Goedkope garagepoorten: Hoe goedkope prijzen voor garagepoorten vinden?

Een garage biedt veel meerwaarde aan een huis en qua soorten, materialen en stijlen is er veel mogelijk. Tegelijkertijd willen we natuurlijk wel weer geld besparen, dus daarom delen we hier alles over goedkope garagepoorten! Je leest hier onder meer wat er mogelijk is met een klein budget en waar je op moet letten als je geld wilt besparen.

goedkope garagepoorten

Soorten garagepoorten

Er bestaan verschillende soorten garagepoorten en daarom bespreken we hieronder eerst de meest populaire types, beginnend bij de meest goedkope garagepoorten en oplopend naar de duurdere exemplaren.

Goedkoopste optie: kantelpoort

De goedkoopste optie is in de meeste gevallen een kantelpoort. De prijzen beginnen ongeveer bij € 500. De constructie zit eenvoudig in elkaar en is niet moeilijk te plaatsen. Dit zou je dus eventueel ook zelf kunnen doen. Je opent dit type garage handmatig, waarbij de deur in zijn geheel naar binnen en omhoog kantelt.

Populairste optie: sectionale garagepoort

Een sectionale poort opent zich verticaal. De poort schuift omhoog langs de rails die net onder het plafond van de garage bevestigd zijn. Dit gebeurt veelal elektrisch. Het voordeel van dit type is dat ze weinig ruimte innemen en ideaal zijn voor kleinere garages. Goedkope sectionale garagepoorten beginnen bij € 1.200, oplopend tot ongeveer € 3.000 als je extra opties zoals een brievenbus of raampjes wilt.

Luxe optie: openslaande dubbele garagedeur

Openslaande dubbele garagedeuren zijn het prijzigst, want het gaat hier veelal om maatwerk. Dit type bestaat uit twee naar binnen of naar buiten slaande deuren en geven je huis een luxueuze en klassieke uitstraling. Ze nemen veel plaats in, dus ze zijn alleen geschikt voor grotere garages en een ruime oprit. De deuren openen zich handmatig, maar een elektrische bediening is ook mogelijk. De prijs begint bij ongeveer € 4.500 en dus zijn het zeker geen goedkope garagepoorten.

prijs garagepoort hout

Materiaal voor garagepoorten

Ook het materiaal maakt natuurlijk uit als je naar goedkope garagepoorten prijzen zoekt. Hieronder delen we de meest populaire materiaalsoorten.

Staal

Op zoek naar de meest goedkope garagepoorten? Ga dan voor een kantelpoort van staal. Al vanaf een paar honderd euro krijg je een stalen optie. Het voordeel (naast de voordelige prijs) is dat je staal makkelijk over kan verven als je de huidige kleur zat bent. Het nadeel is dat stalen garagepoorten slecht te isoleren zijn. Isolatieplaten en tocht-strips lossen dit probleem wel deels op, maar het blijft in de garage relatief koel in de winter en erg warm in de zomer.

Kunststof

Op zoek naar goedkope garagepoorten met een betere isolatiewaarde? Dan is een exemplaar van kunststof een prima optie. Met name sectionale en rolpoorten worden van dit materiaal gemaakt. Het voordeel van kunststof is dat het een lange levensduur heeft. Als je voor goede kwaliteit kiest, dan gaat het soms zelfs langer dan 50 jaar mee. Ook is het lichtgewicht en onderhoudsarm. Tegenwoordig wordt er vrijwel alleen maar gebruik gemaakt van goed recyclebare PVC korrels die fabrikanten bewerken tot kunststof garagepoorten.

Qua prijs is kunststof vaak wel iets prijziger dan staal, gemiddeld zo’n € 100 – € 200 duurder, afhankelijk van de afmetingen en de afwerking.

Hout

Hout is een natuurproduct en als je van een authentieke uitstraling houdt, dan is dit materiaal een uitstekende keuze. Hout isoleert daarnaast erg goed en is daarnaast in allerlei kleuren te verven. Hout wordt het vaakst gebruikt bij openslaande garagedeuren. Indien je voor een sterke houtsoort van goede kwaliteit kiest, gaat een houten garagepoort tientallen jaren mee.

Let er wel op dat er grote prijsverschillen zitten tussen houtsoorten.
Cederhout is vaak de voordeligste optie en kost gemiddeld € 300 voor een eenvoudige, kleine poort. Sommige goedkope sectionale garagepoorten zijn ook van dit type hout gemaakt.
Eikenhout is al een stuk prijziger, maar wel het meest populair voor garagedeuren: daar tel je vaak zo rond de € 800 of meer voor neer.

Het nadeel van hout is dat je het regelmatig onderhouden door te schuren en lakken om houtrot te voorkomen. Een ander nadeel is ook dat hout zwaar is en minder geschikt is om elektrisch te openen.

goedkope sectionale garagepoorten

Manieren om geld te besparen

Je leest dit artikel waarschijnlijk omdat je graag geld bespaart en op zoek bent naar goedkope garagepoorten. Gelukkig zijn er een aantal manieren om het voordelig te houden.

1. Garagepoorten doe-het-zelf

Goedkope garagepoort prijzen houd je extra laag door zelf aan de slag te gaan. Je koopt dan zelf materialen in en op internet staan genoeg sectionale poorten zelfbouw tutorials die je uitleggen hoe je dit aanpakt.

Bij online winkels zoals Bol.com vind je veel gereedschap en accessoires die je dus helpen om de goedkope garagepoorten prijzen lekker laag te houden:

Tochstrips

Tochtstrips zoals deze van het merk Fixman kosten nog geen € 20 en zijn makkelijk zelf aan te brengen. Je bespaart dus niet alleen geld door dit zelf te doen, maar ook doordat je gaten en gleufjes van de garagepoort dichtmaakt en zo dus minder warmteverlies hebt. Deze prijsbesparing zie je dus ook uiteindelijk terug op de energierekening.

Motor

Wil je een automatische bediening, maar wel de sectionale poorten prijs zo laag mogelijk houden? Dan kun je zelf de motor kopen en deze installeren. Deze motor van het merk Marantec is dus geschikt voor zowel kanteldeuren en sectionaaldeuren en is compleet met een handzender en bekabeling. Het is even uitzoeken hoe je dit allemaal moet regelen, maar het is zeker een goede manier om de goedkope garagepoorten prijzen laag te houden!

Extra opties als investering?

Extra opties kosten ook extra geld, maar soms bespaar je er juist geld mee op de lange termijn. Denk maar bijvoorbeeld aan garagepoorten die voorzien zijn van extra isolerend materiaal. Dit kost meer dan niet-isolerend materiaal, maar op de lange termijn betaal je minder energiekosten en dus bespaar je er toch geld mee. Het is vooral aan te raden om voor duurder, isolerend materiaal te gaan als je garage aan huis zit en er dus een deur van de garage naar je woning zit. De kou van de niet-geïsoleerde garage komt via de muren en de deur toch vaak het huis binnen dringen en dus is het een goede investering om voor een isolerende garagepoort te gaan.

Daarnaast tel je voor garagepoorten met extra’s zoals een loopdeur en ramen al snel een paar honderd euro’s extra neer, maar gaat de waarde van je huis ook weer vanzelf omhoog. Dit is vooral interessant als je het huis binnenkort weer gaat verkopen. De taxatiewaarde kan soms dan net een paar duizend euro hoger uitvallen en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen!

garagepoorten onderhouden

2. Zelf garagepoorten herstellen en geld besparen

Als je al een garagepoort hebt, maar deze wel aan vervanging toe is, dan kun je nog altijd eerst kijken of een reparatie ook voldoende is. Soms heeft het materiaal bijvoorbeeld een nieuwe verflaag nodig. Ook kan het zo zijn dat het geautomatiseerde gedeelte van de garagepoort stuk is en deze vervangen moet worden. In dergelijke gevallen loont het altijd om deze klusjes zelf uit te voeren. Op internet is reeds veel geschreven over hoe je dit aan moet pakken, dus neem hier de tijd voor om alles uit te zoeken als je goedkoop uit wilt zijn.

Heb je geen zin of geen tijd om zelf alles te doen? Dan kun je ook een vakman vragen die gespecialiseerd is in garagepoorten herstellen. Informeer gerust bij het aanvragen van een offerte naar alle mogelijkheden om jouw oude, vertrouwde garagedeur nog te redden. Vraag ook meteen naar een prijsindicatie voor een geheel nieuw exemplaar. Soms scheelt het namelijk niet veel geld en kun je bijna beter voor goedkope garagepoorten gaan die helemaal nieuw en inclusief montage zijn.

3. Offertes aanvragen!

Onze derde en laatste tip hebben we zojuist eigenlijk al verklapt: offertes aanvragen bij experts! Dit is altijd gratis en geheel vrijblijvend en is een goede manier om aan goedkope garagepoorten te komen. De meesten werken voor zichzelf of voor een klein bedrijf, dus er zijn héél véél vakmannen die jou proberen te verleiden met een goede deal en scherpe prijzen.

Vraag dus altijd bij meerdere specialisten in jouw regio een offerte aan. Zo kun je alle prijzen makkelijk met elkaar vergelijken en zo vanzelf tot de meest goedkope garagepoorten in jouw specifieke situatie komen.

Uitbesteding is niet per se duurder

Het is een fabel dat je door uitbesteding altijd veel geld kwijt bent, want je moet er ook rekening mee houden dat je vaak een vorm van garantie krijgt als je de garagepoort door een specialist laat installeren.

Mocht er bijvoorbeeld in de toekomst iets stuk gaan aan de motor van jouw geautomatiseerde garagedeur, dan komt de vakman hem gratis maken als dit nog binnen het garantietermijn valt. Dit scheelt je weer tijd en stress en dat is natuurlijk ook geld waard! Informeer dus ook vooral naar de garantievoorwaarden als je een offerte aanvraagt.

Daarnaast ben je er natuurlijk van verzekerd dat alles netjes geïnstalleerd wordt, aangezien een professional veel kennis en kunde bezit en alles weet over garagepoorten.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Wat wenst u?

2. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?

3. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?

4. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.