Garagepoorten Oost-Vlaanderen: mogelijkheden, prijzen en offertes

garagepoorten oost-vlaanderen

In Oost-Vlaanderen zijn veel aanbieders gevestigd die garagepoorten verkopen, dus het is zeker mogelijk om een mooie, degelijke en duurzame poort te kopen in deze regio. Vind in dit artikel alle mogelijkheden, prijzen en de kans om offertes aan te vragen.

Om je alvast wat te helpen met de keuze voor een garagepoort krijg je in dit artikel de nodige informatie hierover. Wie weet is jouw garage straks uitgerust met een prachtige garagepoort.

Ontvang GRATIS offertes en advies

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?
3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Garagepoorten Oost-Vlaanderen: de voordelen

Garagepoorten zijn er in allerlei soorten, maten en uitvoeringen, maar ze hebben allemaal heel veel voordelen. Welke dat zijn, zetten we hieronder voor je op een rijtje:

 • Garagepoorten bestaan in allerlei uitvoeringen, materialen, maten en kleuren. Ze zijn er met panelen of met lamellen, van echt hout of met houtlook. Je kan je garagepoort perfect afstemmen op je woning.

 • Garagepoorten zijn er voor ieders budget. Je koopt al een kantelpoort voor 500 euro. Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook sectionale poorten kopen die een veelvoud hiervan kosten.

 • Garagepoorten zijn duurzaam. Er worden hoogwaardige materialen gebruikt om garagepoorten te fabriceren, waardoor deze erg lang mee gaan. Daarbij zijn deze materialen (bijvoorbeeld aluminium of pvc) ook weer heel goed te recyclen.

 • Veiligheid is belangrijk! Om te voorkomen dat je met je vingers tussen de garagepoort komt te zitten, is elke garagepoort uitgerust met vingerklembeveiliging. Daarbovenop kunnen er ook nog beschermkappen of lijsten bevestigd worden aan de poort.

 • Het wordt voor inbrekers steeds lastiger om een garagepoort van tegenwoordig open te breken. Je hebt poorten die voorzien zijn van een ophefbeveiliging, waardoor deze niet van onder open te duwen zijn. Een cilinderslot op de poort dat voorzien is van het SKG- keurmerk is eveneens lastig te forceren.

 • Rolpoorten en sectionale poorten zijn voorzien van isolatiemateriaal. Deze hebben dus een goede isolerende waarde. Zo houd je je energiekosten toch ook op een laag pitje.

 • Er zijn veel leveranciers van hekken en poorten in Oost-Vlaanderen. Het is aan te raden om meerdere offertes op te vragen bij deze, zodat je een goed prijsinzicht krijgt. Onze offertedienst stuurt je vrijblijvend meerdere offertes die precies op jouw situatie van toepassing zijn.

Garagepoorten Oost-Vlaanderen: de nadelen

Waar voordelen zijn, heb je meestal ook te maken met nadelen. Op zich is dat geen probleem, want door de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen kun je een goede keuze maken als het gaat om de aanschaf van een garagepoort.

Garagepoorten kennen gelukkig weinig nadelen. De belangrijkste noemen we hieronder:

 • Een degelijke en duurzame garagepoort is simpelweg een forse investering. Daar staat tegenover dat je er natuurlijk jarenlang plezier van hebt. Het is absoluut ook een goede investering.

 • Het isolerend effect van de garagepoort is grotendeels verdwenen als je de poort helemaal opent. Alle warmte verdwijnt direct via de opening van de garagedeur naar buiten. Dit kun je heel gemakkelijk oplossen door een garagepoort met loopdeur te nemen, waardoor het warmteverlies veel minder is.

 • Een garagepoort heeft veel bewegende delen en deze kunnen gevaar opleveren. Je kunt hiervoor gelukkig beveiligingsmaatregelen toepassen (zie ook de voordelen van garagepoorten).

 • Rolpoorten en sectionale poorten zijn behoorlijk zwaar van gewicht. Hierdoor kan handmatige bediening een probleem zijn en kun je beter een elektrisch bedienbare poort nemen. Dit heeft natuurlijk wel een meerprijs.

Prijzen van garagepoorten in Oost-Vlaanderen

Om een goed overzicht van de prijzen te kunnen geven, doen we dit per soort garagepoort.

We kunnen niet direct een exacte prijs geven, omdat deze afhankelijk is van zaken als:

 • Materiaalkeuze
 • Prijzen van aannemers
 • Oppervlakte van de poort.

Daarom geven we hieronder een aantal richtprijzen

We kunnen ons voorstellen dat je graag een exacte prijs wilt weten van de garagepoort die jij op het oog hebt. Hiervoor kan je gratis offertes aanvragen van aanbieders van poorten in Oost-Vlaanderen. Het enige wat je hoeft te doen, is je gegevens invullen en de offertes komen naar je toe.

Alle prijzen die we hier noemen zijn inclusief btw.

Prijs kantelpoorten Oost-Vlaanderen

Zoek je een eenvoudige, maar degelijke garagepoort? Dan zit je helemaal goed als je een kantelpoort neemt. Deze bestaat uit een groot stalen poortblad dat je omhoog schuift om de poort te openen. Vervolgens komt de poort onder het plafond van de garage te liggen in een frame.

Kantelpoorten zijn zeer betaalbaar. Een handmatig bedienbaar exemplaar heb je al voor 500 tot 800 euro. Wil je liever een kantelpoort met automatische bediening? Tel er dan ongeveer 500 euro bij op. Ook voor de montage moet je ongeveer op dit bedrag rekenen.

Al met al komt een elektrisch bedienbare kantelpoort, inclusief montage, op 1500 tot 1800 euro en dat is een hele redelijke prijs voor een goed product.

veiligheid garagepoorten

Prijs rolpoorten Oost-Vlaanderen

Zoals de naam al zegt, rolt een rolpoort zich op als je deze opent. De poort komt in een kast te liggen die boven de opening van de garage is gemonteerd. Hierdoor bespaar je ruimte in de garage, omdat het poortblad niet onder het plafond komt te liggen zoals bij een kantelpoort.

De prijs van een rolpoort van drie meter breed ligt tussen 1000 en 1500 euro (handmatige bediening). Bij elektrische bediening kom je qua prijs uit op 1500 tot 2000 euro. Bij elektrische poorten is het zeker verstandig om deze te laten monteren. Inclusief montage kom je dan op een totaalprijs voor een rolpoort die ligt tussen 2000 en 2500 euro.

Als je kiest voor extra opties, bijvoorbeeld een andere kleur, grotere oppervlakte of andere uitvoering kan dit bedrag uiteraard nog oplopen. We hebben het hier echt over basisprijzen.

garagepoort metaal voordelen

Prijs sectionale poorten Oost-Vlaanderen

Met de aanschaf van een sectionale poort zit je altijd goed. Deze poort is: gemakkelijk bedienbaar, degelijk uitgevoerd, zeer veilig en goed isolerend. Het poortblad van een sectionale poort bestaat uit panelen die met scharnieren aan elkaar verbonden zijn. Dit zijn de secties, vandaar de naam ‘sectionale’ poort.

Sectionale poorten van drie meter breed zijn in de regel iets duurder dan rolpoorten. Voor een handmatig bedienbare sectionale poort betaal je eveneens 1000 tot 1500 euro.

Vaak heb je een zwaardere elektrische motor nodig en die kost 500 tot 1000 euro. De prijs van een elektrisch bedienbare sectionale poort komt daarmee op 1500 tot 2500 euro. Inclusief montage betaal je dan voor een sectionale poort 2000 tot 3000 euro.

goedkope sectionale garagepoorten

Loopdeur of niet?

Kies je voor de aanschaf van een garagepoort? Overweeg dan eens om een poort met een loopdeur te nemen. Een loopdeur wordt in het poortblad geplaatst en heeft de afmetingen van een ‘gewone’ deur die je in woningen vindt.

Voordeel van een loopdeur is dat je niet de hele garagepoort hoeft te openen als je bijvoorbeeld alleen even in en uit de garage wilt lopen. Een loopdeur is ook gemakkelijk als je met de fiets door de garage moet of met tuingereedschap. Er zijn echt situaties genoeg te bedenken, waarin een loopdeur handig is.

Natuurlijk heeft een garagepoort met een loopdeur wel een meerprijs, maar je krijgt er een behoorlijk stuk bedieningsgemak voor terug. Daarbij komt ook nog dat je bij het openen van een loopdeur veel minder warmte verliest uit de garage dan bij het openen van de hele poort.

Zelf plaatsen of laten doen?

Om de montagekosten te besparen, kun je ervoor kiezen om de montage van een garagepoort zelf uit te voeren. Als je een beetje handige klusser bent, zal dit je bij een handmatige bedienbare kantelpoort nog wel lukken. Bij andere garagepoorten gaat dit echt een probleem worden. Je moet namelijk wel over de juiste vakkennis, ervaring en gereedschap beschikken om een garagepoort zelf te monteren.

Het plaatsen van een automatische garagepoort moet sowieso door de vakman uitgevoerd worden, aangezien dit een ingewikkeld karwei is.

Aarzel daarom niet en neem een specialist in de arm voor het plaatsen van jouw garagepoort. Je betaalt er wel iets voor, maar je weet zeker dat de poort op een vakkundige manier geplaatst wordt. Bovendien krijg je garantie op de montage, zodat je altijd terug kunt vallen op de vakman mocht er onverhoopt iets verkeerd gaan.

Offertes laten opstellen, bespaart je geld

Ben jij van plan om een garagepoort aan te schaffen? De meeste mensen kiezen vaak voor de eerste de beste aanbieder. Het is echter zeker aan te raden om offertes van meerdere leveranciers op te laten stellen. Een offerte is altijd vrijblijvend en kosteloos en je krijgt hiermee een goed inzicht in de prijsopbouw.

Door offertes met elkaar te vergelijken kun je soms wel dertig tot veertig procent besparen op de kosten van een garagepoort. Door het invullen van je gegevens sturen wij je maximaal vier offertes van aanbieders van poorten in Oost-Vlaanderen.

Je kiest natuurlijk zelf of je wel of niet met een aanbieder in zee gaat. Je zit helemaal nergens aan vast.