Garagepoorten voordelen

Er zijn heel weinig garages zonder een garagepoort, garagepoorten hebben dan ook enorm veel voordelen! Van een goede garagepoort kun je ontzettend veel gemak en plezier in het gebruik hebben. In dit artikel zetten we voordelen van garagepoorten voor je op een rijtje.

Ontvang GRATIS offertes en advies

aluminium garagepoorten

Voordelen bij verschillende garagepoorten

Garagepoorten zijn er in verschillende soorten en maten. De voordelen van een garagepoort zijn bij iedere garage weer anders. Toch zijn er ook veel gemeenschappelijke voordelen van een garagepoort. Om het een beetje overzichtelijk te houden, beperken we ons in dit artikel tot de voordelen van garagepoorten die het meest voorkomen. Dit zijn:

Er worden gemeenschappelijke voordelen van garagepoorten worden genoemd en daar waar onderscheid gemaakt dient te worden, noemen we het specifieke soort garagepoort.

1. Een garagepoort is een duurzaam product

Je zou bijna zeggen dat een garagepoort een leven lang meegaat. Een van de grote voordelen van garagepoorten is dan ook dat ze erg duurzaam zijn. Garagepoorten worden vooral gemaakt van hoogwaardige, duurzame materialen als metaal (staal of aluminium) en/ of kunststof.

Vanuit de fabriek zijn garagepoorten al voorzien van een verflaag met een coating, zodat je er zelf vrijwel niets aan hoeft te doen qua onderhoud. Bij normaal gebruik is de levensduur van een garagepoort minstens tien jaar, maar meestal halen garagepoorten een veel hogere leeftijd.

2. Garagepoorten hebben weinig onderhoud nodig

Een ander voordeel van een garagepoort is dat deze weinig onderhoud nodig heeft. Om de levensduur te verlengen is de garagepoort regelmatig wassen eigenlijk het enige wat je moet doen. Houten garagepoorten (bijvoorbeeld vleugelpoorten) hebben het meeste onderhoud nodig. Je zult deze poorten met enige regelmaat van een verfje moeten voorzien.

Garagepoorten van kunststof of aluminium hoef je in principe niet te verven om ze te onderhouden. Toch kun je ze wel verven. Bij een garagepoort van pvc, kun je bijvoorbeeld heel goed de kleur weer wat opfrissen als deze mat is geworden onder invloed van het weer. Of je geeft de garagepoort gewoon een nieuw kleurtje als je de oude niet mooi meer vindt.

3. Automatische garagepoorten bieden veel gemak

Als je een elektrisch bedienbare garagepoort neemt, betaal je iets extra, maar je krijgt er veel gemak voor terug. Een elektrische bedienbare garagepoort heeft twee voordelen. Ten eerste hoef je niet uit je auto te stappen om de poort te openen. Ten tweede hoef je de poort niet met de hand open te schuiven. Dit is vooral voor oudere mensen ideaal.

Een elektrisch bedienbare garagepoort is voorzien van een (compacte) motor. Via een aandrijfas is deze motor verbonden met de poort. De motor is op afstand bedienbaar. Dit kan met een handzender, maar tegenwoordig kun je deze ook al bedienen met een speciale app op je smartphone.

Omdat het poortblad van een garagepoort relatief licht is, zijn de motoren van rolpoorten erg energiezuinig. Wil je een garagepoort elektrisch maken? Vraag dan hier gratis offertes aan.

voordelen van garagepoorten

4. Garagepoorten houden inbrekers op afstand

Een ander voordeel van een garagepoort is dat deze erg moeilijk is open te breken. De huidige generatie garagepoorten is namelijk goed beveiligd. Tegenwoordig zijn er poorten verkrijgbaar met een cilinderslot dat is gekeurd en gecertificeerd door de Stichting Kwaliteit Gevelelementen (SKG). Het SKG-keurmerk is een belangrijk beveiligingsonderdeel van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Garagepoorten die elektrisch bedienbaar zijn, hebben meestal een ophefbeveiliging. De ophefbeveiliging houdt in dat de motor een tegendruk opbouwt als iemand probeert de poort op te tillen. Je kunt trouwens ook nog een extra beveiliging aanbrengen aan de boven- en onderkant van het poortblad. Daarmee wordt je garagepoort helemaal een onneembare vesting.

Ontvang GRATIS offertes

5. Garagepoorten zijn veilig

Veiligheid is een van de grote voordelen van garagepoorten die er tegenwoordig op de markt zijn. Deze veiligheid uit zich in verschillende aspecten.

Een garagepoort heeft een flink aantal bewegende onderdelen. Denk maar eens aan de hefarmen en de metalen veren. Er bestaat een risico dat hier (kinder) handen tussen kunnen komen en daarom zijn de meeste garagepoorten voorzien van een vingerklembeveiliging. Hierdoor is het onmogelijk om met de vingers klem komen te zitten tussen de poort.

Verder is het mogelijk om de bewegende delen te voorzien van flexibele beschermkappen en beschermlijsten. Een (elektrisch bedienbare) garagepoort kun je voorzien van een zogenaamde uitschakelautomaat. De deur stopt dan met schuiven op het moment dat hij weerstand ondervindt (bijvoorbeeld van personen, voertuigen of voorwerpen).

6. Garagepoorten isoleren goed

Als je een inpandige garage hebt, is een van de voordelen van een garagepoort dat deze goed isoleert. Zo ondervang je dat veel warme lucht het huis uitstroomt als je de deur tussen de woning en de garage opent.

Een normale garagepoort biedt al enige vorm van isolatie, maar een geïsoleerde garagepoort nog veel meer. Voor een betere isolatie is het mogelijk om dubbelwandige garagepoorten (bijvoorbeeld sectionaalpoorten) aan te schaffen. Deze dubbele wand is gevuld met PUR- schuim. Dit kan behoorlijk schelen in de stookkosten en dus ook in de portemonnee.

Het is ook mogelijk om een garagepoort met een loopdeur te nemen. Als je alleen de loopdeur opendoet (bijvoorbeeld om je fiets te pakken), verlies je veel minder warmte.

7. Garagepoorten zijn er in vele soorten en kleuren

Wat ook tot een van de voordelen van garagepoorten hoort, is dat ze in vrijwel in alle kleuren leverbaar zijn. Daarbij zijn ze ook nog eens leverbaar met ontzettend veel verschillende designs. Zo is het mogelijk om te kiezen voor verticale, horizontale of cassettemotieven.

Er zijn ook garagepoorten met een houtmotief verkrijgbaar. Meestal is het frame dan wel van metaal, maar wordt deze bekleed met een houtsoort als eiken of Noors grenen.

Rol- en sectionaalpoorten bestaan uit lamellen. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor een cassettemotief, aluminium kaders of een L- of een M- profiel. Ten slotte is het ook nog mogelijk om te kiezen voor glazen ramen in de garagepoort.

Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos en kun je hiervoor het beste informatie inwinnen bij de vakman. Deze zal je alles uit kunnen leggen over de soorten en uitvoeringen die er zijn.

voordelen garagepoorten

8. Een garagepoort hoeft helemaal niet duur te zijn.

Tot de voordelen van een garagepoort hoort zeer zeker de prijs. Veel mensen denken dat garagepoorten heel duur zijn, maar in het algemeen valt dat erg mee. Vooral de handmatig bedienbare garagepoorten zijn relatief goedkoop. Als je de aanschafprijs vergelijkt met de levensduur zijn garagepoorten helemaal goedkoop. We zetten de prijzen even per soort garagepoort op een rijtje:

  • Een standaard kantelpoort (2.50 meter keer 2.50 meter) die je met de hand moet bedienen kost tussen 600 en 800 euro. Wil je een kantelpoort met een elektrische bediening dan moet je rekenen op een bedrag tussen de 1.000 en 1.500 euro.

  • Een standaard sectionale poort met een eenvoudig of vlak motief kost ongeveer 1.000 euro.

  • Een standaard rolpoort kost 1.000 tot 1.500 euro. Met elektrische bediening kost een rolpoort 1.500 tot 2.000 euro.

  • Voor een vleugelpoort is geen nauwkeurige richtprijs te geven, omdat een vleugelpoort eigenlijk altijd aangepast wordt aan de situatie ter plaatse. En deze situatie is bij iedereen weer anders. Daarom wordt een vleugelpoort voor een garage vrijwel altijd op maat gemaakt.

Vergelijk garagepoort offertes en bespaar

Wil je graag een gratis prijsofferte ontvangen voor een garagepoort bij jou thuis? Vul dan dit formulier in en krijg een gratis en vrijblijvende offerte opgestuurd.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Wat wenst u?

2. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?

3. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?

4. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.