Prijs sectionaalpoort: prijsbepalende factoren en advies

Zit je eraan te denken om een sectionaalpoort aan te schaffen en wil je je nog wat beter laten informeren over de prijs? Dan zit je hier goed. Lees verder om te ontdekken wat de gemiddelde prijs van een sectionaalpoort is en wat de beste sectionaalpoort van het jaar is. Ook bespreken we enkele veelgestelde vragen.

Prijs sectionaalpoort 2024

De prijzen voor garagepoorten variëren elk jaar. Een standaard sectionaalpoort in 2024 kost je ongeveer tussen de 1.250 en 2.500 euro.

Wat is de gemiddelde prijs voor een sectionaalpoort?

Een sectionale poort kost nu gemiddeld tussen de 1.500 en 2.500 euro. Dit is inclusief installatie/montagekosten en btw. Dit is de prijs voor een automatische sectionaalpoort met motor. Een handmatige sectionaalpoort is natuurlijk wat goedkoper. De prijs voor zo’n poort ligt tussen de 1.250 en 2.000 euro.

Er zijn ook andere factoren die de prijs beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal, maar ook aan de kwaliteit van het materiaal. Een goedkoper materiaal is bijvoorbeeld pvc. Dit is een type kunststof en is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld massief hout.

De factor die de meeste invloed heeft op de prijs van een sectionale poort is de afmeting. Hoe groter de poort, hoe hoger de kosten. Bij een grote poort van 5 bij 2,5 meter kan zo’n sectionale poort al 3.000 euro kosten.

Verticale stalen versus houten sectionale poort

Er zijn een aantal overeenkomsten en verschillen tussen een verticale stalen poort en een houten sectionale poort. De standaardafmetingen van de poorten behoren tot de overeenkomsten. Ze hebben beide een standaardafmeting van 2.500 mm bij 2.100 mm.

Ook de factoren die de prijs van de poort beïnvloeden zijn vrijwel hetzelfde. Denk aan isolatie, afmetingen en automatisering.

Het verschil zit vooral in het materiaal. De verticale stalen poort bestaat uit geïsoleerde stalen platen die enkelwandig of dubbelwandig zijn. Voor de houten sectionale poort zijn er twee opties. Deze zijn ofwel gemaakt van een frame dat met hout bekleed is, of ze zijn gemaakt van massieve houten panelen.

De prijzen zijn echter vergelijkbaar. Beide kun je krijgen voor ergens tussen de 1.800 en 3.800 euro voor de standaardversie.

Blauwe zijdelingse sectionaalpoort.

Wat is de typische prijs voor het automatiseren van sectionale poorten?

Je kunt er ook voor kiezen om een handmatige sectionaalpoort te automatiseren. De montage hiervan is al mogelijk vanaf 600 euro. Let wel, de kosten voor het automatiseren van een bestaande sectionale poort kunnen in sommige gevallen behoorlijk oplopen.

Het is dan de vraag of dit het waard is, aangezien het soms de prijs van een volledig nieuwe automatische poort benadert.

Kom in contact met een vakman
Vraag hier je offertes.

Wat is de beste sectionaalpoort van 2024?

Wat de beste sectionaalpoort is, verschilt van persoon tot persoon. Dit hangt namelijk af van persoonlijke voorkeuren en behoeften. Toch is het algemeen bekend onder kenners dat de garagepoorten van Hörmann elk jaar tot de beste behoren.

Ook interessant voor jou:

Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen die met dit onderwerp te maken hebben.

Wat kost een garagepoort met loopdeur?

+
Je kunt tegenwoordig je garagepoort op maat laten maken zodat hij precies wordt zoals jij dat wilt. Je kunt de vakman bijvoorbeeld vragen om een loopdeur in je poort te maken. Dit zorgt ervoor dat jij gemakkelijk in en uit je garage kunt lopen om bijvoorbeeld even snel iets te pakken.

Dit heeft natuurlijk wel invloed op de prijs. Je kunt erop rekenen dat zo’n extra loopdeur je ongeveer tussen de 500 en 1.000 euro extra kost.

Wat kost een hormann sectionale poort?

+
Hörmann is een merk dat voor goede kwaliteit staat. Het is niet het goedkoopste merk, maar het heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Je kunt een Hörmann sectionale poort met standaardafmetingen aanschaffen vanaf 1.700 euro.

Wat kost een rolpoort?

+
Een rolpoort met standaardafmetingen kun je vinden voor tussen de 1.000 en 2.000 euro. Je krijgt dan een rolpoort die niet geautomatiseerd is en met een standaard basiskleur. Voor extra opties zal je natuurlijk wat meer moeten betalen.

Hoeveel kost nieuwe poort met alarmsysteem?

+
Als je wilt dat je garage extra veilig is, kun je ook bij het aanschaffen van een nieuwe garagepoort een alarmsysteem erbij nemen. Ook kun je deze aan bestaande garagepoorten toevoegen. Dit is wel redelijk prijzig. Een goed alarmsysteem kost je zeker tussen de 200 en 800 euro.

Wat is de prijs van een dubbele sectionaalpoort?

+
Heb je twee auto’s of krijg je regelmatig gasten over de vloer die je met de auto bezoeken? Dan kan het interessant zijn om een dubbele sectionaalpoort aan te schaffen.

Aangezien deze natuurlijk groter is, zal zo’n poort en de installatie ervan door een vakman wat meer kosten dan een standaard poort. Een dubbele sectionale garagepoort kost je ergens tussen de 3.000 en 5.000 euro. Dit is inclusief montage.

Populaire artikelen

Blauwe zijdelingse sectionaalpoort.
Zijdelingse sectionaalpoort
Ben je van plan binnenkort een nieuwe garagepoort aan te schaffen en overweeg je een zijdelingse sectionaalpoort? Ontdek hier wat deze inhoudt, wat het kost, en wat de voordelen en nadelen zijn.
Specialist werkt aan een garagepoort.
Problemen met sectionale poort
Ben je benieuwd welke problemen zich kunnen voordoen bij sectionale poorten? In dit artikel ontdek je de meest voorkomende oorzaken en hoe je deze gemakkelijk kunt oplossen.
Industriële sectionaalpoort.
Industriële sectionaalpoort
Ontdek hier alles over industriële sectionale poorten. Je leest over de voordelen, de bijbehorende kosten, en aandachtspunten bij het aanschaffen van zo’n poort.

Sectionaalpoort kopen? Vul het offerteformulier in en ontvang offertes op maat

Ben je geïnteresseerd in dit onderwerp, maar wil je toch nog wat meer weten? Bijvoorbeeld hoeveel het aanschaffen van een sectionaalpoort voor jou persoonlijk zal kosten of wat de beste optie is voor jouw situatie.

In dat geval kun je onderaan dit artikel je gegevens achterlaten om advies op maat te krijgen van een vakman bij jou in de regio.

Ook kun je verschillende vrijblijvende offertes ontvangen van diverse vakmannen. Je kunt ze dan met elkaar vergelijken zodat je gegarandeerd tot de beste oplossing komt voor jouw persoonlijke situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?
3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.