Prijs sectionaalpoort

prijs sectionaalpoort

Een sectionaalpoort is de meestverkochte garagepoort.
Het voordeel ervan is dat ze veel goedkoper zijn dan de meeste andere poorten en ook nog eens veel lichter zijn.

Een sectionaalpoort bestaat uit verschillende panelen en is daardoor ook plaatsbesparender.
Meestal wordt gewerkt met lichtere materialen, waardoor het elektrisch maken van een sectionaalpoort je ook goedkoper zal uitkomen dan het automatiseren van een andere soort poort. Er is immers een lichtere motor voor nodig.

Een exacte prijs geven voor een sectionaalpoort is praktisch onmogelijk. Wij weten immers niet wat jouw exacte wensen zijn. Toch geven we hieronder enkele richtprijzen mee. Voor een exacte prijs kan je altijd gratis prijsoffertes aanvragen via deze pagina.

sectionaalpoorten prijzen

Prijs sectionaalpoort

De prijs van een sectionaalpoort is afhankelijk van een aantal zaken:

  • De kwaliteit van de panelen
  • De isolatiewaarde
  • Het soort afwerking
  • Het bedieningsmechanisme

De gemiddelde prijs voor een standaard garagedeur (elektrische bediening), van 3 meter breed op 2 meter hoog, is 1.500 – 2.000 euro.

Het materiaal voor een sectionaalpoort is allemaal vrij gelijkwaardig aan prijs. Kiezen voor aluminium of metaal is over het algemeen wel het duurst.
Een PVC sectionaalpoort is goedkoper, maar zeker niet minderwaardig. Kunststof doet het heel goed in inbraaktesten.

De grootste kost wordt ongetwijfeld gemaakt door de afmetingen van je sectionaalpoort. De sectionaalpoort prijs neemt toe bij grotere afmetingen.

Dit is trouwens niet recht evenredig.

Voor een poort van 5 x 2,5 meter betaal je (richtprijzen) iets meer of minder dan 3000 euro, en voor een poort van 2,5 op 2,3 betaal je gemiddeld 2300 euro. Voor exacte prijzen kan je beroep doen op deze gratis offertedienst. En wees gerust: er is bij deze offertaanvraag geen aankoopverplichting.

Bovenstaande prijzen worden nog eens in een tabel gezet hieronder:

Afmetingen poort Prijs
3 x 2 meter 1.500 – 2.000 euro
2,5 x 2.3 meter2.300 euro
5 x 2,5 meter3.000 euro

Deze prijzen hangen ook af van fabrikant tot fabrikant. Tegenwoordig is de concurrentie heel groot en zal je geen enorme prijsverschillen opmerken.

Toch is het belangrijk dat je de prijzen van sectionale poorten goed vergelijkt van bedrijf tot bedrijf. Vaak zijn er kleine verschillen die voor jou misschien belangrijk zijn.

Andere kosten die de prijs van een sectionaalpoort de hoogte in doen schieten zijn isolatiedikte van de poortautomatisatieplaatsingskosten, …

Meer isolatie zal je meer kosten, maar anderzijds bespaar je zo ook meer energie die anders door je garagepoort naar buiten glipt. Bovendien maak je bij goed geïsoleerde garagepoorten ook kans op premies van de Vlaamse overheid (2015-2016-…)

De dikte van de poort is ook belangrijk voor een betere isolatie, maar ook voor een betere inbraakbeveliging. Als je het dieven exta moeilijk wilt maken, kies je dus best voor een iets dikkere garagepoort.

Automatisatie is natuurlijk ook erg makkelijk. Zeker voor op latere leeftijd. Bovendien is het aangenaam te weten dat je met een druk op de knop je garagepoort kan openen. Ook als het buiten hard aan het regenen is.

sectionaalpoort prijs

Garagepoorten kunnen zelf worden gezet of geplaatst worden door vakmannen. Natuurlijk moet je daarvoor wel hun werkuren vereffenen. Als je bij een firma koopt valt deze plaatsingskost best mee. Als je apart een garage aankoopt en apart vakmannen instelt, valt het vaak wat duurder uit.

Voordelen sectionaalpoort

Er zijn vele voordelen aan een sectionaalpoort, hier sommen we er een aantal op:

  • Goede isolatie: minder energiekosten en milieubewuster leven
  • Weinig geluid: bij het openen en sluiten is de poort vrijwel geruisloos
  • verschillende stijlen en design zijn mogelijk
  • Veiligheid: sectionaalpoorten bevatten een veerbreukbeveiliging en vingerknel beveiliging. Een elektrisch bedienbare sectionaalpoort is automatisch uitgerust met een optilbeveiliging. Daarbovenop kan je ook nog een obstakeldetectie beveiliging toevoegen zodat de poort automatisch opengaat als er iets tussen zit.

Gratis offertes voor sectionaalpoorten

Zoals je ziet zijn er veel verschillen bij sectionaalpoort.
Om jullie een exacte prijs te geven voor één soort garagepoort of meerdere soorten garagepoorten kan je gebruik maken van onderstaande formulier.

Offertes aanvragen is volledig gratis en strekt tot geen enkele aankoopverplichting. Je aanvraag wordt automatisch naar de beste vakmannen uit jouw regio doorgestuurd.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Wat wenst u?

2. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?

3. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?

4. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.