Sectionale poorten

SECTIONALE POORTEN

sectionale poortenEen sectionale poort of een sectionaalpoort is een garagepoort die erg plaatsbesparend werkt. Sectionaalpoorten bestaan uit verschillende aaneenschakelingen van panelen, zodat ze makkelijker kunnen plooien en bijgevolg besparend werken.
Deze garagepoorten gaan loodrecht naar boven en draaien op het hoogste punt naar achteren.

 
 

VOORDELEN EN NADELEN VAN SECTIONALE POORTEN

Er zijn zeker enkele voordelen op te noemen bij sectionale poorten! Toch is het belangrijk dat je, indien je zo’n poort wilt plaatsen, altijd alle voordelen en nadelen met elkaar afweegt.

sectionale poortenVoordelen:

  • Ruimtebesparend. Sectionale poorten werken op twee manieren ruimtebesparend. De eerste plaatsbesparing komt doordat de poort niet boven de oprit of het voetpad uit zal steken of schuin in de garage zal hangen. Hierdoor bespaar je dus zowel binnen als buiten op plaats.
    Ten tweede heeft een sectionaalpoort ook geen zijdelingse gewichten of kabels nodig, waardoor je alle ruimte binnenin de garage optimaal kunt benutten.
  • Heel licht.
  • Sectionaalpoorten zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen, materialen en modellen.

Nadelen:

  • Meestal op maat gemaakt. Hierdoor zijn deze garagepoorten vaak redelijk prijzig.

 

 

WERKING SECTIONALE POORTEN

Een sectionale poort heeft een plaatsbesparende functie en werkt hierdoor ietwat anders dan de kantelpoorten.sectionale poorten.
Sectionaalpoorten bestaan uit verschillende, horizontaal aansluiteinde sandwichpanelen die, bij de aansluiting van de verschillende panelen, telkens kunnen plooien. Door een technisch mechanisme wordt de garagepoort omhooggetrokken en worden de verschillende panelen pas op het hoogste punt naar binnengetrokken, waardoor je zowel binnen als buiten geen enkel plaatsverlies hebt.
Op dit hoogste punt, worden de secitonale poorten gewoon verdergeleid in een metalen frame, waar de garagepoort ook uiteindelijk zal rusten.

SECTIONALE POORTEN PRIJZEN

Het is heel moeilijk om op een sectionale poort een exacte prijs te plakken, aangezien ze zo vaak op maat moeten worden gemaakt. Voor kleinere sectionale poorten (ongeveer 3 x 2 m) betaal je rond €2200,00. Voor een iets grotere poort van zo’n 5m op 2m, betaal je rond de €3200,00.
Om ideaal op de hoogte te worden gesteld van de prijs van een sectionale poort in jouw garage, kan je altijd een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen via onze gratis offertedienst. Zo weet je perfect hoeveel een sectionaalpoort of een andere garagepoort bij jou zou kosten. Daarbovenop kom je de volledige werkwijze ook nog eens te weten!