Garagepoorten prijzen

garagepoort prijs

Heb jij besloten een garagepoort te laten plaatsen of wellicht wil je eerst weten wat de garagepoorten prijzen zijn?

Vragen die je je kunt stellen zijn o.a.: Wat kost een garagepoort eigenlijk? Wat heeft de garagepoort met deur voor prijs? En wat kost een poort met beveiligingscamera? In dit artikel leggen we je dat haarfijn uit.

Ontvang GRATIS advies en offertes

Richtprijzen

Natuurlijk gaat het hier wel om richtprijzen. De uiteindelijke kostprijs van de garagepoort van jouw keuze kan hiervan afwijken. De gemiddelde garagepoort prijs ligt tussen de 1.500 en 2.000 euro, maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. De prijzen lopen sterk uiteen doordat de keuze in garagepoorten zo groot is.

In dit artikel geven we specifiekere voorbeelden met bijbehorende prijskaartjes. Bij alle voorbeelden wordt uitgegaan van standaard afmetingen. We geven je tot slot een aantal tips mee waar je zeker op moet letten bij het vergelijken van de diverse leveranciers.

Wil je een exacte prijs weten? Dat kan door een (gratis en vrijblijvende) offerte voor garagepoorten aan te vragen.

garagepoorten prijzen

Van welke factoren hangt de garagepoort prijs af?

Het kostenplaatje van een garagepoort wordt gebaseerd op de diverse karakteristieken van de poort die jij wilt laten plaatsen. Als je over een ruim budget beschikt, hoef je misschien geen keuzes te maken. Wil je binnen een bepaald budget blijven, zet deze factoren dan op een rijtje en bepaal welke karakteristieken voor jou meer of minder belangrijk zijn.

Op deze manier vind je ongetwijfeld een garagepoort naar je zin die ook nog eens binnen jouw portemonnee past. Enkele voorbeelden van factoren die een rol spelen bij het bepalen van de garagepoort prijs zijn de volgende:

1. Het type garagepoort

Ieder type poort heeft een verschillend prijskaartje. Ga je voor een handmatig te openen garagepoort of wil je een volledig automatische kantelpoort laten plaatsen? Wil je een goedkope draaiende kantelpoort of liever een sectionale poorten?

Bij een geautomatiseerde stalen poort moet je er rekening mee houden dat de structuur zwaar is en dus een hoog vermogen nodig heeft qua motor. Je hebt dus een sterkere motor nodig en die is duurder dan een motor bij bijvoorbeeld een (lichte) houten garagepoort.

Vraag een offerte aan voor een idee van de prijs van garagepoort met een motor.

2. De afwerking van de garagepoort

Ook het soort afwerking speelt een rol in de uiteindelijke garagepoort prijs.

Wil je de deur laten afwerken met een folie of een structuurlak? Dan gaat de garagepoort prijs snel omhoog. Een glad oppervlak kost zo’n 200 tot 300 euro meer dan een oppervlak met standaard structuur.

Als je jouw garagepoort een bijzondere kleur wilt geven, kan het ook zomaar zijn dat de garagepoort prijs omhoog gaat. Denk hierbij aan ongeveer 50 euro per vierkante meter. Natuurlijk kan je je garagepoort ook zelf schilderen!

3. Het materiaal van de garagepoort

Natuurlijk is het materiaal dat je kiest van groot belang voor de garagepoort prijs.

Hout, aluminium en glas hebben nu eenmaal niet dezelfde prijs. Bovendien heeft het materiaal dat je kiest ook invloed op het poorttype. Pvc is licht van gewicht. Wil je gebruikmaken van bijvoorbeeld steen of staal, dan heb je ook weer een zwaardere aandrijving nodig.

Er wordt dan eerder gekozen voor een industriële poort met andere veren. De garagepoort prijs vliegt dan omhoog. Ook geldt dat hoe duurzamer het materiaal is, des te langer de levensduur van jouw garagedeur en dus des te hoger de prijzen van garagepoorten. Op lange termijn bespaar je daar natuurlijk ook weer geld mee.

4. De isolatie van de garagepoort

Bij de meeste standaard garagepoorten houd je kieren aan de zijkanten en aan de bovenkant. Daardoor kan het gaan tochten. Als je garage aan het huis is vast gebouwd, kan hierdoor warmte uit je huis verloren gaan en stijgen je energiekosten.

Je kunt ervoor kiezen om je garagepoort te laten isoleren, bijvoorbeeld met thermisch geïsoleerde panelen. Het isoleren van de poort zorgt voor een stijging van de garagepoort prijs, maar is op lange termijn een goede investering.

5. De extra snufjes van de garagepoort

Bij het plaatsen van een garagepoort kun je talloze extra snufjes aanschaffen. Reken op zo’n 1.000 tot 1.500 euro meerprijs als je een loopdeur wilt laten plaatsen in de garagepoort. Zo’n loopdeur wordt immers vaak als hoofddeur van de woning gebruikt en moet dus veilig zijn en inbraakwerend gemaakt worden.

Andere extra’s waaraan je kunt denken zijn een vingerscanner voor veilige toegang of een automatisering voor de poort per mobiele applicatie op afstand te bedienen.

prijs garagepoorten

Gemiddelde prijzen garagepoorten

Prijs van een houten garagepoort?

Een garagepoort van hout kost tussen de 500 en 3.000 euro. Dit zeer grote prijsverschil ligt voornamelijk in de houtkeuze. Ga je voor kwalitatief hout zoals massief houten kantelpoorten dan loopt de prijs natuurlijk vrij snel op.

Ontvang GRATIS advies en offertes

Prijs van een metalen garagepoort?

Ook als je voor een metalen kantelpoort gaat, lopen de prijzen sterk uiteen. De ene metaalsoort is immers de andere niet. Een metalen kantelpoort is relatief zwaar en als je deze wilt automatiseren zal je ook meer betalen.

De prijs van metalen garagepoort begint bij 600 tot 800 euro.

Sectionale garagepoorten prijzen?

Een sectionale poort kost gemiddeld tussen de 1.500 en de 3.000 euro. Bij de bekleding van een sectionale poort heb je vier verschillende delen nodig die allemaal op maat afgewerkt moeten worden, dit in tegenstelling tot een draaiende kantelpoort die slechts uit een enkel paneel bestaat. Hoe meer er op maat gemaakt moet worden, hoe hoger de sectionale garagepoorten prijzen.

Kantelpoort prijzen?

De garagepoort prijs van een kantelpoort ligt doorgaans tussen de 800 en 1.500 euro. draaiende kantelpoort zijn tegenwoordig niet meer zo populair. Ze zijn meestal niet goed geïsoleerd en zorgen dus op langere termijn voor een hogere energierekening.

Het isoleren van een garagedeur is aardig aan de prijs. Bij nieuwe woningen wordt dus niet vaak voor een draaiende kantelpoort gekozen, ondanks de prijs die in eerste instantie zeer aantrekkelijk lijkt.

garagepoort prijzen

Automatische garagepoort prijs?

Automatische garagepoorten zijn ideaal. Met automatische kantelpoorten hoeft je niet uit de auto om de garagedeur te openen. Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan vast. Toch valt dat erg goed mee.

Voor het plaatsen van de compacte motor betaal je gemiddeld zo’n 200 tot 500 euro extra bovenop de prijs van de garagepoort zelf. Reken daarbij wel nog de plaatsingskosten.

Meestal is het goedkoper om je garagepoort meteen met automatisering te laten plaatsen, dan dit pas achteraf te doen.

Ontvang GRATIS advies en offertes

Elektrische garagepoort prijs als je al een poort hebt?

Toen je op een eerder moment een garagepoort hebt laten plaatsen, heb je deze misschien niet meteen laten automatiseren. Het is geen probleem als je je later alsnog bedenkt. Maar wat is de elektrische garagepoort prijs dan?

De motor voor een garagepoort prijs ligt rond de 200 tot 500 euro. Reken daarbij nog de uurkosten van de vakman en je zit aan een bedrag tussen 370 en 800 euro.

Hoeveel kost een inbraakveilige garagepoort?

Sommige garagepoorten zijn voorzien van een extra vergrendeling en eventueel zelfs met een camera en een intercom. Deze deuren zijn een stuk veiliger dan de standaard garagepoort. De prijs van inbraakwerende kantelpoorten kan oplopen tot wel 8.000 euro, maar daar krijg je natuurlijk wel iets voor terug!

Wat zijn de montagekosten van een garagepoort?

Vergeet niet dat je bovenop de kostprijs van een garagepoort ook nog kosten hebt voor het laten plaatsen ervan. De prijs voor het monteren van een garagepoort hangt sterk af van waar je de poort laat plaatsen en wie dat doet.

In een nieuwbouwhuis ligt de prijs om en nabij de 250 euro. Gaat het echter om een renovatie, houd dan rekening met een kostenplaatje dat de 400 euro nadert. In dat geval moeten er doorgaans meerdere aanpassingen gemaakt worden.

Voor een exacte prijs kan je altijd beroep doen op onze gratis en vrijblijvende offertedienst.

garagepoort prijs

Ontvang de exacte prijs voor jouw droompoort?

Bij iedere leverancier van garagepoorten kun je van tevoren een offerte aanvragen. Je overlegt eerst met een expert om precies te bepalen aan welke eisen jouw garagepoort moet voldoen.

Ook geef je door wat de afmetingen zijn van de door jou gewenste garagepoort. De leverancier neemt al deze factoren in beschouwing en zal je een offerte voorleggen. Dit is volledig kosteloos en vrijblijvend.

Het is dus slim om bij verschillende bedrijven een offerte aan te vragen, zodat je de prijzen kunt vergelijken. Doorgaans is de offerte slechts een bepaalde tijd geldig en spreek je af dat je voor het aflopen van die periode een beslissing maakt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Wat wenst u?

2. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?

3. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?

4. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.