Garagepoorten prijzen 2024

Wil jij de prijzen van garagepoorten in 2024 vergelijken? Lees dan snel verder en kom meer te weten over de verschillende garagepoorten en hoeveel ze kosten. De prijzen hangen af van jouw keuzes: materiaal, type poort en extra opties. De leverancier bepaalt ook mee de prijs. Laat daarom meerdere offertes opstellen om deze te kunnen vergelijken. Dan vind je de beste optie en de beste prijs voor jouw garagepoort. In dit artikel vind je een overzicht van alle prijzen. Heb je liever een exacte prijsvergelijking op basis van het type garagepoort dat jij wil? Vul dan gratis en vrijblijvend ons offerteformulier in.

Richtprijzen garagepoorten 2024

Een nieuwe garagepoort kost gemiddeld € 1.060. De prijzen schommelen tussen € 400 en € 2.600 inclusief btw en installatie. Voor sectionale poorten betaal je gemiddeld meer en voor kantelpoorten gemiddeld minder.

Hieronder lees je de richtprijzen voor verschillende soorten inclusief btw en installatie. Let op: de prijzen van garagepoorten hangen niet alleen af van het type poort.

  • Sectionaalpoort € 1.500 – € 3.000.
  • Kantelpoort € 800 – € 1.600.
  • Garage rolpoort € 1.500 – € 2.500.
  • Schuifpoort garage € 1.500 – € 2.500.
  • Garagepoort met looppoort € 950 – € 3.600.
  • Garagepoort met draaipoort € 500 – € 1.800.
  • Automatische/elektrische garagepoort € 700 – € 10.000.
  • Voor het automatiseren van een bestaande garagepoort ligt de richtprijs tussen € 200 en € 500.
Uit alle soorten garagepoorten dat de inwoners van het huis hebben kunnen kiezen, hebben ze beslist om een automatische poort te nemen. Een man is nu zo een automatische poort aan het installeren.

Van welke factoren hangt de garagepoort prijs af?

De prijzen van garagepoorten verschillen vaak. Hoe komt dat? Je hebt de keuze tussen veel verschillende eigenschappen en prijsbepalende factoren. Elke keuze beïnvloedt de totaalprijs van je garagepoort. Laat je dus goed begeleiden voor je een keuze maakt.

De grootte van je poort en het type bepalen in de eerste plaats de prijs. Maar ook het materiaal, de isolatie, en de afwerking beïnvloeden de kosten. Daarbovenop zijn er nog extra factoren zoals glas, motorische besturing of inbraakveiligheid die de prijs omhoog trekken.

Hieronder lees je in detail wat elke optie kost. Zo ken je alle factoren en maak je een geïnformeerde keuze voor jouw budget.

1. Prijzen per type garagepoort

De eerste factor is het type garagepoort. Elk type heeft een andere gemiddelde prijs. Kies tussen een kantelpoort, rolpoort, schuifpoort, garagepoort met loopdeur, garagepoort met draaipoort, of een automatische garagepoort.

Hieronder bespreken we de voor- en nadelen alsook een overzicht van de richtprijzen van elke soort garagepoort. Alle prijzen van de verschillende soorten garagepoorten zijn inclusief montage.

Krijg je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul dan snel ons offerteformulier in!
arrow Ontvang vrijblijvend offertes

Kantelpoorten

Kantelpoorten zijn sterke garagepoorten die bestaan uit één stuk. Ze kosten gemiddeld € 800 tot € 1.600. Deze poort kantelt volledig omhoog in je garage. Deze poort gebruikt een simpel en betrouwbaar mechanisch systeem. Kantelpoorten zijn makkelijk te installeren. 

Als je wil, kan je een loopdeur installeren om binnen te lopen zonder de hele poort te moeten openen. Kantelt je poort naar buiten? Dan steekt deze een beetje uit naar de voorzijde.

Bruine kantelpoort

Sectionale poorten

Sectionaalpoorten zijn heel populair. Dit type poort is namelijk heel praktisch. Je betaalt gemiddeld € 1.500 tot € 3.000 voor een sectionale poort. De poort bestaat uit verschillende schuifpanelen. Je kan zelf de grootte van de panelen kiezen.

Het grote voordeel tegenover een kantelpoort is dat sectionaalpoorten minder draairuimte nodig hebben. De panelen schuiven deel per deel open naar boven langs de rails.

Zwarte aluminium poort aan huis.

Rolpoorten

Oprolbare garagepoorten of rolpoorten kosten gemiddeld € 1.150 tot € 3.100. Je kan ze vergelijken met rolluiken: ze rollen op in een cassette. Rolpoorten zijn handig voor kleine garages omdat ze de poort oprollen in een bak, in plaats van langs het plafond van je garage.

Rolpoorten hebben twee nadelen. Ten eerste kan je geen loopdeur installeren in een rolpoort en ten tweede zijn ze meestal gemotoriseerd, wat de prijs omhoog jaagt.

Een zwarte rolpoort.

Schuifpoorten

Schuifpoorten worden vaak gebruikt om een hek of muur voor je oprit af te schermen. Ze bestaan uit een groot paneel of metalen hek dat meestal automatisch opzij schuift. Ze kosten gemiddeld € 1.500 tot € 2.500.

Garagepoort met loopdeur

Garagepoorten met een ingewerkte deur of een loopdeur kosten gemiddeld € 950 € 3.600. Dat komt omdat je een loopdeur in verschillende types garagepoort kan installeren. Een loopdeur in een kantelpoort is goedkoper dan in een sectionale poort.

Garagepoort met draaipoort

Garagepoorten met een draaipoort kosten gemiddeld tussen € 500 en € 1.800, inclusief installatiekosten. Draaipoorten draaien open zoals normale deuren. Om ruimte te besparen in je garage, kun je ze het beste naar buiten laten draaien.

Automatische / elektrische garagepoorten

De prijzen van automatische of elektrische garagepoorten lopen heel sterk uiteen. De goedkoopste modellen kosten rond € 700, maar de prijs kan oplopen tot € 10.000 voor dure, zware poorten en complexe montages.

2. De afwerking van de garagepoort

De afwerking van de garagepoort maakt het grootste verschil tussen de prijzen van garagepoorten. Neem bijvoorbeeld het aantal panelen in een sectionaalpoort en het gebruikte materiaal. Kunststof is bijvoorbeeld vaak goedkoper dan staal. Andere opties met glas en aluminium zijn ook vaak duurder.

Je kan verschillende materialen combineren, maar dat kost meer. Vind een uitvoering die bij de stijl van jouw huis past.

Garagepoorten zijn verre van saai, zeker als je bereid bent om te investeren. Hoe meer luxematerialen of structuurlakken en -folies je gebruikt, hoe hoger de kosten van je garagepoort zullen zijn.

3. Het materiaal van de garagepoort

Je garagepoort hoeft helemaal niet te bestaan uit een luxemateriaal. Zoek de perfecte combinatie van prijs, stijl en kwaliteit voor jouw budget. Vergelijk daarom hieronder de prijzen van elk materiaal voor garagepoorten. Kies uit garagepoorten in hout, kunststof (pvc) of metalen zoals aluminium en staal.

Houten garagepoorten

Houten garagepoorten geven een warme uitstraling aan je woning. Je betaalt € 600 tot € 1.600 voor de poort inclusief plaatsing. Je kan kiezen uit verschillende kleuren voor je houten garagepoort. 

Het grote nadeel van houten garagepoorten is dat ze vaak gelakt, gebeitst of herschilderd moeten worden. Dat is arbeidsintensief en vereist veel onderhoudswerk.

Houten garagepoort.

Pvc garagepoorten

Pvc garagepoorten zijn vaak goedkoper dan garagepoorten in andere materialen. Als je ze laat installeren door een professionele installateur, dan ligt de prijs tussen € 400 en € 1.100.

Pvc is goedkoop, onderhoudsvrij en bijzonder licht. Daarbovenop isoleert het materiaal uitstekend. Jammer genoeg kan het bij hoge temperaturen vervormd worden. Afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal en de blootstelling aan zonlicht, kan UV-licht de folie van het pvc doen verbleken. Is je poort naar het zuiden gericht? Kies dan voor pvc van hoge kwaliteit.

Aluminium garagepoorten

Aluminium garagepoorten zijn razend populair. De redenen daarvoor zijn eenvoudig: aluminium is een sterk én licht materiaal. Aluminium garagepoorten kosten ongeveer € 950 tot € 3.100 inclusief montage.

Je moet je aluminium garagepoort ook heel weinig onderhouden omdat die moeilijk oxideert. Ze worden afgewerkt met een duurzame poedercoating die makkelijk tientallen jaren meegaat.

Stalen garagepoorten

Het grote voordeel van stalen garagepoorten is dat ze stevig en robuust zijn. Ze kosten gemiddeld tussen € 450 en € 2.100, inclusief installatie.

Het grote nadeel van stalen garagepoorten is dat ze de warmte niet goed vasthouden. Probeer stalen garagepoorten dus goed te isoleren.

4. De isolatie van de garagepoort

Een volgende eigenschap is de isolatie van de garagepoort. Isolatie is heel belangrijk voor inpandige garages. Dat zijn garages die een deel zijn van je woning. In de winter gaat veel warmte verloren langs slecht geïsoleerde garages.

Je kan dus veel geld besparen op je energiefactuur door je garage goed te isoleren. Dat begint bij een goede garagepoort. Tegenwoordig worden de meeste garagepoorten voorzien van thermisch geïsoleerde panelen. De kern van die panelen is gevuld met PUR-schuim. Dat is een uitstekende isolator en helpt de warmte binnen te houden.

Het is vooral belangrijk dat alle onderdelen van je garagepoort goed op elkaar aansluiten. Zorg ervoor dat de aansluitingen goed afgedicht zijn met rubberen strips of andere isolatiematerialen. Bijvoorbeeld isolatieschuim. 

Een goed geïsoleerde garagepoort is duurder dan een gewone garagepoort, maar op lange termijn, is het een betere investering. Je energierekening zal je dankbaar zijn.

Heb je nog vragen over isolatie?
Stel ze aan onze specialisten!

5. Kostprijs volgens grootte

Een andere eigenschap die een belangrijke rol speelt voor de prijzen van garagepoorten is de grootte. Voor de verschillende soorten garagepoorten kan je een enkele of een dubbele garagepoort installeren. Dat wil zeggen dat één of meerdere auto’s tegelijkertijd door de opening kunnen.

Je kan ook een garagepoort op maat laten maken. Hoe breder en hoe hoger de garagepoort, hoe hoger de prijs. Overweeg dus goed of die extra kostprijs de moeite waard is.

Enkele garagepoort

Enkele garagepoorten komen het meeste voor. Ze zijn ruim genoeg voor een auto en passen in de meeste klassieke garageopeningen. De gemiddelde prijs ligt tussen € 500 en € 1.800.

Dat is de goedkoopste optie doordat je minder materiaal nodig hebt dan voor dubbele garagepoorten of garagepoorten op maat. Je geniet van schaalvoordelen dankzij de massaproductie van standaardmaten.

Laat je een enkele elektrische poort installeren? Dan ligt de prijs eerder tussen € 1.250 en € 3.000.

Dubbele garagepoort

Poorten met grotere openingen geven toegang aan een grote of zelfs twee grote auto’s. Zo’n dubbele garagepoort is heel handig wanneer je je grote garage wil voorzien van een kwaliteitsvolle poort. Je kan in een deel van de poort altijd een inloopdeur laten installeren.

De plaatsing kost gemiddeld tussen € 1.650 en € 3.900. Ze kunnen ook gemotoriseerd worden, wat een zorgvuldige installatie vereist en de kosten verder omhoog drijft. Houd daar dus rekening mee zodat je garagepoort uiteindelijk niet veel duurder uitvalt dan je had verwacht.

Dubbele garagedeuren aan een huis.

Garagepoort op maat laat plaatsen

Je hebt de kosten van een garagepoort op maat volledig zelf in handen. Daarmee bedoelen we dat je de grootte, het materiaal, het type poort, etc. zelf kan kiezen. Dus je bepaalt een groot deel van het kostenplaatje zelf. De gemiddelde prijs van een garagepoort op maat ligt tussen € 1.500 en € 5.000.

Kies je een standaard garagepoort met lichte aanpassingen om hem op jouw maat te laten maken? Dan betaal je ongeveer € 1.750 inclusief fabricage en installatie.

Fabrikanten bieden tegenwoordig serieproductie à la carte aan, die aan talrijke criteria kan worden aangepast. Het is namelijk soms nodig een poort op maat te maken. Dat is het geval voor garages met niet-standaardafmetingen, heel hoge afmetingen, of natuurlijk jouw persoonlijke voorkeur.

Garagepoorten op maat zijn niet alleen duurder dan de basisversies, maar de productie en installatie ervan duren ook langer. Denk daar goed over na wanneer je een keuze maakt.

6. De extra snufjes van de garagepoort

Wil je meer dan een gewone garagepoort? Hieronder lees je meer over extra snufjes. Een garagepoort met alle toeters en bellen zal natuurlijk meer kosten dan een standaard garagepoort. Het type afwerking of andere specifieke wensen die je hebt zullen de prijsklassen van je garagepoort bepalen.

We geven je telkens de prijzen mee van de speciale opties. Let wel dat de montage meer zal kosten voor extraatjes.

Inbraakveilige garagepoort

Je kan je garagepoort gemakkelijk inbraakveilig maken. Installeer extra inbraakwerende functies zoals versterkte sloten, veiligheidsbouten, of kies voor stevigere materialen. Al die opties zorgen voor een hoger prijskaartje vanwege toegevoegde veiligheidsmaatregelen en installatiekosten.

De meest kwetsbare stukken van je poort zijn het vergrendelsysteem en het hang- en sluitwerk. Het is verstandig om voor een inbraakveilige garagepoort te kiezen, die het gros van de gelegenheidsinbrekers buiten houdt.

Naast je garagepoort kun je eventueel extra beveiliging zoals een camera of een intercomsysteem installeren. Zo kun je van een afstand zien wie er aan je poort staat en de poort desgewenst zelf openen. De prijs van inbraakveilige garagepoorten met al deze extra snufjes varieert van € 2.500 tot € 8.000.

Mannen instaleren garagepoort.

Motor versus trekveer

Automatische poorten zijn comfortabel, ergonomisch en functioneel. Gedaan met die zere rug. Daarom is automatisering een populaire en handige keuze. Je kan je poort openen met een signaal van sensoren of met een afstandsbediening. 

Dankzij een bepaalde programmering, opent je poort automatisch vanop afstand. Motorische poorten kosten gemiddeld € 200 tot € 500 extra.

Voor zwaardere poorten heb je een sterkere motor nodig, wat de poort duurder maakt. Zo zijn stalen sectionale poorten duurder dan die van pvc. Hoe groter de poort, hoe groter het vermogen dat je nodig hebt om hem te openen. Bijvoorbeeld een zware houten garagepoort.

De elektrische bediening kan op verschillende manieren plaatsvinden: met een knopje, een afstandsbediening, een smartphone, of een codeklavier aan de wand. Kies de methode die het beste werkt voor jou: automatische garagepoorten of garagepoorten met manuele bediening.

Garagedeur met glas

Wil je meer licht in je garage? Kies dan voor een garagepoort met beglazing. Er is een breed scala aan mogelijkheden van type glas (helder glas of gestructureerd glas), maar ook de positie en de vorm van het glas. Je kan kiezen uit ronde, vierkante, ruitvormige, boogvormige ramen en nog veel meer vormen.

Speciale vormen en afwerkingen zijn duurder vanwege de extra materiaal- en installatiekosten. De prijzen voor glas variëren te sterk om een gemiddelde prijs te geven. Vraag een gratis offerte aan voor jouw glaspartij.

Wat zijn de montagekosten van een garagepoort?

Gemiddeld liggen de installatiekosten van garagepoorten tussen € 350 en € 1.500. Maar in de praktijk verschillen de montagekosten heel sterk per project.

Het hangt af van het type garagepoort, hoe moeilijk de installatie is en of je een erkende installateur gebruikt. Erkende installateurs kunnen namelijk een meerprijs vragen omdat ze een kwaliteitsgarantie bieden. 

Is je garagepoort automatisch? Dan moet zowel een motor geïnstalleerd worden als elektrische verbindingen gemaakt worden.

De complexiteit van de installatie hangt af van twee factoren: of de poort een motor heeft en het type garage dat je kiest. Afhankelijk van het model moet je installateur mogelijk extra elementen zoals een frame, geleiders of een rolkast installeren.

Ook interessant voor jou: 

Wat kost een standaard garagepoort?

+
Een standaard garagepoort kost gemiddeld € 1.000. Kies je voor duurdere modellen of luxematerialen? Dan stijgt de prijs vanaf € 400 tot wel € 2.600, afhankelijk van het model en de materialen.

Wat kost een Hörmann sectionale poort?

+
Hörmann staat bekend om zijn goede prijs-kwaliteitsverhouding. Zij bieden sectionaalpoorten aan, inclusief motor en installatie, vanaf € 1.599. Extra opties kunnen de prijs snel verhogen, maar garanderen de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding van de sectionale poorten van Hörmann.

Garagepoort kopen: vergelijk prijzen, merken en installateurs 

Heb je alle opties en prijzen van garagepoorten zorgvuldig overwogen? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een installateur. Vul onderstaand formulier in om gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken van verschillende merken en installateurs. 

Heb je nog vragen over garagepoorten? Via het formulier kan je ze stellen aan specialisten. Zij geven je advies op maat over de prijzen en de eigenschappen van garagepoorten. Zo maak je zeker de beste keuze.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?

2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?

3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?

4*. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.