Openslaande garagepoorten: prijs 2024, voordelen en mogelijkheden

Er zijn verschillende soorten garagepoorten, waaronder openslaande garagepoorten, waar we het in dit artikel meer over gaan hebben. Als je hierin geïnteresseerd bent, lees dan verder. In dit artikel lees je namelijk wat de prijs is van een openslaande garagepoort, wat de voordelen zijn van zo’n poort en welke mogelijkheden er zijn met betrekking tot het materiaal.

Ook leggen we uit hoe je een openslaande garagepoort installeert en monteert, en hoe de automatisering van deze poorten werkt.

Prijs van openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren zijn, vergeleken met andere typen, zeker niet goedkoop. De prijs ligt ergens tussen de 2.800 en de 4.500 euro. Wat de prijs beïnvloedt, hangt van meerdere factoren af. Hieronder lees je meer daarover.

Prijsbepalende factoren

Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de prijs. Denk aan het materiaal. Houten deuren kosten bijvoorbeeld meer dan kunststof deuren. En het formaat is natuurlijk belangrijk. Hoe groter de deur, hoe meer materiaal je nodig hebt, en dat kost weer meer geld.

De deuren worden ook duurder als je ze wilt automatiseren met een motor of extra’s wilt toevoegen zoals isolatie of beveiliging.

Op zoek naar een specialist om je te helpen met je openslaande garagepoorten?
Vergelijk prijzen en krijg advies van experts in jouw omgeving.
arrow Vergelijk offertes

Wat zijn de voordelen van openslaande garagedeuren?

Elk type garagedeur heeft zijn eigen voordelen, en dat geldt ook voor openslaande garagedeuren. Hieronder bespreken we de grootste voordelen van het gebruik van openslaande garagedeuren.

Plaatsbesparend

Een van de meest aantrekkelijke voordelen van openslaande garagedeuren is dat ze plaatsbesparend zijn. Je hebt bij dit type garagedeuren de unieke mogelijkheid om één van de deuren te openen terwijl je de andere vergrendeld kunt laten. Op deze manier is één deur ook als loopdeur te gebruiken, omdat je er eenvoudig mee in en uit kunt lopen.

Wel is het openen van een handmatige openslaande garagedeur redelijk zwaar. Dit kun je oplossen door een elektrische variant met een motor te nemen.

Esthetisch aantrekkelijk

Een ander voordeel van openslaande garagedeuren is dat ze esthetisch zeer aantrekkelijk zijn. Je kunt ze in verschillende kleuren krijgen en in verschillende stijlen. Mensen met verschillende voorkeuren kunnen de poort dan naar hun wens afstemmen.

Groene openslaande garagedeuren.

Mogelijkheden (materialen)

Openslaande garagedeuren kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Hieronder bespreken we de verschillende opties.

Aluminium of kunststof

De meeste openslaande garagedeuren worden tegenwoordig van aluminium of kunststof gemaakt. Omdat de meeste mensen tegenwoordig de beste isolatie willen, gaat deze optie meestal samen met een nieuwe garagepoort.

Dit zorgt er echter wel voor dat de garagepoort zwaarder wordt en het best geautomatiseerd kan worden.

Exclusieve garagepoorten met glas

Er zijn ook exclusieve garagedeuren met glas te verkrijgen. De beglazing kan ook dubbel zijn en in verschillende varianten. Denk aan getint, mat of helder glas. Garagepoorten met glas geven je deur extra uitstraling en zorgen voor extra natuurlijke verlichting in je garage.

Houten garagedeuren

Als je een garagepoort van hoge kwaliteit, met een lange levensduur en een chique uitstraling wilt, is een houten garagepoort een goede optie.

Een houten poort geeft je garage en de rest van je woning een unieke en warme uitstraling. Zeker als de rest van je woning al in deze stijl is, zal het je huis recht doen om ook de garagepoort in deze stijl te laten maken.

Stijlvolle uitstraling van hout

Houten garagedeuren geven een mooie, stijlvolle uitstraling. Dit is interessant als je hier waarde aan hecht. In de meeste gevallen zullen mensen, van wie de deuren en ramen van hun huis ook al van hout zijn, hier meer waarde aan hechten. Ze krijgen dan namelijk één mooi geheel.

Garagedeuren van hout die naar buiten openslaan.

Hoe installeer en monteer je openslaande garagepoorten?

Het installeren en monteren van een openslaande garagepoort is behoorlijk ingewikkeld. Het is eigenlijk geen klus om zelf te doen en dit kun je het best aan een erkend specialist overlaten.

De installatie verloopt ongeveer als volgt:

Eerst worden de nodige voorbereidingen getroffen en eventuele demontage van een oude poort uitgevoerd. Daarna worden de profielen bevestigd en vervolgens de garagedeuren geplaatst. Dan wordt de poort verder afgewerkt en wordt eventueel de automatisering in orde gebracht.

Ten slotte wordt gecontroleerd of alles goed werkt en kun je genieten van je nieuwe garagepoort. Het is dus nogmaals ten zeerste aangeraden om deze klus aan een erkend vakman over te laten.

Openslaande garagedeuren met een landelijke uitstraling.

Automatische openslaande garagedeuren

Het is zeker mogelijk om je garagepoort te laten automatiseren. Het is echter veel makkelijker als de garagepoort al bij de installatie geautomatiseerd is.

Hoe gebeurt automatisatie?

Voor het automatiseren van een garagepoort zijn er twee systemen. Ten eerste heb je het knikarmsysteem. Dit systeem is het populairst en heeft twee opties.

De eerste optie heeft twee langwerpige metalen armen die aan het plafond van de garage hangen. Deze heten knikarmen en staan in verbinding met de motor van de garage. Als je de motor hebt ingeschakeld, start deze en duwt hij de deuren van de garage open.

Dit kan je eenvoudig doen, bijvoorbeeld door op een knop te drukken. Dit hangt natuurlijk af van de installatie. Bij de ene poort is het een druk op de knop, bij de andere moet je een code intikken.

De andere mogelijkheid werkt net iets anders. Hier wordt gebruikgemaakt van twee lichte motoren die afzonderlijk werken. Ze hangen aan de zijkanten van de deuren en duwen de deuren als het ware open. Deze optie is meestal duurder, maar ook esthetisch mooier dan de eerste optie.

De tweede optie is vergelijkbaar met het vleugelpoortsysteem. Deze verbindt de motor van de garage met twee dikke en korte metalen armen. Nadat je de motor start, wordt de deur opengeduwd, of natuurlijk weer dicht.

Om het systeem zo veilig mogelijk te houden, worden de metalen armen aan de onderkant van de binnenkant van de garagedeur geplaatst.

In sommige gevallen wordt de motor zelfs onder de grond geplaatst, zodat criminelen deze niet eenvoudig kunnen saboteren.

Een vakman nodig?
Vraag hier je offertes aan!

Kies inbraakwerende garagedeuren

Het goed beveiligen van je huis is erg belangrijk. Daar horen inbraakwerende garagedeuren tegenwoordig zeker bij. Zorg ervoor dat je bij het kiezen van een openslaande garagepoort, deze aan alle moderne veiligheidsnormen voldoet.

Je kunt je poort op verschillende manieren extra beveiligen. Denk bijvoorbeeld aan meervoudige vergrendeling. Ook kun je een alarminstallatie laten installeren door een gespecialiseerd bedrijf.

Ben je geïnteresseerd in een nieuwe garagedeur? Vraag dan vrijblijvend offertes aan

Ben je op zoek naar een nieuwe garagedeur maar wil je je eerst nog wat beter laten informeren over dit onderwerp? Dat kan! Laat dan hieronder je gegevens achter en krijg advies op maat van een erkend vakman.

Ook kun je vrijblijvende offertes ontvangen van erkende vakmannen bij jou in de buurt. Wij raden aan om de offertes van verschillende vakmannen bij jou in de buurt met elkaar te vergelijken. Zo kom je gegarandeerd tot de beste oplossing voor jouw persoonlijke situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. Wat wenst u?
2*. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?
3*. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?
4*. Wanneer wenst u het project op te starten?
5. Beschrijving van uw project
6. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.