Houten garagepoorten prijzen

houten garagepoorten prijzen

Houten garagepoorten zijn al jaren in gebruik en nog steeds zeer populair. Het maakt niet uit of je een klassieke of juist moderne woning hebt, want een houten garagepoort past overal bij.

Er zijn verschillende soorten hout waar je poorten van kunt maken en deze hebben allemaal weer hun eigen prijzen. In dit artikel krijg je alle benodigde informatie over de kostprijs van houten garagepoorten.

Ontvang GRATIS offertes en advies

Houten garagepoorten: prijzen

Om een goede indruk te krijgen van de prijzen van houten garagedeuren moet je met name naar de houtsoort kijken. Dit bepaalt namelijk voor het grootste deel de prijs. Een garagepoort met een goedkope houtsoort kost 500 tot 1.000 euro.

Poorten met kwalitatief hout kosten gemiddeld 1.500 à 3.000 euro. Een sectionale poort kost ongeveer 500 euro meer dan een geautomatiseerde kantelpoort.

Tropisch hardhout

De meeste garagepoorten worden gemaakt van (tropisch) hardhout. Voorbeelden hiervan zijn: ceder, meranti, padouk, afzelia of (Europees) eiken. Het voordeel van deze houtsoorten is dat ze nauwelijks tot geen onderhoud vragen. Ook gaan ze bijna een leven lang mee en zijn dus erg duurzaam.

De prijzen van garagepoorten van hardhout beginnen bij 1.500 euro en deze kunnen oplopen tot 3.000 euro of nog meer.

prijs garagepoort hout

Goedkope houten poorten

De goedkope houten poorten worden meestal gemaakt van houtsoorten als vuren of grenen. Eventueel kan dit hout geïmpregneerd zijn, zodat het langer meegaat (dit is wel iets duurder). Deze houten garagepoorten zijn minder duurzaam dan deuren van hardhout en hebben ook onderhoud nodig. Het voordeel is weer dat ze goedkoop zijn.

Een dergelijke poort koop je al vanaf 500 euro en deze prijs kan oplopen tot 1.500 euro.

Opmerking: de hier genoemde prijzen zijn inclusief btw en exclusief plaatsingskosten. We benadrukken dat het hier om richtprijzen gaat. De actuele prijzen kunnen anders liggen.
Voor een exacte prijs kan je altijd beroep doen op onze gratis offertedienst.

Factoren die de prijzen beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die prijzen van garagepoorten beïnvloeden. Een hele bepalende factor is bijvoorbeeld de houtsoort. Hoe duurzamer de houtsoort is, hoe hoger de prijs. Ook het formaat van de deur bepaalt de prijs. Hoe groter de afmetingen van een garagepoort zijn, hoe duurder hij wordt.

Ook is het van belang voor de prijs van houten garagepoorten of deze op maat gemaakt moeten worden. Dit is namelijk duurder dan een deur kopen met standaardafmetingen. Andere factoren die de prijzen van houten garagepoorten bepalen zijn bijvoorbeeld de plaatsingskosten, het soort poort en eventuele extra opties.

prijs houten garagepoort

Voordelen houten garagepoorten

Houten garagepoorten hebben veel voordelen. Welke deze zijn, lees je hieronder.

  • Een houten poort geeft een warme en natuurlijke uitstraling.
  • Er zijn ontzettend veel stijlen en modellen. De mogelijkheden zijn in principe eindeloos.
  • Houten garagedeuren zijn eenvoudig te repareren bij schade.
  • Je kunt houten garagedeuren schilderen in ieder gewenste kleur.
  • Hout heeft een goede isolerende waarde.
  • Het is vrij eenvoudig om later ramen of ventilatiegaten te maken.

Vraag advies aan experts

Nadelen houten garagepoorten

Als je een houten garagepoort wilt kopen, moet je ook rekening houden met de nadelen. Gelukkig zijn er niet zoveel nadelen aan houten garagepoorten. Hieronder zetten we ze voor je op een rij:

  • In de meeste gevallen heb je te maken met maatwerk en dit heeft een meerprijs.
  • Behalve bij (tropisch) hardhout heb je altijd onderhoud aan een houten garagepoort.
  • Houten garagepoorten zijn vaak erg zwaar. Dit kan lastig zijn bij handmatige bediening. Tevens moet je zorgen voor goede scharnieren die een hoge belasting aankunnen.
  • De prijzen van houten garagedeuren zijn sterk afhankelijk van welke houtsoort je kiest.
kostprijs houten garagepoort

Houten garagepoorten: prijzen soorten poorten

Er zijn verschillende soorten houten garagepoorten en ook hier hangen verschillende prijskaartjes aan. Je kunt kiezen uit de volgende soorten:

De openslaande houten garagedeuren zijn meestal gemaakt van massief hout. De andere soorten garagepoorten zijn meestal van metaal gemaakt en worden dan bekleed met hout. Dit is iets goedkoper dan een massieve poort, omdat er minder hout nodig is.

Qua prijs is een houten kantelpoort het goedkoopst. Een houten roldeur is iets duurder. Houten sectionale poorten en openslaande poorten zijn in verhouding het duurst.

Houten garagepoorten prijzen extra opties

Met hout heb je vele mogelijkheden als het gaat om de uitvoering en het ontwerp van garagepoort. Zo kan je bijvoorbeeld ramen in de poort laten aanbrengen. Voor de uitstraling is het ook heel mooi om bijpassend deurbeslag kiezen. Een vakman kan je precies vertellen wat de prijs is van deze opties.

Als je een geautomatiseerde garagepoort wilt, moet je ongeveer 800 euro bij de aanschafprijs bij tellen.

prijs houten garagepoort

Plaatsingskosten

De plaatsingskosten bestaan uit het arbeidsloon, reiskosten en de kosten van de afvoer van het afval. Bij het plaatsen hoort ook het inmeten, verwijderen van de oude deur en eventueel breek- en herstelwerk van de gevel.

Om de plaatsingskosten te bepalen, kun je ongeveer de helft van de aanschafprijs van de poort nemen. Koop je een houten garagepoort van 1.500 euro? Dan zullen de plaatsingskosten rond de 750 euro bedragen.

Voor een exact bedrag kan je altijd een gratis en vrijblijvende offerte opvragen.

Ontvang GRATIS offertes

Zelf plaatsen of de vakman laten komen?

Je kan (veel) geld besparen op de prijs van houten garagepoorten door deze zelf te plaatsen.
Tenzij je specialist bent in het plaatsen van garagepoorten, is dit niet aan te raden. Het plaatsen van garagedeuren is namelijk een klus waar veel vakmanschap, ervaring en kennis nodig is. Ook al ben je een handige klusser, toch kan het zelf plaatsen van een garagedeur behoorlijk tegenvallen.

Het is daarom verstandiger om een vakman te vragen. Deze zorgt ervoor dat de garagepoort op een goede en snelle manier geplaatst wordt. Daarbij krijg je ook garantie op de plaatsing, zodat je bij eventuele onvolkomenheden op hem terug kunt vallen.

kostprijs garagepoort hout

Besparen op de prijzen van houten garagepoorten

Het is wel degelijk mogelijk om op de prijzen van garagepoorten geld te besparen. Er zijn namelijk ook werkzaamheden die je prima zelf uitvoeren in plaats van dat de aannemer dit doet.

Denk hierbij aan het afvoeren van afval. Dit kun je zeker zelf doen en deze kostenpost schrap je dan uit de offerte.

Ook het zelf verwijderen van de oude garagedeur scheelt weer in de kosten. Als de oude deur nog in goede staat is, kun je deze vast nog wel voor een mooie prijs tweedehands verkopen.
Ook hiermee bespaar je dus weer op de prijs van de nieuwe houten garagepoort.

Als je kiest voor een lokale aannemer in plaats van een vakman die van ver moet komen, bespaar je ook weer op de reiskosten. Kortom: de prijs van een houten garagepoort zal echt wel meevallen.

garagepoort hout prijs

Prijzen vergelijken

Als je besloten hebt om een houten garagepoort aan te schaffen, is het verstandig om door meerdere aanbieders een offerte te laten maken. Door deze prijsbestekken naast elkaar te leggen, krijg je een goed inzicht hoe de prijs tot stand komt. Door deze manier van vergelijken, kun je al snel vele euro’s (soms wel 30 tot 40 procent) besparen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1. Wat wenst u?

2. Welk type garagepoort wenst u (of heeft u)?

3. Welk materiaal verkiest u voor de garagepoort?

4. Wanneer wenst u het project op te starten?

5. Beschrijving van uw project

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.