Garagepoorten offertes | Vergelijk gratis tot 5 offertes

Ben je op zoek naar een garagepoort die perfect bij je woning past? Overweeg een op maat gemaakte garagepoort, die optimaal voldoet aan jouw behoeften. Je kunt gemakkelijk garagepoorten offertes vergelijken door online verschillende installateurs in jouw regio te raadplegen. Zo kun je de beste prijs-kwaliteitverhouding vinden en een geïnformeerde keuze maken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?
3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Online offerte aanvragen voor garagepoorten

Wil je een op maat gemaakte offerte aanvragen voor garagepoorten? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Door verschillende online offertes te bekijken, kun je alle informatie verkrijgen die je nodig hebt. Je kunt prijzen vergelijken en zien wat binnen je budget past.

Offertes geven bovendien een overzicht van de voorwaarden en mogelijke aanbiedingen. Nadat je een offerte hebt ontvangen, kun je meteen je bijkomende vragen stellen. Op die manier ontvang je een op maat gemaakt plan.

Maar hoe pak ik dat aan?

De eerste stap is eenvoudig. Je vult het offerteformulier in en beschrijft gedetailleerd jouw situatie. Geef duidelijk de aanpassingen aan die je wilt maken aan je garagepoort(en).

Vervolgens ontvang je vrijblijvend en volledig gratis offertes op maat van professionals in jouw regio, die het best aan jouw wensen voldoen.

De keuze blijft natuurlijk bij jou. Vergelijk zelf de prijzen en voorwaarden. Op basis daarvan kies je het bedrijf dat het beste bij jou past. Je bent niet verplicht om voor een van de aangeboden bedrijven te kiezen.

Hoe offertes vergelijken? Tips

Wanneer je offertes op maat vergelijkt, gebruik je best deze tips:

Tip 1: vergelijk geen appels met peren

Het heeft weinig waarde om offertes te vergelijken die niets met elkaar te maken hebben. Je kijkt het beste naar offertes die je kunt vergelijken qua grootte, kleur, materiaal en extra opties.

Een offerte met weinig of geen extra opties is waarschijnlijk goedkoper dan een volledig uitgeruste garagepoort. Maar dat maakt het nog niet automatisch de betere keuze.

Tip 2: garantie

Let op de garantieperiodes die de verschillende offertes aanbieden. Kies voor een offerte die een voldoende lange garantieperiode aanbiedt.

Vijf jaar garantie is het minimum. Sommige professionals bieden tien jaar aan. Bij anderen is de garantie gekoppeld aan een onderhoudscontract.

Een witte metalen garagepoort.

Tip 3: prijs

Vergelijk zorgvuldig de prijzen van de verschillende offertes. Kies niet zomaar de goedkoopste optie; deze biedt meestal niet de hoogste kwaliteit. Controleer of de installatiekosten inbegrepen zijn. Als ze niet inbegrepen zijn, wacht je mogelijk een onaangename verrassing bij de eindfactuur.

Tip 4: reputatie

Controleer de reputatie van de installateurs. Lees recensies van andere klanten online of vraag rond naar ervaringen met het bedrijf.

Voor- en nadelen van garagepoorten

Voordelen van een garagepoort

 1. Beveiliging en veiligheid
  • Garagepoorten bieden extra beveiliging voor jouw woning. Ze helpen inbraak te voorkomen en zorgen ervoor dat je voertuigen en opgeslagen spullen in de garage veilig zijn.
 2. Bescherming tegen weer en wind
  • Garagepoorten beschermen alles wat je in de garage hebt gezet tegen de elementen zoals regen, sneeuw, hagel en UV-straling. Op die manier kun je hun levensduur verlengen.
 3. Gebruiksgemak
  • Een garagepoort maakt het makkelijk om voertuigen naar binnen of buiten te brengen en is tegenwoordig voorzien van afstandsbedieningen.
Een zwarte garagepoort naast de voordeur.

Nadelen van een garagepoort

 1. Kosten
  • Een garagepoort van goede kwaliteit is vaak vrij duur bij aankoop. Daarnaast moet je de installatiekosten betalen. Ten slotte zijn er nog de onderhouds- en reparatiekosten.
 2. Onderhoud
  • Garagepoorten hebben regelmatig onderhoud nodig om goed te blijven functioneren.
 3. Ruimtevereisten
  • Sommige garagepoorten vereisen meer ruimte om te openen en te sluiten, wat problematisch kan zijn in kleine garages of op opritten.
 4. Geluid
  • Sommige garagepoorten kunnen behoorlijk wat lawaai maken bij het openen en sluiten, wat storend kan zijn.
Op zoek naar professioneel advies?
Neem contact op met specialisten in jouw regio.

Waarop letten bij het kiezen van een garagepoort?

Voordat je een garagepoort kiest, let je best op deze punten:

Type garagepoort

Er bestaan verschillende soorten garagepoorten; zoals opendraaiende poorten, schuifpoorten en sectionaal poorten. Kies voor degene die het best bij jouw behoeften past.

Materiaal: hout, staal, aluminium, …

Garagepoorten kunnen worden gemaakt van materialen zoals hout, staal, en aluminium. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Kies voor het materiaal dat het beste bij jouw huis past.

Manuele of automatische garagepoort?

Een automatische garagepoort is natuurlijk duurder, maar biedt veel gebruiksgemak. Je moet dus kiezen tussen gebruiksgemak en budget.

Een zwarte garagepoort uit aluminium.

Wat is de gemiddelde prijs van een garagepoort in 2024?

De gemiddelde prijs voor een garagepoort varieert van 1.500 tot 2.500 euro. Dit bedrag is inclusief plaatsing en btw. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren; zoals de soort garagepoort en jouw specifieke wensen.

Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde prijzen per soort garagepoort:

Soort garagepoortGemiddelde prijs (incl. btw en installatie)
Kantelpoort (manueel)€ 750 – € 1.250
Sectionale poort (automatisch)€ 1.500 – € 4.000
Rolpoort (automatisch)€ 1.500 –  € 2.500
Garagepoort automatiseren€ 1.000 – 1.500
Manuele aluminium garagepoort met veer€ 1.200
Manuele aluminium garagepoort met tegengewicht€ 2.000
Manuele garagepoort: pvc met veer€ 1.000
Manuele garagepoort: pvc met tegengewicht€ 2.000
Manuele garagepoort: houtsoort Afzelia€ 4.250
Manuele garagepoort: houtsoort Meranti€ 3.000
Benieuwd naar de prijzen van garagepoorten voor jouw regio?
Vul simpelweg ons online offerteformulier in en ontvang binnen 24 uur een vrijblijvende prijsopgave.
arrow Vraag nu vrijblijvend een offerte aan

Verschillende soorten garagepoorten

Er bestaan veel verschillende garagepoorten waaruit je kunt kiezen. Hieronder worden ze kort besproken:

1. Sectionale garagepoort

Sectionale poorten zijn heel populair, en dat is geen toeval. Ze bestaan uit horizontale panelen die langs rails omhoog schuiven naar het plafond.

Hiermee bespaar je heel veel ruimte, omdat de poort verticaal opent.

Ten slotte, kun je kiezen uit materialen zoals aluminium of hout. Je hebt veel verschillende opties, wat de sectionale poorten zowel praktisch als esthetisch aantrekkelijk maakt.

2. Schuifpoort / zijdelingse sectionaalpoort

Als je iets anders wilt proberen, kun je voor schuifpoorten kiezen. Deze poorten glijden zijwaarts open langs een van de garagewanden. Dit is perfect als je weinig plafondruimte hebt.

3. Rolpoort

Rolpoorten zijn een goede keuze als je efficiënt met je ruimte wilt omgaan. Ze rollen op als een rolluik en nemen heel weinig ruimte in beslag. Ze zijn dus perfect voor kleine garages.

4. Kantelpoort

Een kantelpoort is de oude vertrouwde keuze onder de garagepoorten. Ze bestaat uit één stevig paneel dat omhoog kantelt om te openen. Ze nemen best wel wat ruimte in, maar ze zijn zeer stevig.

Een moderne garagepoort uit hout.

5. Draaipoort

Draaipoorten kun je openen als een traditionele deur. Ze zijn wel veel groter. Ze zijn perfect voor grote garages met voldoende ruimte voor en achter de poort.

Dankzij de elegante uitstraling die ze weergeven, zijn ze een favoriet bij velen.

6. Dubbele garagedeuren of vleugelpoorten

Deze poorten hebben twee panelen die je zowel naar buiten als naar binnen kunt openen. Perfect voor mensen met een grote garage.

7. Opvouwbare garagepoort

Opvouwbare garagepoorten zijn uniek en ruimtebesparend. Deze poorten vouwen zich op als een harmonica en zijn perfect voor garages waar elke centimeter telt. Ze zijn beschikbaar in verschillende designs en materialen.

8. Garagepoort met loopdeur

Heb je af en toe alleen iets kleins uit de garage nodig zonder de hele poort te willen openen? Dan is een garagepoort met een ingebouwde loopdeur perfect voor jou. Het is superhandig voor als je snel je fiets, gereedschap of iets anders nodig hebt.

Hoe lang gaat een garagepoort mee?

Een standaard garagepoort kan, mits goed onderhouden, gemakkelijk 20 jaar of zelfs langer meegaan. De levensduur is afhankelijk van het type garagepoort, de frequentie van gebruik en het onderhoud. Het regelmatig onderhouden van de garagepoort zal de levensduur verlengen.

Een garagepoort kopen? Vul het formulier in en vergelijk op maat gemaakte prijzen

Wil je een nieuwe garagepoort kopen? Vul het formulier zo snel mogelijk in en ontvang gratis offertes op maat.

Door verschillende offertes te vergelijken, krijg je een beter inzicht in de verschillende opties en prijzen. Een betrouwbare installateur biedt je uitstekende service tegen een aantrekkelijke prijs. Start vandaag nog door het formulier in te vullen!

Zoek je een garagepoort die perfect aansluit bij je woning en budget?
Vraag dan vrijblijvend advies en offertes aan.
arrow Ontvang offertes