Garagepoort aluminium: prijzen, besparingstips en voordelen

Ben je op zoek naar een nieuwe garagepoort maar weet je nog niet precies wat voor garagepoort je zoekt? In dit artikel kom je erachter of een aluminium garagepoort misschien een interessante optie voor jou is. Je ontdekt hier meer over de prijs van een aluminium garagepoort, de voordelen en nadelen, en de mogelijkheden die je ermee hebt. Lees verder om meer interessante details te ontdekken!

Wat kost een (standaard) aluminium garagepoort?

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een op maat gemaakte poort, maar er zijn ook standaard aluminium poorten beschikbaar.

Een standaard poort heeft een afmeting van twee meter in de breedte en tweeënhalf meter in de hoogte. De prijs voor zo’n standaard aluminium poort ligt tussen de 900 en 1.800 euro.

Wat beïnvloedt de prijs van een aluminium garagepoort?

Er zijn verschillende factoren die de prijs van een aluminium poort beïnvloeden. Ten eerste speelt het formaat een rol. Heb je een grote garage waar een grotere garagepoort in moet, dan betaal je natuurlijk meer, aangezien er meer materiaal nodig is.

Ook het type garagepoort speelt een rol. Een kantelpoort is bijvoorbeeld de goedkoopste optie, terwijl je voor een sectionaalpoort meer betaalt.

Verder spelen eventuele extra toevoegingen ook een rol. Een elektrische garagepoort is bijvoorbeeld prijziger dan een handmatige poort.

Zijn er mogelijkheden om op de prijs te besparen?

Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden als je op de prijs wilt besparen. Je kunt ten eerste je oude garagepoort, indien je die hebt, verkopen. Ook kun je eventueel zelf naar een tweedehands poort zoeken.

Als je toch liever een volledig nieuwe garagepoort wilt, kun je grote aanbieders beter vermijden. Je betaalt hier meestal de hoofdprijs. In plaats daarvan kun je beter bij een lokale aanbieder in de buurt kijken. Deze besteden meestal meer aandacht aan de klant en de prijs ligt er meestal ook nog eens een stuk lager.

Vergelijk prijzen en vind de beste deal
Vul ons offerteformulier in en ontvang gratis offertes op maat van verschillende specialisten in jouw regio.
arrow Ontvang offertes

Voor- en nadelen van aluminium garagepoort

Een aluminium garagepoort heeft een heleboel voordelen, maar ook enkele nadelen. Hieronder bespreken we beide, zodat je zelf kunt afwegen wat voor jou zwaarder weegt.

Voordelen

Ten eerste is aluminium een erg stevig en sterk materiaal. Een poort van aluminium is dus zeer degelijk en zal niet gemakkelijk kapot gaan. Daarnaast is aluminium een erg licht materiaal vergeleken met andere materialen.

Een poort van aluminium is dus erg praktisch, aangezien je deze gemakkelijk handmatig kunt bedienen. Vind je een elektrische garagepoort toch handiger? Dan heb je genoeg aan een lichte motor die niet te veel energie verbruikt.

Verder is aluminium, vergeleken met andere materialen, ook zeer duurzaam. Zo’n poort gaat dus lang mee en heeft weinig onderhoud nodig. Naast het reinigen van de poort, hoef je er dus vrijwel niets aan te doen.

Nadelen

Er zitten helaas ook een aantal nadelen aan dit materiaal. Zo is het ten eerste een behoorlijk kostbaar materiaal. De prijs van een aluminium poort is hoger vergeleken met poorten van andere materialen. Hier staat dan natuurlijk wel weer tegenover dat een aluminium poort langer meegaat. Het hoge prijskaartje is dus niet voor niets.

Verder zijn er qua design niet zoveel mogelijkheden. Wel geeft aluminium je poort vrijwel altijd een moderne look. Ook kun je je poort altijd nog verven.

Een aluminium poort bestaat verder eigenlijk ook nooit uit één groot geheel. Dit is omdat de productie hiervan erg onpraktisch en kostbaar zou zijn.

Zwarte aluminium garagepoort met witte muren er omheen.

Welke soorten aluminium garagepoorten bestaan er?

Je hebt verschillende types garagepoorten. Denk bijvoorbeeld aan een sectionaalpoort of een rolpoort. Hieronder bespreken we alle opties meer in detail.

Sectionale garagepoorten

Het meest voorkomende type aluminium garagepoort is de sectionaalpoort. Deze poorten zijn meestal elektrisch. Ook zorgt deze poort voor een goede isolatie en is het een uiterst geschikte poort om je garage te beschermen tegen inbrekers. De poort is namelijk erg moeilijk open te breken.

Kantelpoort

Een kantelpoort heeft een deurblad dat uit één geheel bestaat. Deze poort kantelt, zoals de naam al zegt, open en meestal via de bovenkant.

Hier moet dus wel ruimte voor zijn in je garage. Verder komt deze variant niet vaak voor bij aluminium garagepoorten. Wel is het de goedkoopste optie.

Rolpoort

Ook een rolpoort is een optie. Deze lijkt veel op een sectionale garagepoort, maar er is toch een verschil. De rolpoort bestaat namelijk uit kleinere panelen dan de sectionaalpoort.

Deze poort neemt ook minder ruimte in beslag. Bij een rolpoort rolt de poort namelijk in een rolluik, terwijl een sectionaalpoort langs het hele plafond schuift.

Openslaande garagepoort

Voor het meest eenvoudige ontwerp moet je bij de openslaande garagepoort zijn. Het handige bij dit type poort is dat de deuren eenvoudig open en dicht te maken zijn, waardoor je gemakkelijk even iets uit je garage kunt pakken.

Bediening: elektrisch of handmatig?

Je kunt kiezen voor zowel een elektrische garagepoort van aluminium als een handmatige. Hieronder lees je daar meer over.

Elektrische bediening

Een elektrische garagepoort is natuurlijk gemakkelijker in gebruik. Je opent de poort met slechts een druk op een knop, en in sommige gevallen zelfs vanaf je smartphone. Je hoeft dan dus niet eens je auto uit te komen om je garagepoort te openen.

Handmatige bediening

Het grootste voordeel van een handmatige garagepoort is de prijs. Een elektrische poort is natuurlijk een stuk duurder dan een handmatige poort. Als je dat dus overbodige luxe vindt, kun je beter voor een handmatige poort gaan.

Je kunt een handmatige poort later nog altijd laten automatiseren. Het is dus niet zo dat als je voor een handmatige poort kiest, dit definitief is.

Hoelang gaat een aluminium garagepoort mee?

Een aluminium garagepoort gaat in vergelijking met andere materialen zeer lang mee. We hebben het over een gemiddelde levensduur van 20 tot 25 jaar. Het is dus een slimme en goede investering voor de lange termijn.

Zwarte aluminium garagedeur naast de voordeur van een woning.

Zelf installeren of uitbesteden?

Het zelf installeren van een aluminium garagepoort is absoluut geen eenvoudige klus en voor de meeste mensen niet weggelegd. Er komt veel nauwkeurigheid, ervaring en vakkennis bij kijken.

Aangezien dit voor een amateur zeker geen eenvoudige klus is, raden we het ten zeerste aan om deze taak aan een erkend specialist over te laten. Hierdoor ben je verzekerd van een snelle, professionele en correcte installatie.

Op zoek naar aluminium garagepoorten? Vul het formulier in en ontvang offertes op maat

Wil je weten wat het kost om een aluminium poort bij jou te laten installeren door een specialist? Laat dan hieronder je gegevens achter om met vakmannen bij jou in de regio in contact te komen.

Niet alleen kun je advies op maat krijgen van specialisten in dit vakgebied, maar je kunt ook vrijblijvende offertes van meerdere specialisten met elkaar vergelijken. Dit raden wij zeker aan, omdat je zo gegarandeerd de beste oplossing vindt voor jouw persoonlijke situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?
3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.