Garagepoorten premie 2024

Wil je weten of je een premie krijgt voor het vernieuwen van je garagepoort in 2024? Hieronder lees je wat de voorwaarden zijn om zo’n subsidie aan te vragen. We gaan dieper in op alle voorwaarden en we geven je tips over de kosten van je nieuwe of gerenoveerde garagepoorten. Krijg gratis advies van specialisten of vraag vrijblijvende offertes via het offerteformulier. Zo ben je volledig geïnformeerd over de premie voor je garagepoort. Met een druk op de knop kom je rechtstreeks in contact met specialisten die je graag verder helpen met je zoektocht.

Welke premies zijn er voor het renoveren of vervangen van garagepoorten?

Er is maar één premie voor het renoveren of vervangen van je garagepoorten: de aanpassingspremie. Tot 1 januari 2015 bestond de beveiligingspremie, maar die bestaat niet meer. Je komt ook niet in aanmerking voor de Vlaamse renovatiepremie wanneer je je garagepoort vernieuwt of hem beter isoleert.

Via de aanpassingspremie subsidieert de Vlaamse overheid het automatiseren van een garagepoort van een eigen huis. De premie is dus geen ecologische subsidie voor isolatie. Als je je bestaande poort laat automatiseren, krijg je een premie voor de renovatie.

Vervang je je garagepoort volledig door een nieuwe, motorische poort? Dan krijg je enkel een subsidie voor de motor. De subsidie is niet van toepassing op de garage of de garagepoort zelf.

Een moderne garagepoort harmonieus geïntegreerd in een bakstenen gevel.

Aanpassingspremie aanvragen voor automatische garagepoort [Vlaanderen]

In Vlaanderen kom je in aanmerking voor de aanpassingspremie als je je garagepoort automatiseert. De premie staat senioren en mensen met een beperking bij. Zo kunnen zij hun huis laagdrempelig aanpassen.

Dat zorgt voor een betere toegankelijkheid en een groter gebruiksgemak. Hieronder lees je meer over de voorwaarden van de Vlaamse overheid.

Wat zijn de voorwaarden?

De grootste voorwaarde is al genoemd: leeftijd. Je moet ouder zijn dan 65 jaar of je moet een beperking hebben. Pas dan kom je in aanmerking voor een aanpassingspremie voor je automatische garagepoort. Hieronder gaan we dieper in op alle voorwaarden: leeftijd, inkomen, locatie van de woning en facturering.

De voorwaarden zijn streng zodat niemand onterecht aanspraak kan maken op de premie. Zo vermijdt de Vlaamse overheid misbruik.

Wil je weten of jouw project aan de voorwaarden voldoet?
Vul dan snel dit formulier in. Het is gratis!
arrow Vraag hulp aan onze specialisten

Leeftijd

Leeftijd is dus de belangrijkste voorwaarde. Wil dat zeggen dat enkel 65-plussers de premie voor een garagepoort renovatie mogen aanvragen? Neen!

Ook mensen die hun woning aanpassen voor een 65plusser komen in aanmerking. Maar die 65-plusser moet wel een aanverwant zijn tot in de tweede graad.

Dit betekent dat alleen kinderen, kleinkinderen, (schoon)broers en -zussen in aanmerking komen voor de premie, wanneer ze hun garagepoort automatiseren ten behoeve van hun bejaarde familielid.

Particulieren die hun woning via een sociaal verhuurkantoor aan een 65-jarige verhuren, kunnen ook een aanpassingspremie aanvragen, mits zij dit al minimaal 9 jaar doen.

Inkomen

Het totale factuurbedrag moet meer dan € 1.200, inclusief btw, bedragen. De maximale premie per categorie is € 1.250. Dit helpt de overheid misbruik van de subsidies te voorkomen.

De aanvangspremie mag niet hoger zijn dan je persoonlijk inkomen en mag maximaal 50% van het totale bedrag van de goedgekeurde facturen bedragen, inclusief btw.

Locatie van de woning

De woning moet gelegen zijn in Vlaanderen. Dat wil zeggen: het Vlaams Gewest. De eigenaar van de woning moet er gedomicilieerd zijn. Je mag ook geen andere woningen bezitten.

Facturen

Je moet facturen kunnen voorleggen die de uitgaven voor de aanpassingen aantonen. Facturen ouder dan 2 jaar, worden niet verwerkt. Zorg er dus voor dat je zo snel mogelijk je premie aanvraagt na het begin van je werkzaamheden.

De premie moet minimaal € 1.200, inclusief btw, bedragen en de facturen moeten de naam van de aanvrager vermelden, zodat duidelijk is wie voor wat heeft betaald.

Wat is het bedrag van de aanpassingspremie?

De premie voor de automatisering van een bestaande garagepoort bedraagt minimaal € 600 en maximaal € 1.250, beide bedragen inclusief btw.

Zelfs wanneer je factuur veel groter is dan € 2.500, krijg je nog steeds hetzelfde maximale bedrag. Het precieze bedrag van de premie die je ontvangt, hangt dus af van de kosten van de gemotoriseerde garagepoort.

Een grote houten garagepoort.

Ook interessant voor jou:

Wat is de prijs voor een nieuwe garagepoort in 2024?

+
De prijzen van een nieuwe garagepoort in 2024 liggen rond € 1.000 voor een standaard model. Natuurlijk kan de prijs sterk oplopen, afhankelijk van het materiaal, het ontwerp en de installatiekosten. Wil je luxematerialen of de beste afwerking? Dan zal je meer moeten betalen.

Hoeveel kost het isoleren van een garagepoort?

+
Je huis verliest veel warmte langs de garage. Dit komt doordat garages vaak ruimtes zijn waar mensen ramen open laten voor lichtcirculatie of die slecht geïsoleerd zijn. Het isoleren van een garagepoort kan je veel geld en moeite kosten.

De kosten beginnen vanaf € 200 en lopen sterk op voor grotere poorten. Afhankelijk van het isolatiemateriaal en de kosten van de installatie, zal de prijs van het isoleren hoger liggen.
Bruine kantelpoort.

Wil je jouw garagepoort automatiseren? Vul het offerteformulier in en kom in contact met specialisten

Wil je binnenkort jouw garagepoort automatiseren met behulp van een premie? Vergeet dan niet te controleren of je in aanmerking komt voor de aanpassingspremie voor elektrische motoren.

Laat je professioneel begeleiden door onze specialisten. Zij weten alles over de premie voor jouw garagepoort. De specialisten kennen elk type poort en zijn klaar om je te helpen kiezen.

Kom dus via onderstaand formulier rechtstreeks in contact met gekwalificeerde specialisten. Zij helpen je verder met je zoektocht naar de perfecte garage.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?

2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?

3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?

4*. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.