvriendelijk en energiebesparend waren. Natuurlijk kon deze vrijgevigheid niet blijven duren en bouwen de verschillende Vlaamse overheden dit nu stilletjes aan af.

Ontvang GRATIS offertes en advies

Welke premies voor garagepoorten zijn er?

Afbouwen is natuurlijk niet stopzetten. Want ook dit jaar zijn er nog steeds bepaalde premies te krijgen voor het zetten van garagepoorten.

In feite wordt de enige overgebleven garagepoorten premie (E-peil premie) niet gegeven door de overheid, maar wel door de verschillende netbeheerders uit jouw regio. Belastingsverminderingen en BTW-vrije ecocheques worden wel nog door de overheid cadeau gedaan.

Je kan wel een aanpassingspremie krijgen. Deze premie is voor de automatisatie van je garagepoort. Er is wel een voorwaarde aan verbonden: er moet iemand van de bewonende van het huis 65 jaar zijn. De premie geldt ook enkel op een al bestaande garagepoort en niet voor nieuwe poorten.

premie garagepoorten

E-peil garagepoorten premie

E-peil staat voor energieprestatiepeil. Deze premie wordt nog steeds gegeven voor garagepoorten, maar ook voor rolluiken en zonwering. De regel is eenvoudig: hoe lager jouw e-peil, hoe hoger de beloning.

De wet regelt dat er minimum e-peilen moeten zijn die door de leveranciers worden gegarandeerd. Indien de consument echter kiest om (vaak iets duurder) een product te kopen met een nog lager E-peil, dan wordt die laatste daarvoor beloont.
Je wint in feite twee keer. Enerzijds krijg je geld terug van de netbeheerder en anderzijds bespaar je geld doordat de garagepoort energiezuiniger is.

Om deze garagepoorten premie te krijgen zijn de volgende voorwaarden wel noodzakelijk…

  • Deze premie is alleen toepasbaar bij personen met een nieuwbouw woning of appartement. Of voor mensen met een bouwaanvraag tot en met 31/12/2016.
  • Het premie bedrag is afhankelijk van de datum van de bouwaanvraag en het behaalde E-peil.
  • Eens de garagepoort (of rolluiken/zonwering) is geplaatst heb je tot 12 maanden de tijd om aanvraag te doen bij je netbeheerder.

Voldoe je aan deze voorwaarden? Dan kan je kans maken op:

  • Bouwaanvraag ingediend vanaf 01/01/15 tot 31/12/15 : 800 euro + 30 euro per E-peil punt minder dan E-30.
  • Bouwaanvraag ingediend vanaf 01/01/16 tot 31/12/16: 800 euro + 30 euro per E-peil punt minder dan E-20.

Heb je je bouwaanvraag ingediend vanaf 1/1/17, dan heb je helaas geen recht op een E-peil premie.

BTW-vermindering

Niet echt een premie, maar wel een forse kostenvermindering. Bij werken die worden uitgevoerd door een geregistreerd aannemer hoef je maar 6% BTW te betalen in plaats van de gebruikelijke 21% BTW.
Dit is een verbeteringspremie en wil zeggen dat de woning minstens 5 jaar oud moet zijn en dat deze verbeteringswerken moeten worden toegepast bij een privé woning.

In contact komen met geregistreerde aannemers? Kijk hier.

garagepoorten premies

Ecocheques

De Vlaamse overheid geeft nog steeds ecocheques uit via bedrijven. Op deze cheques betaal je geen belastingen en steun je de aankoop van milieuvriendelijke en energiebesparende producten. De winkels of producten die ecocheques als betaling aanvaarden zijn meestal voorzien van een label.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Wat wenst u?

2. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?

3. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?

4. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.