Vleugelpoorten bij een garage: mogelijkheden, info, prijs en gratis offertes

vleugelpoorten garage

Een vleugelpoort is een soort garagepoort. Als mensen een garagepoort moeten kiezen, nemen ze meestal een sectionaalpoort of een kantelpoort. Soms zijn deze soorten garagepoorten echter niet mogelijk, onpraktisch of je vindt ze gewoon niet mooi. Als alternatief kun je dan heel goed kiezen voor een vleugelpoort. Welke soorten vleugelpoorten je kunt kiezen, welke eigenschappen ze hebben, wat de prijzen van vleugelpoorten zijn en wat de kosten bepalen, ontdek je in dit artikel.

Ontvang GRATIS advies en offertes

Wat is een vleugelpoort voor een garage?

De naam zegt het eigenlijk al: in plaats van naar boven open te gaan, zoals een sectionaalpoort of een kantelpoort, functioneren vleugelpoorten van je garage als ‘vleugels’. Je opent ze op dezelfde manier als gewone deuren. Afhankelijk van wat het meest praktisch is, kun je ze naar binnen of naar buiten openen, maar voor een garagepoort wordt bijna altijd de voorkeur gegeven aan naar buiten openen.

vleugelpoorten

Wanneer worden vleugelpoorten in een garage toegepast?

Er wordt meestal voor vleugelpoorten gekozen als er problemen zijn met de garage. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de zijmuren niet loodrecht op de voorgevel zijn geplaatst. Het kan dan moeilijk, of onmogelijk, zijn om een sectionaalpoort of kantelpoort te plaatsen, omdat deze vaste afmetingen hebben en loodrecht moeten hangen. Vaak kiezen mensen ook voor een vleugelpoort in een garage als ze de poort tevens als toegangsdeur tot hun woning willen gebruiken. In dat geval kun je gewoon een vleugelpoort openen en niet de hele poort. Dit is ook handig als je even snel iets uit de garage wilt pakken: een fiets, of tuingereedschap en dergelijke.

Welke soorten vleugelpoorten voor een garage zijn er?

In principe zijn er twee soorten vleugelpoorten voor garages: de poort die naar buiten openschuift en de poort die naar binnen openschuift. De werking is in beide gevallen hetzelfde. Het enige verschil is dat de vleugelpoort die naar buiten openzwaait tijdens het openen buiten het garagekozijn komt. De vleugelpoort die naar binnen schuift, blijft tijdens het openzwaaien in zijn geheel binnen de garage. Het is ook mogelijk om vleugelpoorten te kopen die elektrisch bedienbaar zijn. Boven- en onderaan de twee deuren worden een scharnieren gemonteerd. Deze kunnen de vleugelpoort automatisch open- en dichtdoen.

garage vleugelpoorten

Wat zijn de voordelen van een vleugelpoort?

Een vleugelpoort voor een garage heeft veel voordelen. We zetten ze even voor je op een rijtje:

 • Je bent geen ruimte kwijt in je garage op de plek waar een sectionaalpoort of een kantelpoort moet hangen als je deze openschuift.

 • Vleugelpoorten zijn moeiteloos en zonder lawaai te openen.

 • Houten vleugelpoorten hebben een warme uitstraling en passen bij ieder type woning.

 • Je kunt uit allerlei soorten materialen kiezen waar vleugelpoorten van gemaakt kunnen worden.

 • Je kunt vleugelpoorten heel goed isoleren. Vooral houten vleugelpoorten hebben een grote isolerende waarde. Zeker met een inpandige garage scheelt dit in de stookkosten.

 • Je kunt kiezen uit allerlei motieven en designs. Ook is het mogelijk om ramen aan te brengen in vleugelpoorten.

Ontvang GRATIS advies en offertes

Wat zijn de nadelen van vleugelpoorten?

Vleugelpoorten voor garages hebben niet zo heel veel nadelen, maar toch is het goed om ook hier even naar te kijken. We zetten ook de nadelen even op een rijtje. Als je meer voordelen dan nadelen ziet, overweeg dan zeker om een dergelijke poort aan te schaffen.

 • Handmatige vleugelpoorten zijn, door het massieve materiaal waar ze van gemaakt zijn, nogal zwaar om te bedienen. Vooral voor oudere mensen is dit geen optie. Als je een elektrisch bedienbare poort neemt, ben je direct een stuk duurder uit.

 • Als je kiest voor houten vleugelpoorten dan heb je natuurlijk ook onderhoud. De vleugelpoort zal toch met enige regelmaat geschilderd moeten worden. Als je voor een poort uit hardhout kiest, dan hoeft dit wel niet.

 • Een vleugelpoort die naar buiten openzwaait, kan als hinderlijk worden ervaren als de garage bijvoorbeeld direct aan het trottoir grenst. Doordat de poort naar buiten uitwijkt, kun je voetgangers raken.

 • Een vleugelpoort die naar binnen openzwaait, neemt meer ruimte in dan een naar buiten openzwaaiende vleugelpoort. Voor kleine of ondiepe garages zijn deze vleugelpoorten ongeschikt.
garagepoorten vleugelpoorten

Wat te doen bij wind en sneeuw?

Als je een vleugelpoort hebt die je met de hand open- en dicht moet doen, kan dat bij sneeuwval of een stevige wind wel eens lastig zijn. Ook in België en Nederland kan het weer soms wel eens tegenvallen. Je moet de deur dan stevig vasthouden bij een hevige wind en eerst sneeuwruimen voordat je de deuren open kunt doen als er sneeuw ligt. Een geautomatiseerde vleugelpoort is wel sterk genoeg om tegen wind of sneeuw te drukken. In principe zou dit geen problemen mogen opleveren. Zelfs bij een sterke wind zijn de motoren krachtig genoeg om de deuren open te krijgen en vast te zetten. Heb je toch problemen bij het openen van je vleugelpoort? Probeer dan om je motor iets langer te laten doorlopen. Staat de totale looptijd van de motor bijvoorbeeld ingesteld op twintig seconden? Laat hem dan vijf seconden langer doorlopen, zodat je poort iets meer tijd krijgt om verder open te schuiven.

Ontvang GRATIS advies en offertes

Factoren die de prijs van een vleugelpoort beïnvloeden

De prijs van een vleugelpoort voor een garage verschilt sterk van bedrijf tot bedrijf. Dit komt vooral omdat vleugelpoorten meestal op maat gemaakt moeten worden en ieder bedrijf berekent dit weer op een andere manier. Factoren die de prijzen van vleugelpoorten voor garages beïnvloeden, zijn:

 • Het materiaal: hout is een stuk goedkoper dan staal, bijvoorbeeld.

 • De mogelijkheden van de garage: moet er bijvoorbeeld veel op maat gemaakt worden?

 • Eventuele automatisatie is altijd een meerprijs.

 • Zijn de vleugelpoorten eenvoudig te plaatsen?
vleugelpoort garagepoort

Prijzen van vleugelpoorten voor garages

Voor een vleugelpoort is geen nauwkeurige richtprijs te geven, omdat een vleugelpoort eigenlijk altijd aangepast wordt aan de situatie ter plaatse. En deze situatie is bij iedereen weer anders. Daarom wordt een vleugelpoort voor een garage vrijwel altijd op maat gemaakt. Ook moet de garage waar de vleugelpoort geplaatst wordt, in de meeste gevallen, geschikt gemaakt worden en dit brengt ook nog weer extra kosten met zich mee. Ten slotte is het ook nog zo dat vleugelpoorten voor een garage in allerlei soorten materialen en uitvoeringen verkrijgbaar zijn, die ieder ook weer een eigen prijs hebben.

garage vleugelpoorten

Je gaat best naar een erkende vakman om te kijken wat de prijs van een vleugelpoort is die helemaal aan jouw wensen en eisen voldoet. Er zijn veel verschillende aanbieders van vleugelpoorten op de markt. Deze aanbieders hebben allemaal hun eigen prijzen van vleugelpoorten. Daarbij werkt iedere aanbieder weer met zijn eigen materialen, voorkeuren en opties. Het is daarom raadzaam om verschillende offertes te laten maken van meerdere aanbieders. Vergelijk de offertes goed met elkaar. Ga niet direct voor de goedkoopste, maar kijk goed naar de verhouding tussen prijs en kwaliteit. Een offerte aanvragen via onze website is altijd gratis en je hebt geen enkele aankoopverplichting. Met het vergelijken van meerdere offertes kun je al snel vele euro’s besparen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Wat wenst u?

2. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?

3. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?

4. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.