Garagepoorten Vlaams-Brabant

garagepoorten vlaams-brabant

Op zoek naar garagepoorten in Vlaams-Brabant? Is de garage toe aan een renovatie? Bouw je een helemaal nieuwe garage? Of wil je gewoon een nieuwe garagepoort? Door je hierop te oriënteren, zal je er al snel achter komen dat er heel veel te kiezen valt op het gebied van garagepoorten.

Welke soort garagepoort wil je? Welk materiaal kies je? Wat is de prijs van een garagepoort? En dan heb je nog niet eens gezocht naar een betrouwbare leverancier.

In dit artikel krijg je op al je vragen antwoord. Daarnaast kunnen wij ook nog eens zorgen voor gratis offertes van professionele aanbieders van garagepoorten in Vlaams-Brabant.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?

2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?

3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?

4*. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Soorten garagepoorten en mogelijkheden

We beginnen maar eens met de soorten garagedeuren die er zijn. Op dit gebied kun je veel verschillende soorten vinden en hieronder lichten we de meest gangbare soorten toe.

Kantelpoort

Een klassieker onder de garagepoorten is de kantelpoort. Deze poort bestaat uit één groot poortblad dat in zijn geheel kantelt bij het openen en sluiten. Een kantelpoort schuif je naar boven en deze komt in een frame onder het plafond van de garage te liggen. Hierdoor ben je wel ruimte kwijt in de garage.

Ook het kantelen zelf neemt behoorlijk wat vrije ruimte in beslag. Een kantelpoort is meestal gemaakt van staal dat voorzien is van verticale profielen.

Deze poort is eenvoudig te bedienen en is zeer betaalbaar qua prijs. De meeste kantelpoort hebben twee sluitingen, waarbij er eventueel nog een derde sluiting toe te voegen is. Nadeel van deze poort is dat hij nauwelijks isoleert en niet winddicht is.

prijs kantelpoort

Rolpoort

Een rolpoort wordt ook wel roldeur of garage rolluik genoemd. Rolpoorten zijn heel geschikt voor de kleinere garages, omdat het plafond van de garage vrij blijft.

Een rolpoort rolt zich namelijk op in een kast die boven de deuropening van de garage is gemonteerd. Zo kun je de ruimte onder het plafond van de garage benutten voor opslag van het één en ander.

Rolpoorten zijn vrijwel geluidloos en bewegen heel soepel in de rails. Door de manier van bevestiging van deze poort is deze zeer goed beveiligd tegen inbraak.

Je kunt deze poort namelijk niet optillen of forceren zonder de sleutel of afstandsbediening te gebruiken. Het poortblad van een rolpoort bestaat uit vier centimeter smalle lamellen die aan elkaar geschakeld zijn.

garagepoort metaal voordelen

Sectionale garagepoorten

Sectionale poorten hebben in principe dezelfde werking als rolpoorten. Ook deze schuif je omhoog zonder dat het poortblad buiten de deuropening komt. Het verschil tussen sectionaal poorten en rolpoorten is dat de sectionale poort evenwijdig aan het plafond van de garage komt te liggen (net als de kantelpoort).

Het poortblad van de sectionale poort bestaat uit panelen (of cassettes) die door middel van scharnieren met elkaar verbonden zijn. Dit noemen we de secties van het poortblad en hier komt ook de naam sectionaalpoort vandaan.

De panelen zijn opgevuld met een isolerend materiaal (meestal PUR-schuim), waardoor sectionale poorten een goede isolerende werking hebben.

west vlaanderen garagepoort

Materiaalsoort garagepoorten Vlaams-Brabant

Garagepoorten kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen. Deze materialen hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen, eigenschappen en prijzen. Hieronder bespreken we de materialen die het meest gebruikt worden voor garagepoorten.

Garagepoort van staal

Kantelpoorten worden meestal gemaakt van metaal. Meestal zijn deze voorzien van een verticaal profiel, maar je kunt ook voor andere profielen kiezen. Staal is een zeer sterk materiaal en bovendien goedkoop in aanschaf. Nadeel van staal is dat je kans hebt op roestvorming.

De meeste metalen garagepoorten worden geleverd met een coating, zodat je hier weinig last van hebt. Daarnaast zijn deze poorten ook overschilderbaar.

Garagepoort van aluminium

Naast staal is aluminium ook een veel gebruikt materiaal voor garagepoorten. Je kunt er geen heel groot vlak van gebruiken zoals bij een kantelpoort, maar ze zijn wel heel geschikt als lamellen bij de rolpoorten en sectionale poorten.

Aluminium is een sterk, maar ook zeer licht materiaal. Het is in aanschaf duurder dan staal, maar het heeft ook weer een langere levensduur. Een aluminium garagepoort gaat zeker twintig jaar mee. Daarbij roest aluminium niet, zodat je nauwelijks onderhoud aan een garagepoort van aluminium hebt.

sectionaalpoort sectionale poort

Garagepoort van kunststof

Het is niet mogelijk om een hele garagepoort te maken van kunststof en daarom bekleedt men een stalen blad met kunststof. In de meeste gevallen wordt hier pvc voor gebruikt. Dit materiaal is namelijk erg sterk en zeer licht van gewicht. Ook heeft pvc een goed isolerend vermogen en dit levert weer voordelen in de stookkosten op.

Je kunt kunststof garagepoorten in allerlei kleuren en uitvoeringen bestellen. Dat vergemakkelijkt het zoeken naar een mooie garagedeur, omdat je altijd wel een uitvoering vindt die heel goed bij de woning past. Kunststof garagepoorten zijn ook nagenoeg onderhoudsvrij.

Garagepoort van hout

Als kiest voor een garagepoort met openslaande deuren is hout een heel geschikt materiaal. Hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling en isoleert al van nature. De kwaliteit van het soort hout bepaalt min of meer de prijs van de garagepoort.

Je kunt kiezen voor een eenvoudige deur van grenen- of vurenhout. Deze zijn goedkoop, maar hebben veel onderhoud nodig. Je kunt ook kiezen voor een garagepoort van hardhout. Deze zijn een stuk duurder, maar je hoeft er nooit meer naar om te kijken.

Het is ook mogelijk om kantelpoorten, rolpoorten en sectionale poorten te voorzien van een laagje hout (net als bij kunststof poorten). Daarbij moet je er wel rekening mee houden dat de deur zwaarder zal worden. Houten garagepoorten zijn trouwens zeer geschikt om ze helemaal op maat te laten maken.

garagepoort vlaams brabant hout

Garagepoorten in Vlaams-Brabant kopen?

Exacte prijzen zijn zeer afhankelijk van factoren als: materiaalkeuze, het soort poort, montagekosten en de uitvoering van de garagepoort.

Van de poort die jij graag in jouw garage wil hebben, kunnen we hier dan ook geen exacte prijs geven. Een garagepoort kopen is toch echt een kwestie van maatwerk.


Wil je wel graag een exacte prijs weten? Dan raden we je aan om een gratis offerteaanvraag te doen bij onze offertedienst. Wij zorgen er dan voor dat je meerdere offertes ontvangt van betrouwbare aanbieders van poorten in Vlaams-Brabant. Deze offertes zijn geheel vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Prijzen van garagepoorten in Vlaams-Brabant

We kunnen wel gemiddelde prijzen geven van garagepoorten. Deze prijzen geven je alvast een goed beeld van de bedragen waar je ongeveer op moet rekenen bij de aanschaf van een garagepoort. We zijn hierbij uitgegaan van de standaardmaten van de meest gangbare garagepoorten.

Voor een kantelpoort is dat 2,5 bij 2,5 meter en voor rolpoorten en sectionale poorten zijn de standaardmaten 2 bij 3 meter. Alle prijzen die we in dit artikel noemen, zijn trouwens inclusief btw en we rekenen de kosten voor de montage van de deuren niet mee.

Ook opties als: ophefbeveiliging, vingerklembeveiliging en een speciale kleur of uitvoering hebben we niet meegerekend. We hebben het echt over basisprijzen.

  • Een kantelpoort die handmatig bedienbaar is, kost gemiddeld 500 tot 800 euro. Voor een elektrische kantelpoort betaal je ongeveer 1.000 tot 1.500 euro.

  • Rolpoorten kosten grof genomen 1000 tot 1500 euro en dat is met manuele bediening. Een automatisch rolpoort kost 1.500 tot 2.000 euro.

  • Sectionale poort koop je voor een bedrag tussen 1.500 en 2.000. En elektrische sectionale poort kost gemiddeld 2.500 tot 3.000 euro.
west vlaanderen garagepoorten

Veilig tegen inbraak

Garagepoorten waren vooral in het verleden nogal eens het doelwit van inbrekers, omdat deze relatief gemakkelijk open te breken waren. Gelukkig is dat bij de huidige generatie garagepoorten wel anders.

Als je een garagepoort koopt met het SKG-kenmerk (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) dan weet je zeker dat je een kwalitatief goede garagepoort hebt die niet gemakkelijk te forceren is. Neem je daarbij een slot met het Politie Keurmerk Veilig Wonen dan zit je ook goed, want deze zijn voor dieven vrijwel onmogelijk te kraken.

Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een poort met ophefbeveiliging, zodat de poort niet handmatig van onderen open te schuiven is.
Ook is het mogelijk om de bewegende delen van de poort aan de binnenkant vast te zetten.

Kortom: je kunt er echt vanuit gaan dat je tegenwoordig een zeer inbraakveilige garagepoort koopt.

garagepoorten Vlaams Brabant

Gratis garagepoorten offertes in regio Vlaams-Brabant

Heb je besloten om een garagepoort te kopen? Nu moet je nog een betrouwbare aanbieder zien te vinden. Het liefst heb je natuurlijk een leverancier die bij jou in de regio gevestigd is en die een goede prijs-kwaliteitsverhouding hanteert.

Dat komt goed uit, want je kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend een offerteaanvraag doen. Wij sturen jouw gegevens naar professionele vakmensen bij jou in de regio en vervolgens ontvang je van ons de offertes. Deze kun je op je gemak bestuderen en naast elkaar leggen zodat je een goed inzicht krijgt in de prijsopbouw.

Dit alles is geheel vrijblijvend en het maakt helemaal niets uit als je uiteindelijk niet voor een aanbieder van garagepoorten in Vlaams-Brabant kiest.

Wist je trouwens dat je door offertes te vergelijken soms wel dertig tot veertig procent kunt besparen?

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?

2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?

3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?

4*. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.