Kantelpoort: prijzen, werking en voordelen

Overweeg je een nieuwe garagepoort? Misschien is een kantelpoort wel iets voor jou. In dit artikel lees je alles over de kosten, hoe het werkt en waarom het de moeite waard kan zijn.

Prijs kantelpoorten

Kantelpoorten zijn zowel praktisch als betaalbaar voor je garage. Je kunt al een kantelpoort krijgen voor een paar honderd euro, afhankelijk van het materiaal dat je kiest, zoals metaal, hout of pvc. Als je kiest voor extra opties zoals automatische bediening of betere isolatie, moet je rekenen op een iets hogere prijs.

Waar moet ik verder aan denken als ik een kantelpoort wil aanschaffen?

Als je een kantelpoort kiest, denk dan goed na over wat het best past bij je huis en je wensen. Heb je een poort nodig die naar binnen of naar buiten opent? Check of je genoeg plek hebt om deze te plaatsen. Kijk ook of de poort een CE-label heeft, dat bevestigt dat ze voldoet aan Europese veiligheidsstandaarden.

Check de garantievoorwaarden en bekijk de verschillende afwerkingen en opties zoals inbraakbeveiliging en isolatie. Zo zorg je dat je nieuwe poort praktisch is en mooi past bij je huis en je veiligheid verhoogt.

Een witte kantelpoort aan een woning.

Wat zijn kantelpoorten en hoe open je ze?

Kantelpoorten zijn een handige keuze voor je garage. Ze bestaan uit een enkel vast poortblad dat aan een metalen frame hangt.

Het frame van de poort zit aan het garageplafond vast, waardoor de poort omhoog kantelt als je opent en neerdaalt als je sluit. Je kunt kiezen voor een model dat naar binnen of naar buiten kantelt, net wat het beste past bij jouw garage.

Hoeveel weegt een kantelpoort?

Het gewicht van kantelpoorten hangt af van het materiaal en de grootte. Een standaard metalen kantelpoort weegt tussen de 100 en 250 kilo.

Houten poorten wegen vaak meer door het gebruik van massief hout. Voor een lichtere optie kun je kiezen voor aluminium, dat minder weegt en niet roest.

Het kiezen van het juiste gewicht is belangrijk voor een goede installatie en voor het selecteren van de juiste veren en motor bij geautomatiseerde systemen.

Hoe worden kantelpoorten afgesloten?

Kantelpoorten sluiten goed af met hun stevige slotmechanisme. Elke poort heeft een tweepuntsvergrendeling: een automatisch slot dat in werking treedt zodra je de poort dichtdoet en een extra handmatig slot voor nog meer veiligheid. Samen bieden ze sterke bescherming tegen inbraak.

De oplossing voor gemak en veiligheid!
Ontdek de voordelen en vind de ideale poort voor jouw woning.
arrow Vraag nu jouw offerte aan

Hoe werkt een kantelpoort?

Wanneer je de poort opent, kantelt het blad omhoog en schuift het netjes onder het plafond van je garage via geleiderails. Dit slimme ontwerp bespaart ruimte in je garage.

Onderdelen

Een kantelpoort bestaat simpelweg uit twee onderdelen: het blad en een stevig metalen frame. Het blad is het deel dat beweegt bij het openen en sluiten. Het frame ondersteunt het blad en leidt de beweging.

In dit systeem helpen trekveren het gewicht van de poort te balanceren, wat het openen en sluiten vergemakkelijkt. Lagerrollen zorgen voor een soepele beweging, terwijl het slot de poort veilig dicht houdt.

Motor

Bij automatische kantelpoorten is de motor heel belangrijk. Deze is meestal aan het garageplafond bevestigd en stuurt via een ketting of riem het openen en sluiten van de poort aan.

Moderne motoren hebben veiligheidsfuncties die de poort laten stoppen als er iets in de weg staat. Met een afstandsbediening of een app op je smartphone kun je de poort eenvoudig bedienen, handig als je je handen vol hebt of minder goed ter been bent.

Kantelpoort automatiseren

Het automatiseren van een kantelpoort maakt je leven een stuk gemakkelijker. Met een motor die aan het plafond van je garage hangt, kun je de poort openen en sluiten zonder je auto te verlaten. Dit is echt ideaal als het regent of als je snel weg moet.

Deze systemen zijn uitgerust met afstandsbedieningen en veiligheidssensoren, wat zorgt voor extra gemak en veiligheid.

Het is slim om voor de installatie een professional in te schakelen om zeker te zijn van een veilige en correcte montage.

Wat zijn de verschillende soorten kantelpoorten?

Kantelpoorten zijn een klassieker onder de garagepoorten en bieden een solide oplossing voor toegang tot de garage. Deze poorten zijn er in twee hoofdsoorten, afhankelijk van de opening: naar buiten openende en naar binnen openende kantelpoorten.

Kantelpoorten die naar buiten openen

Een kantelpoort die naar buiten opent, kantelt eerst naar voren voordat hij omhoog gaat en onder het garageplafond schuift. Dit type is ideaal als je genoeg ruimte voor je garage hebt.

Kantelpoorten die naar binnen openen

De naar binnen openende kantelpoorten werken net andersom. Deze poorten trekken naar binnen en omhoog, waardoor ze geen uitsteek naar buiten hebben. Dit is veiliger in drukke gebieden of waar ruimte direct buiten de garage beperkt is.

Je moet echter wel rekening houden met de ruimte die de poort in beslag neemt binnenin de garage, wat betekent dat je wat meer vrije ruimte moet plannen rondom de poort.

Een grijze kantelpoort aan een woning.

Van welk materiaal is een kantelpoort gemaakt?

Kantelpoorten worden vervaardigd uit verschillende materialen, elk met unieke eigenschappen en voordelen. Hier is een kort overzicht:

Klassieke kantelpoorten

Klassieke kantelpoorten zijn vaak gemaakt van stevig metaal, bekend om hun lange levensduur. Hun robuuste metalen frame zorgt voor een stevige en veilige constructie. Het poortblad is vaak voorzien van een simpele, effectieve coating die weinig onderhoud vraagt.

Moderne kantelpoorten

Moderne kantelpoorten gebruiken geavanceerdere materialen en technologieën. Ze omvatten vaak extra opties zoals energiebesparende ledverlichting, elektrische aandrijving en geavanceerde beveiligingsfuncties. Deze poorten bieden vaak een betere isolatie en zijn beschikbaar in een reeks van hoogwaardige afwerkingen.

Aluminium

Aluminium kantelpoorten zijn licht, roestvrij en hebben weinig onderhoud nodig. Ze zijn ideaal voor automatische kantelpoorten vanwege hun lichte gewicht, wat minder druk legt op de elektrische aandrijving. Aluminium is veelzijdig en kan worden afgewerkt in diverse kleuren en stijlen.

Pvc

Pvc kantelpoorten zijn een stuk goedkoper en bieden goede isolatieeigenschappen. Ze zijn bestand tegen weersinvloeden en vereisen zeer weinig onderhoud.

Dit type materiaal is perfect voor wie een efficiënte, budgetvriendelijke oplossing zoekt zonder in te leveren op functionaliteit.

Hout

Houten kantelpoorten hebben een natuurlijke en mooie uitstraling die ze erg gewild maakt. Ze vragen wel wat meer onderhoud dan metalen of pvc poorten, maar hun charme en de mogelijkheid om ze aan te passen aan elke huisstijl compenseren dit ruimschoots. Bovendien kun je ze behandelen met speciale coatings die hun levensduur verlengen en het onderhoud verminderen.

Met welk materiaal kun je een kantelpoort afwerken?

Je kunt kantelpoorten afwerken met verschillende materialen. Kies voor hout voor een warme, klassieke uitstraling of ga voor aluminium als je iets lichts en onderhoudsarm zoekt. Staal is een sterke, duurzame keuze.

Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken qua onderhoud en isolatie, wat belangrijk is om mee te nemen in je keuze. Zo past de afwerking perfect bij jouw wensen en de stijl van je huis.

De juiste keuze voor jou
Vraag direct een offerte aan.

Wat zijn elektrisch bedienbare kantelpoorten?

Elektrisch bedienbare kantelpoorten maken het leven makkelijker. Met een druk op de knop open of sluit je de poort zonder uit je auto te hoeven stappen. Vooral handig voor ouderen of als je snel de garage in of uit moet.

Deze poorten, vaak uitgerust met opties zoals ledverlichting, vragen een investering maar bieden comfort en veiligheid. Regelmatig onderhoud zorgt dat ze soepel blijven werken.

Is een kantelpoort veilig in gebruik?

Een kantelpoort is best veilig te noemen, zeker als je let op een paar dingen. Kies altijd een kantelpoort met een CElabel, dat zegt dat het veilig is volgens de Europese normen.

Bij een goede kantelpoort zit vaak extra beveiliging, zoals een vingerklembeveiliging. Dat helpt voorkomen dat vingers tussen de poort komen.

Ook is het belangrijk dat er geen scherpe randen aan de poort zijn waar je je aan kunt bezeren. Dus, als je een kantelpoort overweegt, check deze punten en je hebt een veilige toegang tot je garage.

Wat zijn inbraakwerende kantelpoorten?

Inbraakwerende kantelpoorten verhogen de veiligheid van je garage aanzienlijk. Ze hebben sterkere sloten en vaak extra vergrendelpunten die het moeilijker maken om ze open te breken. Gemaakt van stevigere materialen zoals dik metaal of versterkt aluminium, bieden deze poorten extra robuustheid en gemoedsrust.

Een zwarte kantelpoort aan een woning.

Alle voordelen en nadelen op een rijtje

Een duidelijk overzicht van de plus- en minpunten van kantelpoorten helpt je een slimme keuze te maken.

Voordelen

Kantelpoorten zijn stevig en betrouwbaar en zijn er in materialen als hout en aluminium, die mooi aansluiten bij je huis. Je hebt de keuze uit een handmatige of elektrische bediening, handig als je niet uit je auto wilt stappen. Ze zijn snel geïnstalleerd en ook nog eens vriendelijk geprijsd.

Nadelen

Een nadeel is dat kantelpoorten ruimte nodig hebben om te openen en sluiten. Als je garage aan een drukke straat ligt of je hebt een korte oprit, kan dit lastig zijn.

Ook kunnen poorten die naar buiten openen gevaarlijk zijn voor voorbijgangers. Verder heeft bijvoorbeeld een houten kantelpoort regelmatig onderhoud nodig om mooi te blijven.

Kantelpoorten kopen: vergelijk offertes en specialisten

Overweeg je een nieuwe kantelpoort? Het kiezen van de juiste poort kan best een uitdaging zijn. Daarom is het verstandig om verschillende offertes en specialisten te vergelijken. Door offertes aan te vragen, krijg je een helder beeld van de mogelijkheden en de kosten.

Bovendien helpt het je om een specialist te vinden die past bij jouw specifieke wensen en budget. Vraag vandaag nog vrijblijvend offertes aan en zet een stap dichter bij een veilige en stijlvolle toegang tot je garage.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?
3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.