Aluminium garagepoorten

aluminium garagepoort

Aluminium garagepoorten kennen een aantal voordelen ten opzichte van exemplaren bestaande uit andere materialen zoals staal, hout of kunststof. Waarom? Aluminium is sterk, roestvrij en duurzaam. Niet zo gek dus dat poorten van dit materiaal erg populair zijn. Wil je meer weten over de voordelen van een aluminium garagepoort, hoeveel het eigenlijk kost en welke manieren er zijn om extra geld te besparen? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertellen we je alles!

Ontvang GRATIS offertes en advies

Wat kost een aluminium garagepoort?

Natuurlijk wil je eerst weten wat een garagepoort van aluminium ongeveer kost. Aan de hand van deze richtprijzen is het makkelijker te bepalen of het binnen je budget past, of dat je eventueel concessies moet doen.

De gemiddelde prijs van een aluminium garagepoort met de standaardafmetingen 200 cm x 250 cm ligt tussen de € 850 en € 1.850. Zoals je ziet, heb je te maken met een grote range. Er zijn namelijk een aantal factoren die deze prijs beïnvloeden. Welke dit zijn, lees je in de volgende paragraaf. Daarnaast moet je er ook gemiddeld zo’n € 800 bij optellen als je de deur laat automatiseren. De genoemde bedragen zijn inclusief btw, maar exclusief montagekosten.

Het is dus erg lastig om een eenduidig prijskaartje te hangen aan de aluminium garagepoort die jij in gedachten hebt. Om een duidelijker idee te krijgen van de kosten, is het mogelijk om offertes aan te vragen. Dit is via onze website vrijblijvend en gratis en schetst een overzichtelijk financieel plaatje.

aluminium garagepoort

Wat beïnvloedt de prijs van een aluminium garagepoort?

Wat kost een aluminium garagepoort en van welke factoren hangt deze prijs eigenlijk af? Ten eerste hangt de prijs af van de afmetingen. Aluminium garagepoorten in de standaardafmetingen 200 cm x 250 cm zijn goedkoper dan exemplaren die groter zijn.

Logischerwijs is er dan ook meer materiaal nodig om de deur te maken, dus daar betaal je ook voor. Maar ook als de garagepoort speciaal op maat gemaakt wordt, bijvoorbeeld omdat jouw garage een afwijkende vorm of een specifieke afmeting heeft, heb je te maken met een duurder prijskaartje.

Het tweede prijsbepalende aspect is het soort garagepoort. De goedkoopste optie is een kantelpoort, waarbij de deur in zijn geheel omhoog wordt geschoven of gekanteld. Een sectionaalpoort werkt op een soortgelijke manier, maar wel met het verschil dat deze in secties op rolt. Aangezien de techniek van zo’n aluminium sectionaalpoort iets ingewikkelder is, wordt hier ook een hogere prijs voor gevraagd.

De derde prijsbepalende factor is de vraag of je extra opties wenst. Zo is een geautomatiseerd exemplaar uiteraard prijziger dan eentje die je met de hand bedient.

Geen zin in een standaardkleur en graag de aluminium garagepoort verven in een speciale kleur? Ook dat kost extra geld. Verder betaal je voor sommige bekende merken ook een stuk meer, terwijl je voor een onbekend merk soms goedkoper uit bent.

Daarnaast moet je je ook bedenken of je de garagedeur zelf wilt installeren of dat je dit overlaat aan een ervaren professional. Kies je voor dat laatste, dan moet je vanzelfsprekend ook de arbeidskosten betalen.

Nu we de factoren die de prijs voor een aluminium garagepoort op een rijtje hebben gezet, is het mogelijk om gerichter een kostenplaatje op te stellen. Hulp nodig? Maak dan gratis en vrijblijvend gebruik van onze offertedienst online!

Zijn er mogelijkheden om op de prijs te besparen?

Extra geld besparen op een aluminium garagepoort is altijd mooi meegenomen. Heeft je garage al een poort, maar wil je een nieuwe? Probeer de oude dan te verkopen. Hier zijn zelfs speciale tweedehands websites voor opgericht.

Hij moet dan nog wel in een enigszins goede staat zijn, want dan raak je hem sneller kwijt. En natuurlijk is het ook mogelijk om zelf op zoek te gaan naar een tweedehands aluminium garagepoort als je met een klein budget zit.

Wil je liever een spiksplinternieuwe garagedeur? Vermijd dan grote, landelijke verkopers en kijk in plaats daarvan vooral bij de lokale aanbieders. Niet alleen de service is vaak beter bij de kleinere verkopers in de buurt, maar ook de prijs is meestal lager. Zij moeten het vooral hebben van mond-tot-mondreclame en dus proberen ze jou te verleiden met scherpe prijzen en een goede service. Zo houden ze hun reputatie in de regio hoog.

De laatste tip om geld te besparen is door zoveel mogelijk zelf te doen. Wil je een nieuwe aluminium garagepoort laten installeren, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de oude deur eerst zelf te verwijderen. Dit is een relatief makkelijke taak en hoeft niet per se door een expert uitgevoerd te worden.

Geld besparen op deze manier geldt trouwens ook voor periodieke onderhoudsklusjes zoals de aluminium garagepoort schilderen. En de aluminium garagepoort reinigen kun je uiteraard ook altijd zelf doen.

Benieuwd hoeveel geld je precies bespaart door bepaalde taken zelf te doen of juist over te laten aan een professional? Geef dit dan gerust aan als je een offerte aanvraagt!

aluminium garagepoorten

Voordelen van aluminium garagepoorten

Waarom een aluminium garagedeur een goed idee is? Hieronder lees je de voordelen.

  • Aluminium is zeer sterk, dus een garagepoort van dit materiaal kan zeker tegen een stootje.
  • Daarnaast is aluminium ook licht en daarom eenvoudig met de hand te bedienen. Een automatische variant is dus niet per se nodig. Mocht je daar toch voor kiezen, dan volstaat een lichte motor.
  • Aluminium is een onderhoudsarme metaalsoort. Het roest en schimmelt niet en trekt ook geen algen of insecten aan. Naast de aluminium garagepoort reinigen om de zoveel tijd hoef je dus vrijwel niets te doen!
  • Aluminium is erg duurzaam en een garagepoort van dit materiaal gaat gemiddeld zo’n 25 jaar mee. Ook is het vrij kleurvast, al is het zeker mogelijk om de aluminium garagepoort te schilderen om hem er weer als gloednieuw uit te laten zien.
  • Aluminium past ook goed bij andere materiaalsoorten zoals glas of hout. Kies bijvoorbeeld voor garagepoorten van aluminium met ramen en een houten kozijn. Alles is mogelijk!

Nadelen van aluminium garagepoorten

Om een compleet en eerlijk beeld te schetsen, lees je hieronder ook de nadelen van aluminium garagedeuren.

  • Aluminium is een vrij prijzig materiaal, zeker als je het vergelijkt met kunststof of staal. Dit hoge prijskaartje heeft echter een reden, want aluminium gaat een stuk langer mee. Zie het dus als een duurzame investering waar je aan het begin een hogere prijs voor betaalt, maar waar je op de lange termijn juist goedkoper uit bent.
  • Qua design valt er minder kiezen bij aluminium garagepoorten, vergeleken met exemplaren van hout of kunststof. Meestal ziet een aluminium deur er namelijk redelijk uniform uit: strakke lijnen met panelen op het poortblad. Wel is het natuurlijk mogelijk om de aluminium garagepoort te verven in een kleur naar wens.
  • Een garagedeur van aluminium bestaat vrijwel nooit uit één geheel, aangezien het produceren hiervan erg onpraktisch en daarnaast ook erg duur is. Meestal bestaat zo’n deur uit meerdere panelen.
aluminium garagepoorten

Welke soorten aluminium garagepoorten bestaan er?

De meest gangbare soort is de sectionaalpoort. De naam is ontleend aan het feit dat de deur uit meerdere aluminium panelen (oftewel secties) bestaat en deze rollen zich op. Dit oprollen gebeurt veelal elektrisch, dus een aluminium sectionaalpoort levert naast ruimtebesparing ook een praktisch voordeel op.

Verder zijn sectionaalpoorten stevig en is het voor inbrekers lastig om de poort open te breken. Ook isoleert dit type garagedeuren goed. In de winter blijft het binnen de garage dus lekker warm, terwijl de kou buiten wordt gehouden. Naast sectionaalpoorten bestaan er ook aluminium kantelpoorten, rolpoorten en openslaande poorten.

Het deurblad van een kantelpoort bestaat uit één paneel dat in zijn geheel (meestal naar boven) kantelt bij het openen. Het paneel kantelt dan een deel buiten de gevel, dus er moet wel voldoende ruimte op de oprit zijn. Echter komt een aluminium kantelpoort niet veel voor.

Zoals je reeds al hebt gelezen, bestaan aluminium garagepoorten namelijk zelden uit één geheel omdat het produceren van één groot paneel erg onpraktisch en kostbaar is.

Een rolpoort lijkt veel op een sectionaalpoort, maar met het verschil dat een roldeur uit kleinere panelen bestaat. Deze rollen op in een omkasting en dus niet via het plafond, waardoor je het plafond vrij houdt. Ook zwenkt de deur niet naar de oprit toe, dus zijn rolpoorten ideaal als je weinig ruimte hebt. Helaas zijn rolpoorten niet standaard geïsoleerd, dus houd rekening met extra kosten als je deze optie wenst.

Een openslaande garagepoort heeft het meest eenvoudige ontwerp, want het heeft gewoon dubbele deuren. Het voordeel van dit type is dat de poort makkelijk open en dicht te maken is en het dus mogelijk is om bijvoorbeeld even snel je fiets te pakken. Openslaande deuren zijn dan ook erg populair bij garages direct aan een woning.

Bediening: elektrisch of handmatig?

Als je een aluminium garagepoort zoekt, dan kies je uit twee manieren van bediening: handmatig of elektrisch.

Elektrische bediening

Kies je voor de elektrische variant, dan heeft dit natuurlijk als grootste voordeel dat dit erg makkelijk in gebruik is. Je hoeft namelijk niet de auto uit te stappen om de poort te openen. Er bestaan zelfs automatische garagedeuren die je met je smartphone kunt bedienen, dus dan is het ook mogelijk om de poort te bedienen als je niet eens thuis bent.

Handmatige bediening?

Garagedeuren met een handmatige bediening zijn een stuk goedkoper dan elektrische varianten. Het gebruiksgemak is dan alleen wel minder, zeker als je lichamelijk niet zo sterk bent en/of al wat ouder bent. Is jouw budget op dit moment nog niet toereikend om een elektrische garagepoort aan te schaffen, maar zou je dit wel in de toekomst willen?

Dan is het een geruststellende gedachte dat het ook mogelijk is om je garagedeur op een later moment pas te laten automatiseren, nadat het al geplaatst is. Hoeveel dit precies kost, hangt grotendeels af van het merk motor en of je hem zelf besluit te installeren. De prijs voor een motor-unit voor garagepoorten beginnen ongeveer vanaf €400 tot boven de €1.000.

Hier komen ook nog een aantal accessoires zoals de rails en aandrijfriemen bij, dus daar moet je nog eens €100 of meer voor neertellen. Wil je de installatie door een expert laten doen, dan komen hier natuurlijk ook de arbeidskosten bij.

wat kost een aluminium garagepoort

Zelf installeren of uitbesteden?

Het plaatsen van een aluminium garagepoort is voor een amateur geen makkelijk klusje. Het moet nauwkeurig gebeuren en daarnaast vereist het ervaring, kennis en vakmanschap.

Wil je de bestaande garagepoort laten automatiseren? Dan komt daar ook nog specifieke technische kennis en inzicht bij kijken die niet iedereen bezit. Is klussen niet jouw hobby, dan is het dus beter om het automatiseren van de garagedeur over te laten aan een specialist.

In dat geval weet je zeker dat alles op de juiste manier geïnstalleerd wordt en hoef je er zelf geen tijd meer aan te besteden. Daarnaast krijg je ook garantie op de plaatsing. Dit houdt in dat je altijd de vakman kunt bellen, mocht er in de toekomst iets aan de garagedeur mankeren.

Tip: vraag offertes aan en vergelijk!

Ben je benieuwd naar hoeveel het kost om de expert langs te laten komen en een aluminium garagepoort te laten installeren of automatiseren? Vraag dan een offerte aan. Deze dienst wordt meestal gratis en vrijblijvend aangeboden door de vakman. In deze offerte wordt uiteengezet hoe men tot een bepaalde prijs komt en dan kun je zelf besluiten of je het waard vindt om die prijs te betalen.

Het is dus ook prima mogelijk en zelfs aan te raden om bij meerdere specialisten een offerte aan te vragen en de prijzen met elkaar te vergelijken. Onderling verschillen deze prijzen nogal en in sommige gevallen kun je zo’n 30 – 40 % besparen. Zo weet je altijd bij wie je de beste deal scoort!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Wat wenst u?

2. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?

3. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?

4. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.