Openslaande garagepoort of dubbele buitendeur voor garage

openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren zijn nog altijd bijzonder populair. Veel mensen hebben de dubbele buitendeur voor de garage herontdekt en ze wordt ondertussen verder ontwikkeld.

Openslaande garagepoorten kunnen de perfecte oplossing zijn als je garage ook gebruikt wordt als opslagruimte of werkplaats. Het originele robuuste ontwerp, de eenvoud en de naleving van de wettelijke voorschriften zorgen voor een lange levensduur en betrouwbare prestaties. De openslaande garagedeuren zijn in alle ral kleuren beschikbaar.

Ontvang GRATIS offertes en advies

Plaatsbesparend

Dankzij hun tweedelige constructie besparen openslaande garagedeuren, ook wel tweevleugelige deuren poort genoemd, ruimte. Ze bieden ook de unieke mogelijkheid, uniek voor garagedeuren, om de niet gebruikte vleugel te vergrendelen en de actieve deur afzonderlijk te openen.

Een openslaande poort blijft solide en is dus zwaar. Daarom vereist het handmatig openen en sluiten van de vleugels een zekere mate van kracht.

openslaande garagedeur

Bouwstijl

Er zijn verschillende manieren om je draaideur te bouwen.

De paneelopstelling kan horizontaal, verticaal geplaatst zijn of in chevron stijl zijn. Bovendien zijn openslaande garagedeuren in kunststof, hout, of aluminium te koop.

De verschillende materialen en stijlen stellen je in staat je eigenheid te tonen. De leveranciers van openstaande draaideuren bieden een ruime vrijheid van ontwerp in de breedte en de hoogte.

Geen standaardafmetingen

Er zijn geen normen voor de afmetingen en de vorm van openslaande garagedeuren. Je kunt de vleugels symmetrisch laten verdelen of in de verhouding 1/3 tot 2/3.
De meeste producenten leveren dubbele buitendeuren voor je garage die op maat zijn gemaakt. De afmetingen van je dubbele garagepoort worden zo aangepast aan wat je maar wilt.

openslaande garagedeuren

Draairichting

De openingsrichting kan tijdens de installatie zelf gekozen worden.

Omdat de ruimte in een garage nogal beperkt is, zwenken dubbele buitendeuren voor de garage meestal naar buiten. 

Stevige scharnieren

Instelbare aluminium scharnieren op de deuren maken een precieze montage mogelijk. Je kunt ook hier kiezen uit verschillende vormen en kleuren. De scharnierdeuren zijn meestal voorzien van scharnierbouten en kunnen worden besteld met driepunt veiligheidssloten.

Ze zorgen voor een veilige en soepele sluiting van de openslaande garagedeuren. De scharnierdeuren voor de garage verschillen in de praktijk nauwelijks van een dubbele voordeur: beiden worden namelijk geopend door verstelbare deurscharnieren op de kozijnen.

De beide poortbladen zijn met elkaar verbonden door een robuust deurslot. De inactieve vleugel kan in het midden van de openslaande garagedeuren worden vergrendeld, zowel aan de boven- als onderkant van het metselwerk.

Er is dus geen middenstijl nodig om dieven nog meer af te schrikken wanneer de deur volledig gesloten is. Er zit namelijk al een meervoudige vergrendeling op de dubbele deuren

Stevig frame

De gelaste of gemonteerde frames zorgen voor een eenvoudige en snelle installatie. Een stalen frame wordt meestal rondom afgesloten met een rubberen afdichting of met siliconen.

Handmatige aandrijving

Dubbelvleugelige garagedeuren worden meestal met de hand geopend en gesloten. Op de poortbladen (= vleugels) kunnen gas- of luchtdrukkleppen worden gebruikt om te voorkomen dat ze met te veel kracht dichtvallen en mogelijke ongelukjes veroorzaken

openslaande garagedeuren hout

Automatische openslaande garagedeuren

Als alternatief zijn er ook automatische openslaande garagedeuren met elektronische systemen. Daarbij worden de deurvleugels via lange zwenkarmen aan het plafond worden gekoppeld. Als de tandrails of aandrijfkettingen in deze rail bewegen, worden de deurvleugels via de zwenkarmen opengeduwd of teruggetrokken in het slot.

Hoe gebeurt automatisatie?

Bijna alles kan geautomatiseerd worden. Dit lukt dus ook met een oude garagedeur.
Een dubbele buitendeur voor de garage is niet echt voorzien om te automatiseren. Als de garagepoort dus niet meteen geautomatiseerd wordt bij de installatie, is de kans groot dat het later wat minder soepel verloopt.

Er zijn twee systemen om dit soort elektrisch te maken.

Het knikarmsysteem is het meest populair. Er zijn twee opties voor dit systeem.

  • In de garage hangen twee lange metalen armen aan het plafond. Deze knikarmen zijn verbonden met de garagedeurmotor. Na het inschakelen van de motor (door een code in te voeren of simpelweg op een knop te drukken), start de motor en worden twee aparte deuren opengeduwd.

  • De tweede mogelijkheid van het knikarmsysteem is het gebruik van twee afzonderlijke lichtere motoren. Deze motoren worden aan de zijkant van de deur gehangen en hebben allemaal opklapbare armen. Deze armen duwen de deur open, net als het vorige systeem. Dit is esthetisch mooier dan het eerste systeem, maar het is bijna altijd duurder

Het tweede motorsysteem is eigenlijk beter.
Het is in principe hetzelfde als de vleugeldeuropener, die twee korte en dikke metalen armen met de motor verbindt. Nadat de motor is gestart, wordt de deur open of dicht geduwd. Meestal hangen deze armen aan de binnenkant van de garagedeur. Dit kan bovenaan worden gedaan, maar om veiligheidsredenen kies je er meestal voor om dit onderaan te doen.
Soms wordt de elektromotor ondergronds geplaatst waardoor dieven het systeem moeilijker kunnen beschadigen.

dubbele buitendeur garage

Prijs van openslaande garagedeuren

Eén van de grote pluspunten van een dubbele buitendeur voor je garage is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

De openslaande garagedeuren kosten zijn uiteraard afhankelijk van het materiaal waarvan het gemaakt is (PVC, metaal, hout, enz.), maar ook van de vraag of automatische openslaande garagedeuren wil of ze gewoon handbediend wilt gebruiken.

Het kiezen van het beste systeem voor je garagedeur is niet altijd gemakkelijk, en hangt vooral af van je budget, de configuratie van je garage en je behoeften.

Voor de lichtste geïsoleerde deuren die ongeveer 1,5 tot 2,4 meter breed zijn, betaal je ongeveer 1900 euro. Beter kies je voor iets meer geïsoleerde deuren om onnodig warmteverlies te vermijden.
De openslaande garagedeuren kosten in de middenklasse ongeveer 2350 euro, terwijl de poorten in de beste materialen en de beste isolatie minstens 3000 euro zullen kosten.

Afhankelijk van de hoogte en de breedte zul je een toeslag betalen.

Mogelijkheden (materialen)

Aluminium of kunststof

Een openslaande garagedeur is meestal gemaakt van aluminium of kunststof met een thermisch isolerende optie. Daardoor zijn openslaande garagepoorten soms moeilijker te openen en moeten ze zeker geautomatiseerd worden.

Zowel in hout als in kunststof kun je ook garagedeuren met decoratieve toepassingen kopen. Van klassiek tot modern, voor elke situatie vind je de juiste openslaande garagepoort.

Natuurlijk kunnen ook kunststof openslaande garagepoorten met glas besteld in veel verschillende maten afhankelijk van je behoeften. Of het nu gaat om nieuwbouw, ombouw of renovatie: nieuwe dubbele garagedeuren passen altijd perfect.

De panelen van openslaande garagepoorten in aluminium zijn zowel in gladde als in getextureerde uitvoering verkrijgbaar. Bovendien zijn ze ook te koop in veel mooie ral kleuren!

Exclusieve garagepoorten met glas

Openslaande poorten met glas kunnen voorzien worden van dubbele beglazing in een heldere, matte of getinte versie. Openslaande garagedeuren in kunststof en beglazing geven dan weer meer ‘design’ aan je woning.

Daglicht is een goedkope, natuurlijke vorm van verlichting en maakt het aangenamer indien de garage als hobbyruimte gebruikt wordt. Bij openslaande garagedeuren met glas wordt de vorm en het formaat van het glas aangepast aan de behoeften van de klant.

Garagepoorten van hout

Als je op zoek bent naar een hoogwaardige en chique garagedeur heb je de keuze tussen verschillende materialen, maar de openslaande garagedeuren in hout blijven nog altijd het meest populair.

Ze brengen een uniek karakter, geven een warme uitstraling en passen bij elke stijl woning.

Een houten dubbele buitendeur voor je garage is verkrijgbaar in verschillende maten en houtsoorten. Ook als het gaat om vormgeving kan er veel.

De prijs van houten garagedeuren in hout zal vooral afhangen van de gebruikte houtsoort, het type en de aandrijving.

Stijlvolle uitstraling van hout

Openslaande garagedeuren van hout kunnen dezelfde uitstraling geven als je ramen en deuren. Zo wordt je gevel één mooi geheel!

Ook heb je een ruime keuze aan kleuren door de verschillende houtsoorten. Of het nu gaat om lichte of donkere, roodachtige of bruine deuren, de vleugels kunnen worden gemaakt uit verschillende houtsoorten.

Deze keuze zal mee de prijs van de openslaande garagedeuren bepalen. Om de poort lang te laten meegaan, moet hij worden behandeld met uitgebreide vernis. Dit maakt het weerbestendig, uv-bestendig en duurzaam.

Vrijblijvend een offerte ontvangen

Wil je een nieuwe garagedeur plaatsen? Of wilt je garagedeuren automatiseren? Vraag via onze website een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Zo kom je in contact met verschillende professionals uit jouw regio (waardoor de vervoerskosten minder hoog zijn) en kan je zelf kiezen of je in zee gaat met één van hen. Als dat niet het geval is, dan zit je nergens aan vast. Het offerteformulier invullen is namelijk volledig vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Wat wenst u?

2. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?

3. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?

4. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.