Carport prijs: materialen en afmetingen

Heb je een nieuwe carport nodig of wil je er meer over weten? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel lees je over de verschillende materialen, de kosten en afmetingen van carports, en de prijs van specifieke toevoegingen. Ontdek waar de kosten van een carport allemaal van afhangen en krijg advies op maat.

Materialen carport

Je kunt een carport van verschillende materialen laten maken. Hieronder gaan we wat gedetailleerder in op elk type materiaal.

Aluminium carport

Een aluminium carport heeft geen onderhoud nodig en gaat relatief zeer lang mee. Bovendien heeft een aluminium carport een erg moderne en strakke uitstraling, wat ideaal past bij een modernere woning.

Verder is het een erg sterk materiaal dat bestand is tegen verschillende weersomstandigheden. Daarnaast is het ook een erg licht materiaal, wat vooral handig is als de poort handmatig bediend moet worden.

Houten carport

Je kunt ook kiezen voor een houten carport. Houten carports zijn de laatste tijd erg populair. Hout heeft een warme uitstraling en de opties qua stijl en mogelijkheden zijn zeer uitgebreid.

Een houten carport is wel flink goedkoper dan een aluminium carport, maar het vergt ook veel onderhoud. Het is en blijft een natuurlijk product.

Bij dit onderhoud komen natuurlijk ook extra kosten kijken, en dat kan over de tijd wel oplopen. Hout moet bijvoorbeeld regelmatig geschilderd worden zodat het goed bestand is tegen verschillende weersomstandigheden.

Stalen carport

Een stalen carport heeft meer weg van een aluminium carport. Staal is erg stevig en zeer duurzaam. Er hangt dan ook een hoger prijskaartje aan vergeleken met carports van hout.

Staal heeft net als andere metalen een grote mate van stevigheid, waardoor een stalen carport elk type dak met gemak kan dragen. Dit geeft je meer keuzevrijheid wat betreft het dak van de carport.

Welke andere soort poort bestaat er naast de carport?

Naast carports zijn er ook tuinpoorten. Er bestaan drie soorten: tuinpoorten, draaipoorten en schuifpoorten.

Met een vakman in contact komen?
Laat dan hier je gegevens achter!

Carport prijzen 2024

De gemiddelde carport in 2024 kost ergens tussen de 1.000 en 3.000 euro. Dit is echter slechts een gemiddelde. De prijs hangt van veel verschillende factoren af. Hieronder meer daarover.

Factoren die de prijs bepalen

De prijs van een carport wordt door verschillende factoren beïnvloed. Het formaat van de carport is een van de belangrijkste factoren. Hoe groter de carport, hoe meer materiaal je natuurlijk ook gebruikt.

Ook het materiaal zelf is een belangrijke factor. Gebruik je bijvoorbeeld aluminium of staal? Dat kost je dan meer dan een carport van hout. Verder is ook het type carport belangrijk. Het type dak speelt hierbij vooral een rol.

Prijs carport hout

De prijzen van een carport kunnen dus behoorlijk uiteenlopen. Een houten carport is relatief een goedkopere optie, en voor ergens tussen de 1.200 en 2.000 euro kun je al een dergelijke carport aanschaffen.

Dit is echter zelfs voor hout een goedkope optie. Kies je voor een duurder type hout, zoals tropisch hardhout, dan kost een dergelijke carport al snel gemiddeld rond de 3.500 euro.

Prijs carport aluminium

Aluminium is een materiaal dat uiterst geschikt is voor een carport. Het is een tikje duurder dan hout, maar aangezien het materiaal langer meegaat, valt dat verschil in prijs erg mee. Voor een eenvoudige carport kun je een prijs van ergens tussen de 1.750 en 2.250 euro verwachten.

Wil je toch een aluminium carport van een wat hogere kwaliteit? In dat geval kun je een kwaliteitsgerichte variant kopen voor ergens tussen de 3.000 en 4.500 euro.

Ook heb je nog luxere uitvoeringen als je verlichting bij je carport wilt en bijvoorbeeld een dak met speciaal glas. Zo’n luxe uitvoering kost je zeker tussen de 5.000 en 6.500 euro.

Hoe kan ik besparen op een carport

Als je op je carport wilt besparen, zijn er een aantal mogelijkheden. Ten eerste kun je voor een goedkope optie gaan, zoals een eenvoudige houten carport.

Maar wil je een duurdere variant en hier ook zoveel mogelijk op besparen? Dan kun je de offertes van meerdere aanbieders met elkaar vergelijken. Door de offertes goed te vergelijken, kun je soms wel een derde van de prijs besparen.

Auto die onder een carport staat.

Afmetingen carport

Bij carports heb je ook een standaard carport. Dit wil zeggen een carport met standaardafmetingen. Als dit geen optie voor jou is, kun je ook altijd een carport op maat laten maken.

Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als je een grotere auto hebt die meer ruimte nodig heeft of als je een carport wilt die aan je huis wordt gebouwd.

De standaardafmetingen voor een carport zijn 5 tot 6 meter in de lengte, 3 meter in de breedte en 2 meter 20 cm in de hoogte.

Hoe carport plaatsen?

Hoe begin je eigenlijk aan het plaatsen van een carport? Heb je hier een vergunning voor nodig? In de meeste situaties is dit gelukkig niet het geval. Wel kan het zijn dat er in jouw regio sprake is van een meldingsplicht.

Een meldingsplicht geldt meestal in de volgende gevallen: je woning krijgt geen andere functie, de carport is niet tegen een aanpalend gebouw aangezet, en de carport is niet hoger dan 4 meter.

Ook moet je carport binnen de grenzen van het perceel blijven en de bouwdiepte van het aanpalend gebouw mag niet worden overschreden door de carport.

In de meeste gevallen zal men aan deze eisen voldoen en hoef je dus geen vergunning aan te vragen. Toch verschilt dit vaak per gemeente. Dit moet je dus zeker altijd even checken voordat je ergens mee begint.

Zelf plaatsen of laten plaatsen?

Het plaatsen van een carport is een erg ingewikkelde klus die de nodige kennis van zaken vereist. Het is dus zeer verstandig om deze klus aan een ervaren vakman over te laten. Een vakman zorgt gegarandeerd voor een goede en correcte constructie, een snelle uitvoering en een eerlijke prijs.

Ook interessant voor jou:

Hieronder beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen over dit onderwerp.

Wat kost een carport voor 2 auto’s?

+
Heb je twee auto’s en wil je ze allebei kwijt onder je carport? Dan moet je gaan voor een dubbele carport. Wil je zo goedkoop mogelijk een dubbele carport voor je huis hebben? Dan kun je het beste een simpele houten dubbele carport kiezen. Deze hebben een gemiddelde prijs van ongeveer 1.500 euro.

Wil je toch een kwaliteitsgerichte carport van beter materiaal met een echt lange levensduur? Dan kun je bijvoorbeeld voor een luxe uitvoering van een aluminium carport gaan.

Wat kost een carport inclusief montage?

+
Wil je een nieuwe carport aanschaffen en de montage aan een erkend vakman overlaten? Die optie is zeker mogelijk. Voor de bouw van een carport betaal je ongeveer 1.000 euro. Dit komt dus bovenop de kosten voor de carport zelf.

Prijs voor zonnepanelen op carport? 

+
Het plaatsen van zonnepanelen op je carport is zeker geen goedkope toevoeging. Je moet dus bereid zijn om je geld te investeren voor de lange termijn. De kosten voor het toevoegen van zonnepanelen op je carport hangen voornamelijk af van het aantal zonnepanelen.

Wil je 8 zonnepanelen plaatsen op je carport? Dan betaal je ergens tussen de 4.500 en 6.500 euro. Als je 10 panelen op het dak wilt, betaal je ergens tussen de 5.500 en 7.500 euro en voor 12 panelen betaal je tussen de 6.000 en 8.500 euro.
Dubbele carport zonder auto's.

Carport kopen? Vul het formulier in en vergelijk offertes op maat

Ben je nog niet helemaal tevreden met deze informatie en wil je graag op maat geadviseerd worden door een vakman? Laat dan hier beneden je gegevens achter.

Je kunt gratis vrijblijvende offertes ontvangen van meerdere erkende vakmannen bij jou in de regio. Door de offertes van deze vakmannen met elkaar te vergelijken, kom je zeker tot de beste oplossing voor jouw persoonlijke situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat is de geschatte oppervlakte (lengte x breedte) van de carport?
2*. Welke materialen zou u willen gebruiken voor uw carport?
3*. Welk type carport wenst u?
4*. Wanneer wilt u de carport laten plaatsen?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.